nodo-domotica.nl
http://www.nodo-domotica.nl/forum/

Electra meten
http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=35&t=1475
« Vorige  Pagina 2 van 3  Volgende »
Auteur:  Markie [ 03 maart 2013, 11:14 ]
Titel:  Re: Electra meten

laten we eerst ff met de hardware beginnen als ik een multimeter aan mijn kwh meter hang zie ik netjes om de zoveel tijd zit wel veel tijd tussen een puls dus dat het contact een keer sluit.
dus dat werkt of het voldoende is twijfel ik nu al aan want er zit veels te veeel tijd tussen voor een fatsoenlijke meting na mijn mening maar goed dat zien we later. er komen 100 pulsen per kwh voorbij .

maar hang ik nu mijn slave er met 5 volt naar de kwh meter en weer terug naar d3 das immers op mijn uno de ir-rx-dat komt er niets binnen
dus moeten we niet met een weerstand ook nog naar de ground ???
wie weet het .

de rest met die eventlist dat komt wel goed das appeltje eitje maar ik moet toch eerst iets binnen krijgen .
Code: Selecteer alles
EventlistWrite; Boot 1; TimerSetSec 1,60
EventlistWrite; Timer 1; Status PulseTime,0
EventlistWrite; Timer 1; Status PulseCount,0
EventlistWrite; Timer 1; PulseCount 0
EventlistWrite; Timer 1; TimerSetSec 1,60


mark
Auteur:  Maurice [ 03 maart 2013, 12:19 ]
Titel:  Re: Electra meten

Je hebt het over een slave, dan zul je het sendto commando moeten gebruiken.
Stel je slave heeft id nr 15, stel het dan alsvolgt in.
Sendto 15; Eventlistwrite...........
Nu komt het script in je slave.
Auteur:  Markie [ 03 maart 2013, 13:04 ]
Titel:  Re: Electra meten

Maurice schreef:Je hebt het over een slave, dan zul je het sendto commando moeten gebruiken.
Stel je slave heeft id nr 15, stel het dan alsvolgt in.
Sendto 15; Eventlistwrite...........
Nu komt het script in je slave.


ik zet het script via de nodotool in mijn slave das allemaal al gebeurd
ik moet eerst weten hoe de hardware configuratie moet zijn ik ga dus met 5 volt door het contact heen van de kwh meter en dan naar de Ir-rx-dat poort d3
ik krijg helemaal niks binnen zelfs als ik het contact even een keer overbrug komt er niks binnen
doe ik dit zelfde maar dan niet op de 5 volt aangesloten maar op de ground krijg ik wel waardes binnen dus ik zoek nu eerst iemand die mij kan vertellen hoe dit aan te sluiten is zodat ik betrouwbare pulsen kan meten

Mark
Auteur:  Maurice [ 03 maart 2013, 13:09 ]
Titel:  Re: Electra meten

De ingang meet tussen de 0 en 1024.
0 = 0V en 1024 = 5V.
Als ik bij mij in de webapp kijk bij nodo status staan mijn wiredin op 1021.
En als ik de ingang met de 0V doorverbind wordt deze waarde 12.
Een ingang schakeld bij 512 dus ik krijg nu 1 puls binnen.
Op de ingangen staan de pullupweerstanden standaard aan.
Het zou in theorie dus niet fout kunnen gaan.
Auteur:  Markie [ 03 maart 2013, 13:18 ]
Titel:  Re: Electra meten

Maurice schreef:De ingang meet tussen de 0 en 1024.
0 = 0V en 1024 = 5V.
Als ik bij mij in de webapp kijk bij nodo status staan mijn wiredin op 1021.
En als ik de ingang met de 0V doorverbind wordt deze waarde 12.
Een ingang schakeld bij 512 dus ik krijg nu 1 puls binnen.
Op de ingangen staan de pullupweerstanden standaard aan.
Het zou in theorie dus niet fout kunnen gaan.


ja je verhaal klopt dit weet ik allemaal al
alleen als je goed leest zie je dat ik niet de wiredin gebruik maar de IR_RX_DAT Digitaal 3
want daar hangt de pulscounter aan en kan je dus ook razend snel pulsen meten
en daarom wil ik die configuratie weten.

mark
Auteur:  Maurice [ 03 maart 2013, 13:26 ]
Titel:  Re: Electra meten

Deze ingang werkt toch hetzelfde als een analoge ingang.
Met het verschil dat deze inderdaad snel pulsen kan meten.
Volgens mij kun je er gewoon direct een ground op zetten.
Auteur:  Markie [ 03 maart 2013, 13:30 ]
Titel:  Re: Electra meten

Maurice schreef:Deze ingang werkt toch hetzelfde als een analoge ingang.
Met het verschil dat deze inderdaad snel pulsen kan meten.
Volgens mij kun je er gewoon direct een ground op zetten.



klopt alleen pulscounter werkt niet met een analoge ingang
met een analoge ingang kanje de waardes in een variable zetten maar die telt maar tot honderd dus daar heb je helemaal niks aan want bij de honderd gaat je variable naar nu via een regel in je script en dus ook je grafiek in je webapp .

dus daarom wil ik de pulscounter gaan gebruiken voor electra maar goed ik ga het eens proberen met een ground op het contact van de kwh meter en dan van de kwh meter naar D3 eens zien of ik dan waardes binnen krijg .

MArk
Auteur:  Markie [ 03 maart 2013, 14:17 ]
Titel:  Re: Electra meten

nou ook via ground krijg ik geen waardes binnen
ik weet dus niet of dit gaat werken kan nu nog proberen of het via Wiredin lukt
stomme is ik heb een meter aan mijn kwh meter hangen en dan zie ik telkens netjes een puls voorbij komen dus die uitgang die werkt wel van de kwh meter

misschien is mijn digitale ingang van mijn uno inmiddels gefrituurd dat kan natuurlijk ook

mark
Auteur:  manjh [ 03 maart 2013, 17:33 ]
Titel:  Re: Electra meten

Doel van leestekens is om een verhaal leesbaarder te maken... probeer het eens!
Auteur:  Markie [ 03 maart 2013, 17:56 ]
Titel:  Re: Electra meten

manjh schreef:Doel van leestekens is om een verhaal leesbaarder te maken... probeer het eens!


tja... je hebt soms van die dagen dat je met 100 dingen te gelijk bezig bent he.
en dan schiet het er soms ff bij in .

Mvg Mark
Pagina 2 van 3 Alle tijden zijn GMT + 1 uur