nodo-domotica.nl

IR laten verzenden door slave Nodo

Hier kun je discussieren over hoe je je Nodo inzet voor taken in en rondom je woning of waar dan ook. Leuke tips, deel ze dan hier.

Re: IR laten verzenden door slave Nodo

Berichtdoor manjh » 08 jan 2013, 23:03

DIt is zeker een kandidaat voor een wiki pagina...
Stuur mij het uitgewerkte en werkende voorbeeld, dan ga ik er een artikel van maken!
Hans
manjh
 
Berichten: 1173
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: IR laten verzenden door slave Nodo

Berichtdoor Dave » 10 jan 2013, 08:03

Tot nu toe nog niet veel succes helaas.

Ik heb de RAW code aangeleerd met RAWSIGNALSAVE 1 en heb onderstaande regel toegevoegd in de eventlist van de Small Nodo.

Ook moest ik nog het commando OUTPUT IR,ON naar de Small Nodo versturen om de ir leds wat te laten doen.

Ik zie dat er door de IR leds een signaal wordt uitgezonden maar helaas geen reactie van mijn receiver. Ik beschik momenteel niet over een scope om de uitgestuurde code te kunnen bekijken.
Zal het later nog even testen met een ander apparaat.
Dave
 
Berichten: 71
Geregistreerd: 18 sep 2011, 12:20

Re: IR laten verzenden door slave Nodo

Berichtdoor Dave » 10 jan 2013, 08:55

Heb dit nog even getest met mijn (Samsung) TV en hier werkt dit prima, de TV reageert netjes op alle verzonden ir code vanaf de Mega naar de Small.

Het werkt dus toch op deze manier! Cool!

Zal vanavond opnieuw de RAW ir code eens aanleren voor mijn receiver eens kijken of daar de fout zit.
Dave
 
Berichten: 71
Geregistreerd: 18 sep 2011, 12:20

Re: IR laten verzenden door slave Nodo

Berichtdoor manjh » 10 jan 2013, 10:47

Dave schreef:Heb dit nog even getest met mijn (Samsung) TV en hier werkt dit prima, de TV reageert netjes op alle verzonden ir code vanaf de Mega naar de Small.

Het werkt dus toch op deze manier! Cool!

Zal vanavond opnieuw de RAW ir code eens aanleren voor mijn receiver eens kijken of daar de fout zit.

Cool! Kun je hier een gedetailleerde, stap voor stap beschrijving van maken? Dan smurf ik er een wiki pagina van!
Stuur maar een pb...
Hans
manjh
 
Berichten: 1173
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: IR laten verzenden door slave Nodo

Berichtdoor softwareregi » 10 jan 2013, 11:20

Welke reciever gebruik je (naam en type), kan nml zijn dat de frequentie anders is.
Gr. John
softwareregi
 
Berichten: 254
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:05

Re: IR laten verzenden door slave Nodo

Berichtdoor Dave » 10 jan 2013, 17:12

ONKYO TX-NR509, deze werkt gewoon op 38Khz, dus dit zou toch kunnen werken.

Kan zijn dat er iets mis gegaan is bij het aanleren van de code's
Zal het later nog eens opnieuw proberen.
Dave
 
Berichten: 71
Geregistreerd: 18 sep 2011, 12:20

Re: IR laten verzenden door slave Nodo

Berichtdoor manjh » 10 jan 2013, 21:01

Zelfs als de frequentie klopt is er geen garantie. Zo heb ik een ab van mijn pentax k10d camera die niet ingeleerd kan worden.
Signaal komt wel binnen, maar ik kan het signaal niet gebruiken na opslag.
Hans
manjh
 
Berichten: 1173
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: IR laten verzenden door slave Nodo

Berichtdoor albert81 » 11 jan 2013, 07:49

Ik was heel erg blij met deze post, was al een tijdje opzoek naar een dergelijke manier om mijn mediaplayer te kunnen schakelen.

Ik heb nog een nodo shield v1.2 liggen, als ik het goed begrijp kan ik deze in een Uno prikken en dan kan ik gaan experimenteren met de RAWsignals, correct?
Gewoon omdat het kan......
albert81
 
Berichten: 81
Geregistreerd: 25 nov 2011, 13:55

Re: IR laten verzenden door slave Nodo

Berichtdoor PieterS » 11 jan 2013, 10:28

albert81 schreef:Ik was heel erg blij met deze post, was al een tijdje opzoek naar een dergelijke manier om mijn mediaplayer te kunnen schakelen.

Ik heb nog een nodo shield v1.2 liggen, als ik het goed begrijp kan ik deze in een Uno prikken en dan kan ik gaan experimenteren met de RAWsignals, correct?

Yes
PieterS
 
Berichten: 234
Geregistreerd: 21 dec 2011, 22:11

Re: IR laten verzenden door slave Nodo

Berichtdoor domogijs » 11 jan 2013, 19:00

Inleren met rawsignalsave gaat goed, Maar ik krijg de slave niet zo ver om de ir te versturen. Ik zie het rode indicatie lampje ook maar heel kort aan en uit gaan. Wat doe ik fout?

Groet Gijs
domogijs
 
Berichten: 134
Geregistreerd: 04 sep 2011, 20:45

VorigeVolgende

Keer terug naar Nodo toepassingen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

cron