nodo-domotica.nl

0-10V meten van co2 sensor

Hier kun je discussieren over hoe je je Nodo inzet voor taken in en rondom je woning of waar dan ook. Leuke tips, deel ze dan hier.

0-10V meten van co2 sensor

Berichtdoor Flippo765 » 04 jan 2014, 21:27

Hallo

Ik heb een co2 sensor aangeschaft en deze geeft een 0-10V signaal uit die ik met de Nodo wil lezen.
Hier wil ik daarna de afzuigventilatie op gaan sturen (harder bij meer vervuiling)
Deze sensor heb ik: http://www.co2indicator.nl/co2-meter.html

Heeft iemand een idee hoe ik dit signaal (volgens mij moet halveren) op de Nodo kan uitlezen?
Flippo765
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 24 nov 2011, 22:31

Re: 0-10V meten van co2 sensor

Berichtdoor mvdbro » 04 jan 2014, 21:46

Flippo765 schreef:Hallo

Ik heb een co2 sensor aangeschaft en deze geeft een 0-10V signaal uit die ik met de Nodo wil lezen.
Hier wil ik daarna de afzuigventilatie op gaan sturen (harder bij meer vervuiling)
Deze sensor heb ik: http://www.co2indicator.nl/co2-meter.html

Heeft iemand een idee hoe ik dit signaal (volgens mij moet halveren) op de Nodo kan uitlezen?

Simpele spanningsdeler: Sensor uitgang aansluiten op gelijke twee weestanden in serie naar ground. Tussen de twee weerstanden tak je af naar de Nodo ingang. Altijd goed om voor de zekerheid even te meten met een simpele multimeter. Wellicht verstandig om de pull up uit te schakelen in de Nodo anders beinvloed dat je spanningsdeler.
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: 0-10V meten van co2 sensor

Berichtdoor Flippo765 » 05 jan 2014, 12:44

Muchos gracias, ga het van de week even op een broodplank proberen.

Wanneer ik het commando wiredpullup,off geef gaat de waarde schommelen tussen de 0 en 1024, ongeacht of er een sensor is aangesloten.

Ik heb het vermoeden dat nu het verschil tussen voedingsspanningen gemeten word, hierdoor zal hij blijven schommelen.
De Co2 sensor geeft een 0-10V signaal af een heeft een aparte 24V voeding.

Waarde op de sensor is stabiel 800 dus de spanning zou rond de 2,3V uit moeten komen.

Als ik de GND doorverbind met de sensor dan werkt het wel.
Is hier alleen niet een kans dat de nulstromen onwijs kunnen oplopen en er schade aan de Nodo kan ontstaan?
Flippo765
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 24 nov 2011, 22:31

Re: 0-10V meten van co2 sensor

Berichtdoor Flippo765 » 22 jan 2014, 23:30

Flippo765 schreef:Als ik de GND doorverbind met de sensor dan werkt het wel.
Is hier alleen niet een kans dat de nulstromen onwijs kunnen oplopen en er schade aan de Nodo kan ontstaan?


Heeft iemand een idee?
Wil niet graag de Nodo ingangen of de Co2 melder slopen dus wacht liever eerst op een antwoord alvorens ik het permanent aansluit.
Flippo765
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 24 nov 2011, 22:31


Keer terug naar Nodo toepassingen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron