nodo-domotica.nl
http://www.nodo-domotica.nl/forum/

nodo small tv/stereo bedienen
http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=35&t=1444
Pagina 1 van 1
Auteur:  Remko [ 29 jan 2013, 16:23 ]
Titel:  nodo small tv/stereo bedienen

Wat is een mooie oplossing om tv/stereo te bedienen met een nodo small?
Hardwarematig:
Kan ik small uit het zicht plaatsen en de IR-uit oogjes verlengen met een stukje draad? Gaat het dan om IR1 en IR2? Of 1 van de twee? Wat is het bereik ongeveer?

Webapp:
Hoe groepeer ik diverse functietoetsen (volume, kanaal, etc) voor bijv. de TV (1 apparaat) bij elkaar?
Onder devices (met bijv. een groep)?
Of onder activiteiten?
Wat werkt het best?

Code:
Ik neem aan dat ik dien te werken met het inleren van een rawsignal die op mijn sdkaart mega komt te staan en die ik kan aanroepen?
Hoe roep ik dit aan via de webapp zodat het juiste rawsignal via RF naar de small wordt verzonden via mijn mega waarna de small hierna de juiste IR-code uitzend?

Heeft iemand misschien een voorbeeldopzet vanuit de webapp?
Of een voorbeeld stukje code voor mega en/of small?
Auteur:  Remko [ 03 feb 2013, 21:18 ]
Titel:  Re: nodo small tv/stereo bedienen

Niemand wat tips?
Auteur:  twkr [ 03 feb 2013, 21:39 ]
Titel:  Re: nodo small tv/stereo bedienen

Remko schreef:Wat is een mooie oplossing om tv/stereo te bedienen met een nodo small?
Hardwarematig:
Kan ik small uit het zicht plaatsen en de IR-uit oogjes verlengen met een stukje draad? Gaat het dan om IR1 en IR2? Of 1 van de twee? Wat is het bereik ongeveer?

Gewoon proberen zou ik zeggen. De IR LEDS staan in serie dus 2 draden zijn genoeg voor beide LEDS te verlengen.
Bereik zal ook afhankelijk zijn van gevoeligheid ontvanger.


Remko schreef:Code:
Ik neem aan dat ik dien te werken met het inleren van een rawsignal die op mijn sdkaart mega komt te staan en die ik kan aanroepen?
Hoe roep ik dit aan via de webapp zodat het juiste rawsignal via RF naar de small wordt verzonden via mijn mega waarna de small hierna de juiste IR-code uitzend?


Dat schijnt wel mogelijk te zijn! Heb het nog niet zelf getest. Zie:

http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=35&t=1326
Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur