nodo-domotica.nl

KAKU schakelen via NAS

Hier kun je discussieren over hoe je je Nodo inzet voor taken in en rondom je woning of waar dan ook. Leuke tips, deel ze dan hier.

KAKU schakelen via NAS

Berichtdoor ThijsH » 28 dec 2012, 18:06

Omdat niet alle RF signalen goed aankomen wil ik een NAS (nodo arduino small) inzetten als een extender.

Probleem waar ik mee zat was dat sommige signalen van:
- KAKU zenders(AWST-8802) niet altijd bij mijn centrale nodo met webapp aan kwamen;
- centrale nodo niet bij de dimmer aankomen (ACM-300).

Nu heb ik dus een NAS staan op een plek dat alle signalen van de KAKU zenders goed ontvangen worden en de NAS de dimmer goed kan aansturen.

Wat ik wil is dat wanneer ik via de webapp deze dimmer aanstuur dat dit signaal door de NAS naar de dimmer verstuurd wordt. Ik wil eigenlijk gebruik maken van een KAKU Device en niet met Userevents omdat je dan de dimmer niet meer kan bedienen met de slider. (Hoe) kan dit?
ThijsH
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 24 nov 2011, 10:55

Re: KAKU schakelen via NAS

Berichtdoor manjh » 29 dec 2012, 15:12

wat je kunt doen is een andere NewKaku aanmaken in de WebApp en die gebruiken.
Je centrale Nodo zal dat signaal uitsturen.
De Nas ontvangt dat, en stuurt vervolgens de juiste NewKaku uit.

Bijvoorbeeld: stel dat je dimmer NewKaku 5 ontvangt.
Je maakt in de WebApp de hele instelling alsof hij bijvoorbeeld NewKaku 1 is.
In de NAS zet je in de EventList:
NewKaku 1,1; SendnewKaku 5,1;
Enzovoort.

Je zou ook gewoon overal het echte NewKaku adres kunnen gebruiken, maar dat werkt alleen goed als het signaal van je centrale nodo echt NOOIT doorkomt in de dimmer. Anders loop je het risico dat hij zowel het centrale Nodo signaal, als het NAS signaal oppikt, en dan kan hij gaan pendelen.
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: KAKU schakelen via NAS

Berichtdoor ThijsH » 29 dec 2012, 22:19

Hans, bedankt man.

Goed idee ga dit snel eens proberen. Ik merk wel dat er aardige vertragingen ontstaan door verschillende nodo's te gebruiken. Ik had gedacht zoveel mogelijk de eventlist van de centrale nodo te verwerken maar dit geeft veel vertraging.

Ik zou dit eigenlijk toch al sneller willen hebben. Zou het uitmaken delen uit de eventlist in scripts te zetten? Bij een bepaald event worden bv 5 lamp lampen geschakeld. Dit levert 5 regels in de eventlist op. Zou dit voor andere events noemenswaardig meer vertraging dan wanneer er maar een regel ( het starten van het script) genegeerd hoeft te worden?
ThijsH
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 24 nov 2011, 10:55

Re: KAKU schakelen via NAS

Berichtdoor manjh » 30 dec 2012, 16:53

Het doorlopen van een geheel gevulde eventlist levert geen noemenswaardige vertraging op.
De tijd gaat eerder zitten in de RF wachttijd, lees de wiki pagina over waitfreerf maar eens.
Je kunt proberen om waitfreerf op beide nodo`s uit te schakelen, maar als je in een drukke rf ether zit dan zal dat niet goed werken. Toch het proberen waard.
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: KAKU schakelen via NAS

Berichtdoor ThijsH » 02 jan 2013, 13:58

manjh schreef:...
Bijvoorbeeld: stel dat je dimmer NewKaku 5 ontvangt.
Je maakt in de WebApp de hele instelling alsof hij bijvoorbeeld NewKaku 1 is.
In de NAS zet je in de EventList:
NewKaku 1,1; SendnewKaku 5,1;
Enzovoort.
...


Bovenstaande methode werkt.

Waar ik nu tegenaan loop is dat bij deze instelling in de webapp geen registratie is wanneer ik de lamp met een van de wand schakelaars (AWST-8802) direct de NAS bedien. Iemand een creatieve oplossing hiervoor?
ThijsH
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 24 nov 2011, 10:55


Keer terug naar Nodo toepassingen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron