nodo-domotica.nl

Hardwired schakelaars

Hier kun je discussieren over hoe je je Nodo inzet voor taken in en rondom je woning of waar dan ook. Leuke tips, deel ze dan hier.

Hardwired schakelaars

Berichtdoor DMeekelenkamp » 24 maart 2014, 11:08

Hallo,

Ik ben al een tijdje bezig om een standaard schakelaar via de wiredin op mijn nodo aan te sluiten.
Ik heb dit eerst even gedaan via 5v, maar de bedoeling is om dit te gaan doen met 230v.
Ik heb hiervoor een printje ontworpen die via een optocoupler en transistor 230v kan uitsturen naar 5v.

https://www.dropbox.com/s/0wwlawnfvm368op/230v%20input%20sensor_pcb.jpg

Wat ik dan wil doen is:
De schakeldraad van de lamp loskoppelen en aansluiten op de 230v sensor, deze geeft dan signaal naar de nodo lamp aan of uit.
En dan vanuit een relais board een schakeldraad naar de lamp.
alleen 1 ding wil me maar niet lukken in het script. ik kan de lamp aan en uit schakelen via de schakelaar maar het lukt me niet via de webapp. Dit komt omdat als ik de lamp aanzet via de schakelaar dan blijft wiredin 5v. schakel ik de lamp dan via de webapp uit dan moet ik eerst de schakelaar uitzetten en dan weer aan. Er moet dus een soort van wisseling plaatsvinden.
Voorbeeld:

WiredIn on, lamp aan
Via webapp lamp uit
WiredIn off, lamp aan
WiredIn on, lamp uit
Enz Enz.

In de 1e en 3e regel zit die wisseling.



Code: Selecteer alles
EventlistWrite;  Boot 15; VariableSet 1,0
Eventlistwrite;  WiredIn 1,on;  VariableInc 1,1 !var 1 +1
EventlistWrite;  WiredIn 1,off; variableInc 1,1 !var 1 +1   
EventlistWrite;  Variable 1,1; wiredOut 1,on   !var 1.1 lamp aan
EventlistWrite;  Variable 1,2 ; WiredOut 1,off  !var 1.2 lamp uit
EventlistWrite;  Variable 1,2; VariableSet 1,0  !var 1.2 zet var1 op 0
EventlistWrite;  UserEvent 3,1; VariableSet 1,1 !vanuit webapp lamp aan
EventlistWrite;  UserEvent 3,2; VariableSet 1,2 !vanuit webapp lamp uit


iemand een idee hoe ik dit kan uitvoeren in een script dat ik de status kan zien in de webapp en dat ik met schakelaar en webapp kan schakelen.

Groeten Dennis
DMeekelenkamp
 
Berichten: 87
Geregistreerd: 20 dec 2013, 19:25

Re: Hardwired schakelaars

Berichtdoor Markie » 24 maart 2014, 21:59

Ik denk dat je hier gebruik moet maken van het commando variabletoggle zie de wiki voor de juiste werking hiervan.

Mark
Arduino Ethernet W5100-netwerk shield
Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU
Nodo Ethernetshield
Software Nodo Mega SWACNC-MEGA-R739
4 x Slave Small SWACNC-SMALL-R739
Lichtslave,Weerstationslave,Meterkastslave,ketelslave.
Gebruikers-avatar
Markie
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 11 jan 2012, 11:41

Re: Hardwired schakelaars

Berichtdoor DMeekelenkamp » 25 maart 2014, 14:52

Hier heb ik ook al mee zitten spelen.
Staat ook in t script hierboven alleen dan op de oude manier.

Code: Selecteer alles
    !WiredIn schakelaar!

Eventlistwrite; WiredIn 1,on;  TimerSet 2,1
EventlistWrite; WiredIn 1,off; Timerset 2,1
EventlistWrite;  Timer 2; variabletoggle 2
EventlistWrite;  Variable 2,1; wiredout 3, on
EventlistWrite; Variable 2,0; wiredOut 3, off
EventlistWrite; Userevent 30,1; TimerSet 2,1
EventlistWrite; UserEvent 30,2; TimerSet 2,1


Ik heb t in principe ook werkend, maar de status in de webapp klopt uiteraard niet met de lamp.
Als ik bijv. De lamp aan schakel met de schakelaar dan gaat wiredout 1 aan. En blijft het groene bolletje uit. Schakel ik dan de lamp uit met een userevent via de webapp dan gaat de lamp uit maar gaat bijv het groene bolletje in de webapp aan.

Wat ik dus moet hebben is: device aanmaken in de webapp: userevent 30,1 aan 30,2 uit. Maar de status van het groene bolletje moet reageren op wiredout on of off.
Want userevent 30,1 is niet per definitie lamp aan.
Op het moment dat is bijv deze regel toevoeg: wiredout 1, on; UserEvent 30,1 zou het kunnen werken alleen dan gaat het weer veranderen omdat wiredout dan ook userevent 30,1 triggered. Soort van rond zingen.

Het mooiste zou zijn als je in de webapp bij devices
Bijv kon invoeren schakelen via userevent
En dan nog 2 blokken om in te vullen naar welke status gekeken moet worden.
Bijv:
Device
Userevent
Group
Toggle
On userevent 1,1
Off userevent 1,2
----------------------------
Status bolletje Indien niets ingevuld wordt bovenstaande gegevens.
On bijv wiredout 1, on
Off bijv wiredout 1, off


Graag Hulp of het überhaupt wel mogelijk is.

Dennis
DMeekelenkamp
 
Berichten: 87
Geregistreerd: 20 dec 2013, 19:25

Re: Hardwired schakelaars

Berichtdoor DMeekelenkamp » 26 maart 2014, 12:56

Ik heb even een filmpje gemaakt misschien dat het zo iets duidelijker overkomt..

Heb nu dit script gebruikt:
Code: Selecteer alles
!WiredIn schakelaar!

Eventlistwrite; WiredIn 1,on;  VariableToggle 2
EventlistWrite; WiredIn 1,off; VariableToggle 2
EventlistWrite; Userevent 30,1; VariableToggle 2
EventlistWrite; UserEvent 30,2; VariableToggle 2
!KAKU Ontvanger!
EventlistWrite; Variable 2,1; newkakusend 8, on
EventlistWrite; Variable 2,0; NewKAKUSend 8, off
!Wiredout!
EventlistWrite; Variable 2,1; Wiredout 1,on
EventlistWrite; Variable 2,0; Wiredout 1,off


https://www.dropbox.com/s/kzskztw5ov6g0ym/status%20voorbeeld.3gp

Groet Dennis
DMeekelenkamp
 
Berichten: 87
Geregistreerd: 20 dec 2013, 19:25

Re: Hardwired schakelaars

Berichtdoor DMeekelenkamp » 27 maart 2014, 21:20

Niemand van de knappe koppen een idee :roll:
DMeekelenkamp
 
Berichten: 87
Geregistreerd: 20 dec 2013, 19:25

Re: Hardwired schakelaars

Berichtdoor Annie » 01 apr 2014, 18:37

Is dit wat of is het niks?

was niks even denken pffft.............

Is dit het???

EventlistWrite; WiredIn 1,On; VariableToggle 1 ! variabele 1 van 1 naar 0 of van 0 naar 1
EventlistWrite; WiredIn 1,Off; VariableToggle 1 ! variabele 1 van 1 naar 0 of van 0 naar 1
EventlistWrite; UserEvent 30,1; VariableSet 1,1 ! variabele 1 op 1 zetten
EventlistWrite; UserEvent 30,1; VariableSet 2,1 ! variabele 2 op 1 zetten
EventlistWrite; UserEvent 30,2; VariableSet 1,0 ! variabele 1 op 0 zetten
EventlistWrite; UserEvent 30,2; VariableSet 2,0 ! variabele 2 op 0 zetten
EventlistWrite; Variable 1,1; WiredOut 1,On ! Wiredout 1 op on zetten als var. 1 waarde 1 krijgt
EventlistWrite; Variable 1,1; NewKakuSend 8,On ! NewKaku 8 op on zetten als var. 1 waarde 1 krijgt
EventlistWrite; Variable 1,1; BreakOnVarEqu 2,1 ! verder niets doen als var. 2 waarde 1 heeft
EventlistWrite; Variable 1,1; Userevent 30,1 ! userevent 30 aan zetten -> bolletje groen
EventlistWrite; Variable 1,0; WiredOut 1,Off ! wiredout 1 op off zetten als var. 1 waarde 0 krijgt
EventlistWrite; Variable 1,0; NewKakuSend 8,Off ! NewKaku 8 op off zetten als var. 1 waarde 0 krijgt
EventlistWrite; Variable 1,0; BreakOnVarEqu 2,0 ! verder niets doen als var. 2 waarde 0 heeft
EventlistWrite; Variable 1,0; Userevent 30,2 ! userevent 30 uit zetten -> bolletje grijs




:?:
Annie
 
Berichten: 92
Geregistreerd: 23 jun 2013, 09:56

Re: Hardwired schakelaars

Berichtdoor DMeekelenkamp » 01 apr 2014, 19:39

Andre je bent n held! Dit is ie.
Zo klopt idd altijd de status van het bolletje.
Het is een flinke code geworden.
En volgens mij lost dit ook de problemen voor de awmt 003 gebruikers op die eerst nog een keer de schakelaar aan uit aan moeten zetten. Dankjewel!
DMeekelenkamp
 
Berichten: 87
Geregistreerd: 20 dec 2013, 19:25

Re: Hardwired schakelaars

Berichtdoor Annie » 01 apr 2014, 19:45

Ja werkt het?

Leuk om ook een 's iemand te kunnen helpen zeg! Toppie!

:shock:
Annie
 
Berichten: 92
Geregistreerd: 23 jun 2013, 09:56

Re: Hardwired schakelaars

Berichtdoor DMeekelenkamp » 01 apr 2014, 20:59

Hmm kijk zojuist in mijn script blijkt dat er diverse regels niet opgeslagen zijn.
Alle regels die met variable 2 te maken hebben zijn niet mee in het script opgenomen. Maar t werkt wel!


EventlistWrite; WiredIn 1,On; VariableToggle 1
EventlistWrite; WiredIn 1,Off; VariableToggle 1
EventlistWrite; UserEvent 30,1; BreakOnVarEqu 1,1
EventlistWrite; UserEvent 30,1; VariableSet 1,1
EventlistWrite; UserEvent 30,2; BreakOnVarEqu 1,0
EventlistWrite; UserEvent 30,2; VariableSet 1,0
EventlistWrite; Variable 1,1; WiredOut 1,On
EventlistWrite; Variable 1,1; NewKAKUSend 8,On
EventlistWrite; Variable 1,1; UserEvent 30,1
EventlistWrite; Variable 1,0; WiredOut 1,Off
EventlistWrite; Variable 1,0; NewKAKUSend 8,Off
EventlistWrite; Variable 1,0; UserEvent 30,2
DMeekelenkamp
 
Berichten: 87
Geregistreerd: 20 dec 2013, 19:25

Re: Hardwired schakelaars

Berichtdoor Annie » 01 apr 2014, 21:30

In eerste instantie had ik het met één variabele gedaan, maar dacht dat het niet ging werken. Toen zei ik: was niks even denken pffft............. en heb de zooi weer weggehaald.

Nou ja i.i.g. hoe simpeler hoe beter!!! :shock:
Annie
 
Berichten: 92
Geregistreerd: 23 jun 2013, 09:56

Volgende

Keer terug naar Nodo toepassingen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron