nodo-domotica.nl

Ledstrips aansturen (dimmen) met Nodo Small

Hier kun je discussieren over hoe je je Nodo inzet voor taken in en rondom je woning of waar dan ook. Leuke tips, deel ze dan hier.

Re: Ledstrips aansturen (dimmen) met Nodo Small

Berichtdoor Dave » 20 jan 2013, 11:12

Dat werkt idd, al heb ik bij gebruik nog een probleem dat de Nodo soms in de code blijft hangen na gebruik van de slider. Het lijkt er op dat het mis gaat na het verzenden van 2 Events zeer kort na elkaar.
Dave
 
Berichten: 71
Geregistreerd: 18 sep 2011, 12:20

Re: Ledstrips aansturen (dimmen) met Nodo Small

Berichtdoor mvdbro » 20 jan 2013, 12:41

bryan241 schreef:Om een slider te gebruiken moet je een newkaku aanmaken.
Als je de newkaku events in de eventlist zet kan je mooi de userplugin aanroepen.
sendto 15,off; newkaku 1,1; userplugin 120,10;
sendto 15,off; newkaku 1,2; userplugin 120,25;
sendto 15,off; newkaku 1,3; userplugin 120,40;
enz.

Je zou ook de userplugin kunnen aanpassen dat de Nodo Slave zich gaat gedragen als een Newkaku device, dan heb je geen eventlist nodig met 45 entries voor alle dimwaardes van de 3 kanalen, b.v.:
Code: Selecteer alles
#define UP_PWM1_KAKUADDRES         251
#define UP_PWM2_KAKUADDRES         252
#define UP_PWM3_KAKUADDRES         253

#define UP_PWM1_PORT                 9
#define UP_PWM2_PORT                10
#define UP_PWM3_PORT                11

boolean UserPlugin_Receive(unsigned long Event)
{
  byte Command = (Event >> 16) & 0xff;
  byte Par1 = (Event >> 8) & 0xff;
  byte Par2 = Event & 0xff;

  if (Command = CMD_KAKU_NEW)
   {
     if (Par2 == VALUE_OFF) Par2=0;
     if (Par2 == VALUE_ON) Par2=15;
     if (Par1 == UP_PWM1_KAKUADDRES) analogWrite(UP_PWM1_PORT,Par2*16);
     if (Par1 == UP_PWM2_KAKUADDRES) analogWrite(UP_PWM2_PORT,Par2*16);
     if (Par1 == UP_PWM3_KAKUADDRES) analogWrite(UP_PWM3_PORT,Par2*16);
   }
  return true;
}
#endif


Maak dan 3 sliders voor NewKaku (voor deze slave 251,252 en 253) en klaar is kees.
Code is verwerkt in userplugin 0.19.0http://code.google.com/p/atmel/downloads/list

gr
Martinus
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Ledstrips aansturen (dimmen) met Nodo Small

Berichtdoor Dave » 21 jan 2013, 23:21

Martinus,

Bedankt voor je reactie, mijn RGB strips zijn onderweg. Als alles binnen is zal ik je code eens uitgebreid gaan uitproberen. Eerst wil ik een bestaande nodo slave gaan gebruiken en later een barebone print gaan maken met 3 fets en 433 Mhz ontvanger zodat de controller en bekabeling mooi uit het zicht te plaatsen is.
Dave
 
Berichten: 71
Geregistreerd: 18 sep 2011, 12:20

Re: Ledstrips aansturen (dimmen) met Nodo Small

Berichtdoor Dave » 23 jan 2013, 21:06

Inmiddels zijn mijn 2x 5m RGB strips binnen, wat een hoop plezier voor weinig geld (20 euro p/s) bij de chinees ;-) Belachelijk eigenlijk wat ze bij Nederlandse shops voor dezelfde strips durven vragen.

Nu is het wachten op de mosfets om de strips met de Nodo te kunnen gaan aansturen. Jammer dat bestellingen bij Conrad altijd dagen op zich laten wachten.

Maar het idee krijgt vorm!

Zal komende week wat plaatjes posten van het geheel.
Dave
 
Berichten: 71
Geregistreerd: 18 sep 2011, 12:20

Re: Ledstrips aansturen (dimmen) met Nodo Small

Berichtdoor Dave » 26 jan 2013, 13:37

Inmiddels heb ik de ledstrips geplaatst en getest met een standaard sketch om de kleuren te kunnen wisselen. Dit ziet er goed uit.

Nu wil ik graag de aansturing laten verlopen op een 2e Nodo omdat ik ook IR gebruik op de slave in de woonkamer en ik dan maar 2 PWM poortjes tot mijn beschikking heb. Nu zag ik dat Paul bezig is met het koppelen van Nodo's via I2C.

Omdat dit me een RF onvanger zou besparen en niet alle events door door de ether hoeven lijkt me dit een handige optie. (Nodo's liggen naast elkaar)
Is er inmiddels al een werkende versie waarin dit al te gebruiken is ?
Dave
 
Berichten: 71
Geregistreerd: 18 sep 2011, 12:20

Re: Ledstrips aansturen (dimmen) met Nodo Small

Berichtdoor mvdbro » 26 jan 2013, 14:57

Dave schreef:Nu wil ik graag de aansturing laten verlopen op een 2e Nodo omdat ik ook IR gebruik op de slave in de woonkamer en ik dan maar 2 PWM poortjes tot mijn beschikking heb. Nu zag ik dat Paul bezig is met het koppelen van Nodo's via I2C.

Omdat dit me een RF onvanger zou besparen en niet alle events door door de ether hoeven lijkt me dit een handige optie. (Nodo's liggen naast elkaar)
Is er inmiddels al een werkende versie waarin dit al te gebruiken is ?

Je kunt eens proberen met R495, die draait bij mij al ruim een maand in testopstelling. Dit is wel een prototype release, maar werkt wel.

gr
Martinus
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Ledstrips aansturen (dimmen) met Nodo Small

Berichtdoor bryan241 » 26 jan 2013, 15:58

Hier mijn nodo ledstrip dimmer, geschikt voor 2 single color ledstrips ;-)
Afbeelding
bryan241
 
Berichten: 172
Geregistreerd: 07 jan 2012, 14:14

Re: Ledstrips aansturen (dimmen) met Nodo Small

Berichtdoor Dave » 27 jan 2013, 00:48

Wow gaaf!

Bekend doosje trouwens, heb er hier ook nog eentje ongebruikt liggen.
Arduino met Nodoshield past er niet fatsoenlijk in ;-)

Goed idee om deze voor de RGB sturing te gebruiken!

Hoe krijg je de Nodo sketch hierop ? zie nergens aansluitingen voor een programmer ?
Dave
 
Berichten: 71
Geregistreerd: 18 sep 2011, 12:20

Re: Ledstrips aansturen (dimmen) met Nodo Small

Berichtdoor bryan241 » 27 jan 2013, 10:36

Ik gebruik geen rgb ledstrips, maar 2 witte ledstrips. Voor een RGB ledstrip heb je nog 1 extra pwm poort nodig, maar ik denk dat het wel zou moeten lukken.
Overigens is er nog wel 1 probleem. Zodra de belasting wat hoger is reageert de atmega328 niet meer.
Misschien (hoop ik) heeft het te maken met ontkoppel condensators die ik niet gebruikt heb.
Voor het programmeren gebruik ik een duemilanove die ik nog heb liggen (ik had ooit 2 extra 328p gekocht...).
bryan241
 
Berichten: 172
Geregistreerd: 07 jan 2012, 14:14

Re: Ledstrips aansturen (dimmen) met Nodo Small

Berichtdoor mvdbro » 27 jan 2013, 11:03

bryan241 schreef:Ik gebruik geen rgb ledstrips, maar 2 witte ledstrips. Voor een RGB ledstrip heb je nog 1 extra pwm poort nodig, maar ik denk dat het wel zou moeten lukken.
Overigens is er nog wel 1 probleem. Zodra de belasting wat hoger is reageert de atmega328 niet meer.
Misschien (hoop ik) heeft het te maken met ontkoppel condensators die ik niet gebruikt heb.
Voor het programmeren gebruik ik een duemilanove die ik nog heb liggen (ik had ooit 2 extra 328p gekocht...).

Hoe wordt de Atmel gevoed? Ik zie geen spanningsregelaar op de print. Gaat dat via het zwarte draadje? Ik zou een 78L05 plaatsen op de print en inderdaad een 100nF c'tje dicht bij de Atmel. Meer dan een 12 volt voeding heb je dan niet nodig. Ik zie twee Elko' s hoe zijn die aangesloten?

Ik verwacht ook wel dat PWM op hoog vermogen de nodige rommel op de voeding wil gaan produceren.
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

VorigeVolgende

Keer terug naar Nodo toepassingen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron