nodo-domotica.nl

temperatuursensor LM35

We zitten zoals bekend in de ontwikkelfase. Van diverse gebruikers heb ik al goede suggesties gekregen. Hier discussiëren we over de functionaliteiten van de nieuwe release.

temperatuursensor LM35

Berichtdoor remkohuitema2000 » 25 apr 2012, 18:50

Ik heb mijn mega met nodo, shield en verbindingsprint draaien net zo als de webapp. Nu wil ik een temperatuursensor aansluiten.
Op welke wiredin moet ik dit aansluiten? Op 1 van de 5 vrije analoge aansluitingen op de nodo zelf?
Of inprikken op mijn ethernetshield?
Ik heb het eerste geprobeerd en de aansluitngen van mijn sensor goed gecheckt. Krijg alleen niets te zien bij values in de webapp.
Ik heb het daar nu zo ingesteld:
input type: wiredin
display: value
in of output: output
prefix: temp zolder
suffix: °C
nodo unit: 1 (ik heb er maar 1)
wiredinport: 3 (zit op analoge wiredin nummer 3)
graphtype:line
graph max. hours show: 24
graph x-axis: hours

Klopt dit zo?
remkohuitema2000
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 02 jan 2012, 12:17

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor mdegraaf » 25 apr 2012, 19:58

Wat krijg je te zien als je via een telnet sessie of serial console 'status WiredAnalog x' waar x het nummer is waar je de LM35 op aan hebt gesloten? De waarde van de WiredAnalog x poort moet veranderen bij het opwarmen of afkoelen v/d LM35.

Als je de juiste waarde terug krijgt dan kun je onderstaande regels aan je eventlist toevoegen om de waarde elke x minuten richting de Web App te sturen. De Wilcard regels zullen waarschijnlijk al in je eventlist staan.

EventlistWrite; WildCard RF,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard IR,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard Variables,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard Wired,All; SendEvent HTTP

EventlistWrite; Boot; TimerSetMin 1,1
EventlistWrite; Timer 1,0;sendstatus wiredanalog 1

Groeten,

Martin
mdegraaf
 
Berichten: 81
Geregistreerd: 18 okt 2011, 22:03

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor remkohuitema2000 » 27 apr 2012, 12:18

ik heb het geprobeerd via de serial monitor maar de waarde loopt niet op. Waar kan dit aanliggen? Is het juist dat ik de vrije analoge ingangen op de nodo gebruik die tussen de de statusled en de resetbutton zitten (5 stuks)? Ik heb hier 3 draadjes ingestoken die rechtstreeks op mijn LM35 zitten (goede aansluitingen).
Moet ik hier hardwarematig nog iets voor aanpassen of zo iets? Of moet ik andere ingangen gebruiken?
In de serialmonitor zie ik trouwens ook geen codes verschijnen niet als ik een IR-afstandbediening bedien en/of kakuafstandbediening gebruik. Ik heb in de SM ingesteld: both nl&cr, 19200 baud.
Ook de test met de logfile in de browser (http://<uw IP adres>/?password=Nodo&id=00000000&file=log) werkt bij mij niet.
Ook via telnet kan ik geen verbinding maken. Allicht dat ik iets moet aanpassen aangaande IP-instellingen?
Code: Selecteer alles
NodoIP 192.168.1.69 (DHCP)
Gateway 0.0.0.0
Subnet 255.255.255.0
DnsServer 0.0.0.0
PortServer 80
PortClient 80
EventGhostServer 0.0.0.0

De webapp draait echter wel als een zonnetje dus dat is wel vreemd.

Wie kan mij op weg helpen? Ik ben inmiddels erg enthousiast over de webapp en wil dit graag verder opzetten/uitbouwen.
remkohuitema2000
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 02 jan 2012, 12:17

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor albert81 » 27 apr 2012, 17:32

Wat bij mij heeft geholpen was het handmatig instellen van de DNS en de Gateway. Om de een of andere reden kreeg mijn nodo wel een IP adres maar de rest van de gegevens bleven achterwege. Ook heb ik mijn nodo middels IP reservering in de router een gereserveerd IP adres gegeven.
Gewoon omdat het kan......
albert81
 
Berichten: 81
Geregistreerd: 25 nov 2011, 13:55

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor remkohuitema2000 » 27 apr 2012, 19:01

hoe stel ik dit handmatig in via de serial monitor?
Mijn router heeft het ipnummer nodo vastgezet.
remkohuitema2000
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 02 jan 2012, 12:17

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor PieterS » 27 apr 2012, 20:11

Als de hierboven vermelde subnetmask daadwerkelijk in je nodo staat dan moet je met een pc in hetzelfde subnet de nodo via Telnet kunnen bereiken.

Achterhaal wat het ipadres van je router is. (via commando ipconfig in een dosbox)

Zoek even in de wiki naar het commando om de gateway in te stellen. Voor zover dat nog te vinden is.....
Start dan een telnetsessie en log in.
Geef het commando: Gw 192.168.1.1

Vermoedelijk is ipconfiguratie van nodo niet helemaal uitontwikkeld in deze beta.

Gr.
Pieter
PieterS
 
Berichten: 234
Geregistreerd: 21 dec 2011, 22:11

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor remkohuitema2000 » 28 apr 2012, 09:23

hmm ik denk dat ik even wacht op een nieuw versie waarin de ipsettings aan te passen zijn of goed worden ingesteld. Maar dat lijkt me toch niet direct het probleem van de temperatuursensor toch?
Kan ik hier nog iets in proberen?
remkohuitema2000
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 02 jan 2012, 12:17

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor remkohuitema2000 » 29 apr 2012, 19:02

Niemand? Ik kom geen command tegen om gateway/dns in te stellen dus weet niet hoe ik dit aanpas. Maar los daarvan moet mijn sensor toch een waarde geven? Kloppen mijn webapp settings wel?
Ik zie dat al mijn analoge poorten 99,8 geven en alleen 3 waar mijn lm35 op zit 52,4. Dus mijn nodo zit wel verschil.
Code: Selecteer alles
!******************************************************************************!
>Status All
Date=2012-04-29 (Sun), Time=20:02, Input=HTTP(93.95.0.86), Event=Status All,0

!******************************************************************************!
Nodo Domotica controller (c) Copyright 2011 P.K.Tonkes.
Licensed under GNU General Public License.
Version= (Beta) 0.1.1, ThisUnit=1, ID=1D2Q5425
Date=2012-04-29 (Sun), Time=20:02 DaylightSaving
NodoIP=192.168.1.69
!******************************************************************************!
ClockSetDate 29,4
ClockSetYear 20,12
ClockSetTime 20,2
ClockSetDOW 1
Debug Off
TimerSetMin 1,0
TimerSetMin 2,0
TimerSetMin 3,0
TimerSetMin 4,0
TimerSetMin 5,0
TimerSetMin 6,0
TimerSetMin 7,0
TimerSetMin 8,0
TimerSetMin 9,0
TimerSetMin 10,0
TimerSetMin 11,0
TimerSetMin 12,0
TimerSetMin 13,0
TimerSetMin 14,0
TimerSetMin 15,0
ID 1D2Q5425
Unit 1
WaitBusy All
VariableSet 1,0.00
VariableSet 2,0.00
VariableSet 3,0.00
VariableSet 4,0.00
VariableSet 5,0.00
VariableSet 6,0.00
VariableSet 7,0.00
VariableSet 8,0.00
VariableSet 9,0.00
VariableSet 10,0.00
VariableSet 11,0.00
VariableSet 12,0.00
VariableSet 13,0.00
VariableSet 14,0.00
VariableSet 15,0.00
WaitFreeRF 0,0
WiredAnalog 1,99.8
WiredAnalog 2,99.8
WiredAnalog 3,52.4
WiredAnalog 4,99.8
WiredAnalog 5,99.9
WiredAnalog 6,99.9
WiredAnalog 7,99.8
WiredAnalog 8,99.9
WiredOut 1,Off
WiredOut 2,Off
WiredOut 3,Off
WiredOut 4,Off
WiredOut 5,Off
WiredOut 6,Off
WiredOut 7,Off
WiredOut 8,Off
WiredPullup 1,On
WiredPullup 2,On
WiredPullup 3,On
WiredPullup 4,On
WiredPullup 5,On
WiredPullup 6,On
WiredPullup 7,On
WiredPullup 8,On
WiredSmittTrigger 1,0.00
WiredSmittTrigger 2,0.00
WiredSmittTrigger 3,0.00
WiredSmittTrigger 4,0.00
WiredSmittTrigger 5,0.00
WiredSmittTrigger 6,0.00
WiredSmittTrigger 7,0.00
WiredSmittTrigger 8,0.00
WiredThreshold 1,50.0
WiredThreshold 2,50.0
WiredThreshold 3,50.0
WiredThreshold 4,50.0
WiredThreshold 5,50.0
WiredThreshold 6,50.0
WiredThreshold 7,50.0
WiredThreshold 8,50.0
SendBusy Off
HTTPHost nodo2.powerkite.nl/events.php
AnalyseSettings 10,50
OutputIP HTTP
OutputIR Off,5
OutputRF On,5
NodoIP 192.168.1.69 (DHCP)
Gateway 0.0.0.0
Subnet 255.255.255.0
DnsServer 0.0.0.0
PortServer 80
PortClient 80
EventGhostServer 0.0.0.0
!******************************************************************************!
>FileLog
!******************************************************************************!
Refresh status
remkohuitema2000
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 02 jan 2012, 12:17

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor bryan241 » 29 apr 2012, 19:38

Ik hoop dat je voor analoge poort 3 het volgende hebt ingevuld in de eventlist:
EventlistWrite; Timer 1,0;sendstatus wiredanalog 3

Om de gateway aan te passen typ je gateway xxx.xxx.xxx.xxx (ipadres)
En de dnsserver: dnsserver xxx.xxx.xxx.xxx (ipadres)

Misschien dat dit nog niet werkt in de beta, maar het werkt wel in de laatste source code die ook te downloaden is.
Lukt het niet, dan zal je even moeten wachten totdat de release er is, of een nieuwe beta.

Het duurt wel lang. Laatste tijd weinig activiteit gezien op de website van de heren ontwikkelaars.
Zal wel betekenen dat ze op onderdelen wachten (hoop, hoop).
bryan241
 
Berichten: 172
Geregistreerd: 07 jan 2012, 14:14

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor remkohuitema2000 » 29 apr 2012, 20:04

Ja dat heb ik. Ik neem dat ik gateway ..... in serialmonitor kan ingeven? Laatste courcecode wilde bij mij niet compilen dus wachten op nieuwe verie.
remkohuitema2000
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 02 jan 2012, 12:17

Volgende

Keer terug naar De nieuwe release

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron