nodo-domotica.nl

temperatuursensor LM35

We zitten zoals bekend in de ontwikkelfase. Van diverse gebruikers heb ik al goede suggesties gekregen. Hier discussiëren we over de functionaliteiten van de nieuwe release.

Berichtdoor jdvmanen » 12 mei 2012, 19:51

Hallo,

Ik zit met een soortgelijk probleem, namelijk de input is prima uit te lezen via Telnet. Ik heb een LDR aangesloten, en die geeft netjes een waarde tussen 10 en 70, afhankelijk van de lichtintensiteit in huis.

Met WiredSmittTrigger en WiredThreshold heb ik grenzen ingesteld, en aan de hand van die grenzen wordt de verlichting in huis keurig geschakeld!

Maar ik krijg onder geen voorwaarde de analoge lichtwaarde in m'n WebApp te zien, terwijl ik de volgende regels keurig aan de Eventlist heb toegevoegd:

EventlistWrite; Boot; TimerSetMin 1,1
EventlistWrite; Timer 1,0; SendStatus WiredAnalog,7

En de volgende settings in de WebApp gemaakt:

InputType: WiredIn
Display: Value
In or Output: Output
Prefix: Analog7
Suffix: lum --> ( nee is geen lumen, maar je moet wát ingeven :) )
Nodo Unit: 1
WiredIn port: 7
Graph type: Line
Graph max...: 48
Graph min tick size: minutes


Ow ja.. WebApp werkt verder super, en GW en DNS zijn netjes ingevuld!

Wat ik mij afvraag, in de status zie ik de volgende regel:
HTTPHost nodo2.powerkite.nl/events.php

Moet dat met de toevoeging events.php??
jdvmanen
 
Berichten: 50
Geregistreerd: 13 maart 2012, 13:43

Re:

Berichtdoor twkr » 12 mei 2012, 20:42

jdvmanen schreef:Hallo,

Ik zit met een soortgelijk probleem, namelijk de input is prima uit te lezen via Telnet. Ik heb een LDR aangesloten, en die geeft netjes een waarde tussen 10 en 70, afhankelijk van de lichtintensiteit in huis.

Met WiredSmittTrigger en WiredThreshold heb ik grenzen ingesteld, en aan de hand van die grenzen wordt de verlichting in huis keurig geschakeld!

Maar ik krijg onder geen voorwaarde de analoge lichtwaarde in m'n WebApp te zien, terwijl ik de volgende regels keurig aan de Eventlist heb toegevoegd:

EventlistWrite; Boot; TimerSetMin 1,1
EventlistWrite; Timer 1,0; SendStatus WiredAnalog,7
EventlistWrite; Timer 1,0; TimerSetMin 1,1;

En de volgende settings in de WebApp gemaakt:

InputType: WiredIn
Display: Value
In or Output: Output
Prefix: Analog7
Suffix: lum --> ( nee is geen lumen, maar je moet wát ingeven :) )
Nodo Unit: 1
WiredIn port: 7
Graph type: Line
Graph max...: 48
Graph min tick size: minutes


Ow ja.. WebApp werkt verder super, en GW en DNS zijn netjes ingevuld!

Wat ik mij afvraag, in de status zie ik de volgende regel:
HTTPHost nodo2.powerkite.nl/events.php

Moet dat met de toevoeging events.php??



Volgens mij hoort er nog een extra regel in je eventlist:
EventlistWrite; Timer 1,0; TimerSetMin 1,1;

Webapp is zo te zien goed ingesteld.
twkr
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 02 sep 2011, 20:30

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor jdvmanen » 12 mei 2012, 21:08

Hey twkr,

je hebt gelijk, die hoort erbij, die stond er ook bij, maar was ik vergeten mee te kopiëren naar het forum :roll:

Desondanks krijg ik nix in m'n value's scherm :(.

Ik maak gebruik van build r384, of moet ik r386 gebruiken? (ik heb opzettelijk voor 384 gekozen, omdat er bij 386 'Eventghost' achter staat, en dat gebruiken we nu natuurlijk niet meer als we Web-Appen :) )
jdvmanen
 
Berichten: 50
Geregistreerd: 13 maart 2012, 13:43

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor twkr » 12 mei 2012, 21:16

Heel vlug r386 er op zetten!

r386
Aanpassingen:
SendStatus WiredAnalog zendt geen events meer richting HTTP
Zie:
http://code.google.com/p/arduino-nodo/s ... tail?r=386
twkr
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 02 sep 2011, 20:30

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor jdvmanen » 12 mei 2012, 21:26

twkr schreef:Heel vlug r386 er op zetten!

r386
Aanpassingen:
SendStatus WiredAnalog zendt geen events meer richting HTTP
Zie:
http://code.google.com/p/arduino-nodo/s ... tail?r=386



Thanks!! Ga ik doen!
jdvmanen
 
Berichten: 50
Geregistreerd: 13 maart 2012, 13:43

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor jdvmanen » 12 mei 2012, 21:40

jdvmanen schreef:
twkr schreef:Heel vlug r386 er op zetten!

r386
Aanpassingen:
SendStatus WiredAnalog zendt geen events meer richting HTTP
Zie:
http://code.google.com/p/arduino-nodo/s ... tail?r=386



Thanks!! Ga ik doen!



Werkt!!! Super bedankt!
jdvmanen
 
Berichten: 50
Geregistreerd: 13 maart 2012, 13:43

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor remkohuitema2000 » 13 mei 2012, 21:32

Ik heb het nogmaals geprobeerd conform het nieuwe voorbeeld in de wiki http://www.nodo-domotica.nl/index.php/Variabele_naar_WebApp met een temperatuursensor op wiredin1. Ik merk dat als ik bij nodo status kijk dat alle wirediningangen een Waarde 99,9 geef en alleen bij wiredin 2 een afwijkend (54,5). Het lijkt dus dat de nodo ingang 1 ziet als ingang 2, etc. Is dit een bekend probleem?
Los daarvan krijg ik op beide ingangen geen waarde. Zegt een waarde 54,5 iets ipv 99,9? Kan ik op een andere manier testen of het in ieder geval hardwarematig goed zit?
Ik draai versie 386.
remkohuitema2000
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 02 jan 2012, 12:17

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor remkohuitema2000 » 17 mei 2012, 16:12

Niemand?
remkohuitema2000
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 02 jan 2012, 12:17

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor wino » 17 mei 2012, 19:50

Remko

Zo te zien zit jouw temperatuur opnemer op wiredin 2.
Ga nu naar de webbapp en vervolges naar setup en values
Vul daar de gegevens in zoals in de wiki beschreven, vervolgens ga je terug naar het tab blad setup en klik je op de knop commands. Hier voer je een voor een de volgende regels in :

EventlistWrite; Boot;Timer 10,0
EventListWrite; Timer 10,0; VariableWiredAnalog 2,8
EventListWrite; Timer 10,0; TimerSetMin 10,10

Als je nu weer terug gaat naar het tab blad value van de webbapp zal de waarde van jouw temperatuur opnemer na 10 minuten weergegeven worden.
Zorg er wel voor dat de volgende regels ook in jou eventlist staan:


EventlistWrite; WildCard RF,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard IR,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard Variables,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard Wired,All; SendEvent HTTP

Groeten Wieb
wino
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 07 sep 2011, 21:37
Woonplaats: Heemskerk

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor remkohuitema2000 » 20 mei 2012, 19:58

Hey Wieb, dank voor je reactie. Ik heb het geprobeerd maar nog geen resultaat. Ik heb wel de regel uit de wiki:
Code: Selecteer alles
EventListWrite; Timer 10,0; VariableWiredAnalog 1,8
aangepast in
Code: Selecteer alles
EventListWrite; Timer 10,0; VariableWiredAnalog 2,8
.

Ik heb ook de 3 regels 1 voor 1 via commands ingevoerd (dus per regel ge-execute). Die gaven deze melding terug:

!******************************************************************************!
>EventListWrite; Timer 10,0; TimerSetMin 10,10
>FileLog
!******************************************************************************!

Na 10 minuten nog altijd een temperatuur van 0.
Blijf het raar vinden want de temperatuursensor zit echt in op wired 1. Zie fotohttp://dl.dropbox.com/u/69554015/1.JPG
remkohuitema2000
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 02 jan 2012, 12:17

VorigeVolgende

Keer terug naar De nieuwe release

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

cron