nodo-domotica.nl

waterlek

Hier kun je discussieren over hoe je je Nodo inzet voor taken in en rondom je woning of waar dan ook. Leuke tips, deel ze dan hier.

waterlek

Berichtdoor Maurice » 03 jan 2013, 10:31

Mijn wc lek een klein beetje, en ik dacht dat de hoeveelheid water die ik hiermee verspil niet zo groot zou zijn.
Sinds gisteren kan ik ook mijn waterverbruik meten, en tot mijn verbazing zag ik dat dit wel 10 liter water per uur kost!!
En in de wc zie je echt maar een heel klein lek.

Afbeelding

Met dank aan de nodo ga ik direct mijn wc repareren. :lol:

Maurice
Maurice
Maurice
 
Berichten: 29
Geregistreerd: 24 dec 2012, 22:03

Re: waterlek

Berichtdoor manjh » 03 jan 2013, 13:28

Weet je zeker dat het alleen spoelwater is..... :D :D

Maar serieus, hoe meet jij je waterverbruik, en op wat voor soort meter?
Hans
manjh
 
Berichten: 1173
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: waterlek

Berichtdoor Markie » 03 jan 2013, 14:38

daar ben ik ook benieuwd naar hoe meet jij je water verbruik met wat voor een sensor

mvg Mark
Arduino Ethernet W5100-netwerk shield
Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU
Nodo Ethernetshield
Software Nodo Mega SWACNC-MEGA-R739
4 x Slave Small SWACNC-SMALL-R739
Lichtslave,Weerstationslave,Meterkastslave,ketelslave.
Gebruikers-avatar
Markie
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 11 jan 2012, 11:41

Re: waterlek

Berichtdoor Maurice » 03 jan 2013, 15:24

Hoi Hans man en Mark,

Dit is mijn watermeter.

Afbeelding

Zoals je aan de linkerkant op de meter ziet, zit er een metalen plaatje op het draaiwiel.
De sensor die ik gebruik is een TCRT5000, dit lijkt op een CNY70, ik had deze nog liggen.
Dus bij elke draaien ( telling ) verbruik ik 1 liter water. Dan maak ik variable 1 + 1, en als deze op 100 staat reset ik hem weer dmv variableset 1,0.
Dit is voor het huidige verbruik, en voor het totaal verbruik gebruik ik wiredin 1,on en de grafiek staat dan op dagtotaal. dus elke keer als wiredin 1,on word, word de waarde 1 hoger.
Ik ben pas 2 weken met de nodo bezig, dus alles zit nog in de experimenteerfase.

Ik kan nu mijn elektra en water standen meten, maar op mijn gasmeter lukt het nog niet!
Er zit geen metalen stukje in welk cijfer dan ook, de meter komt uit 1991.
Heeft iemand een andere oplossing om mijn gasstand te meten?

Groeten Maurice
Maurice
Maurice
 
Berichten: 29
Geregistreerd: 24 dec 2012, 22:03

Re: waterlek

Berichtdoor softwareregi » 03 jan 2013, 17:11

Graag fotootje van je gasmeter c.q. Type, merk, enz.
Gr. John
softwareregi
 
Berichten: 254
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:05

Re: waterlek

Berichtdoor Maurice » 03 jan 2013, 17:46

Hoi John,

Hierbij een foto van de gasmeter.

Afbeelding

Krom Schroder T1596, VEG 22062, ik ben benieuwd of je hier iets mee kunt.

Maurice
Maurice
Maurice
 
Berichten: 29
Geregistreerd: 24 dec 2012, 22:03

Re: waterlek

Berichtdoor mvdbro » 03 jan 2013, 18:42

Hallo Maurice,

Ik heb dezelfde meter, je moet eens heel goed kijken naar het cijfer 6 op de meest rechtse teller. Het rondje van de 6 is bij mij reflecterend. Dit is wel een heel klein vlakje, maar bij mij kan een CNY70 het verschil wel zien.

gr
Martinus
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: waterlek

Berichtdoor Maurice » 03 jan 2013, 22:27

Hoi Martinus,

Ik ben heel de avond bezig geweest, en kan geen reflecterend vlakje vinden.
Ook niet op andere cijfers. Via pulsecount toch getest en via wiredanalog, maar zonder resultaat.
Nadat ik je bericht had gezien had ik toch weer hoop, maar het mocht niet zo zijn.
Jammer jammer jammer. :roll:

Maurice
Maurice
Maurice
 
Berichten: 29
Geregistreerd: 24 dec 2012, 22:03


Keer terug naar Nodo toepassingen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron