nodo-domotica.nl
http://www.nodo-domotica.nl/forum/

Electra meten
http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=35&t=1475
Pagina 1 van 3  Volgende »
Auteur:  Markie [ 28 feb 2013, 17:49 ]
Titel:  Electra meten

Beste nodo Vrienden ,

nu nog een vraag ik heb destijds in mijn meterkast een twee kwh meter gezet voor eigen gebruik deze meter heeft een pulsuitgang 100 pulsen per kilowatt kan ik deze ook gebruiken om op de nodo aan te sluiten om pulsen te meten en weer te geven in de webabb
het is gewoon een potentieel vrij contact wat per kilowatt 100 keer schakelt
en wat heb ik nodig moet er een weerstand tussen of wat wie weet het ?

Afbeelding

mvg Mark
Auteur:  markuser [ 28 feb 2013, 18:17 ]
Titel:  Re: Electra meten

Hoi Mark,

Ik heb het net werkend, en ben het momenteel aan het testen. I had nog wat foutjes in het script en afstelling. Maar het lijkt nu goed te werken. Ik moet alleen nog testen of de werkelheid met de webapp hetzelfde is.

Kijk hier maar eens viewtopic.php?f=35&t=1445 daar staat wat je nodig hebt.

Mark
Auteur:  Markie [ 28 feb 2013, 18:57 ]
Titel:  Re: Electra meten

markuser schreef:Hoi Mark,

Ik heb het net werkend, en ben het momenteel aan het testen. I had nog wat foutjes in het script en afstelling. Maar het lijkt nu goed te werken. Ik moet alleen nog testen of de werkelheid met de webapp hetzelfde is.

Kijk hier maar eens viewtopic.php?f=35&t=1445 daar staat wat je nodig hebt.

Mark


heb je topic gelezen maar ik heb het hier over een potenieel vrij contact wat schakelt ik wil dus weten hoe dit aan te sluiten .

mvg Mark
Auteur:  PieterS [ 28 feb 2013, 21:43 ]
Titel:  Re: Electra meten

Markie schreef:
markuser schreef:Hoi Mark,

Ik heb het net werkend, en ben het momenteel aan het testen. I had nog wat foutjes in het script en afstelling. Maar het lijkt nu goed te werken. Ik moet alleen nog testen of de werkelheid met de webapp hetzelfde is.

Kijk hier maar eens viewtopic.php?f=35&t=1445 daar staat wat je nodig hebt.

Mark


heb je topic gelezen maar ik heb het hier over een potenieel vrij contact wat schakelt ik wil dus weten hoe dit aan te sluiten .

mvg Mark

Al eens in Google gekeken?
Merk en type ingeven en daar staat genoeg over.. Eén valkuiltje kan ik je alvast geven: deze meter geeft de helft van het aantal pulsen op potentiaal vrije poort. Maar dat staat in de handleiding. Dus 500 pulsen per kWh.
Verder leuk ding voor geen geld :D
Hoeft geen weerstand in serie. Gewoon 5 Volt in en uitgang op Analoog 0 werkt uitstekend.
Suc6
Auteur:  Markie [ 28 feb 2013, 22:14 ]
Titel:  Re: Electra meten

PieterS schreef:
Markie schreef:
markuser schreef:Hoi Mark,

Ik heb het net werkend, en ben het momenteel aan het testen. I had nog wat foutjes in het script en afstelling. Maar het lijkt nu goed te werken. Ik moet alleen nog testen of de werkelheid met de webapp hetzelfde is.

Kijk hier maar eens viewtopic.php?f=35&t=1445 daar staat wat je nodig hebt.

Mark


heb je topic gelezen maar ik heb het hier over een potenieel vrij contact wat schakelt ik wil dus weten hoe dit aan te sluiten .

mvg Mark

Al eens in Google gekeken?
Merk en type ingeven en daar staat genoeg over.. Eén valkuiltje kan ik je alvast geven: deze meter geeft de helft van het aantal pulsen op potentiaal vrije poort. Maar dat staat in de handleiding. Dus 500 pulsen per kWh.
Verder leuk ding voor geen geld :D
Hoeft geen weerstand in serie. Gewoon 5 Volt in en uitgang op Analoog 0 werkt uitstekend.
Suc6



oke bedankt voor de info ik ga er eens mee aan de slag
zie alleen ff niet waar jij die 500 pulsen vandaan haalt hier in de handleiding staat echt 100 pulsen per kilowatt


gr Mark
Auteur:  PieterS [ 28 feb 2013, 22:35 ]
Titel:  Re: Electra meten

H Mark,

Allereerst excuses, je hebt gelijk over die 100 pulsen per kWh. Zie het nu ook.
Verder had ik de meter op digitale port aangesloten...
Afbeelding
Configuratie werkte weliswaar niet als Nodo maar met andere code. http://solarmeter.codeplex.com/

Gr.
Pieter
Auteur:  Markie [ 28 feb 2013, 23:09 ]
Titel:  Re: Electra meten

ja een digitale poort lijkt mij ook beter te werken en ik denk dat ik een slave ga maken
en dan met een userplugin er in moet het wel goed komen denk ik

groet Mark
Auteur:  Markie [ 02 maart 2013, 18:07 ]
Titel:  Re: Electra meten

PieterS schreef:H Mark,

Allereerst excuses, je hebt gelijk over die 100 pulsen per kWh. Zie het nu ook.
Verder had ik de meter op digitale port aangesloten...
Afbeelding
Configuratie werkte weliswaar niet als Nodo maar met andere code. http://solarmeter.codeplex.com/

Gr.
Pieter


kan je mij eens meer vertellen over hoe en wat precies misschien met een sketch er bij want ik krijg niks binnen als ik het zo aansluit

mvg MArk
Auteur:  Maurice [ 02 maart 2013, 23:54 ]
Titel:  Re: Electra meten

Hoi Mark,

Sluit de uitgang van je kwh meter aan op de d18 van de arduino ( ir-rx-dat ), dit is de pulsetime en pulsecount ingang.
Maak een variable aan in je webapp. Kies dan pulsecount voor je dagverbruik.
Stel de graph type in op "bars".
Maak een variable aan in je webapp. Kies dan pulsetime voor je huidige verbruik.
Stel de graph type in op "line".
Kijk nu of je er een telling op binnen krijgt, de formule instellingen komen later wel.

En in je script moet dit komen te staan.

EventlistWrite; Boot 1; TimerSetSec 1,60
EventlistWrite; Timer 1; Status PulseTime,0
EventlistWrite; Timer 1; Status PulseCount,0
EventlistWrite; Timer 1; PulseCount 0

Dus elke 60 seconden word de pulsetime en pulsecount opgevraagd en doorgegeven aan de webapp.
En de pulsecount word gereset naar 0.



Succes
Auteur:  manjh [ 03 maart 2013, 09:48 ]
Titel:  Re: Electra meten

Vergeet niet je timer te herstarten elke keer als hij afloopt.
Zoals het er nu staat doet hij het maar 1 keer na een boot...
Pagina 1 van 3 Alle tijden zijn GMT + 1 uur