nodo-domotica.nl

Hoe ziet de release er tot nu toe uit

We zitten zoals bekend in de ontwikkelfase. Van diverse gebruikers heb ik al goede suggesties gekregen. Hier discussiëren we over de functionaliteiten van de nieuwe release.

Re: Hoe ziet de release er tot nu toe uit

Berichtdoor maxtrash » 09 apr 2012, 10:22

dubbel
Laatst bijgewerkt door maxtrash op 10 apr 2012, 18:41, in totaal 2 keer bewerkt.
maxtrash
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 02 sep 2011, 11:40

Re: Hoe ziet de release er tot nu toe uit

Berichtdoor Paul » 10 apr 2012, 06:41

maxtrash schreef:de client-server architectuur van de nodo is me duidelijk: je kunt een netwerk-nodo hebben die via RF communiceert met andere nodo's. Maar kunnen er ook meerdere netwerk nodo's in gebruikt worden icm de webapp? Deze ondersteunt voor zover ik kan zie nu nog maar een nodo tegelijkertijd?

De webapp kan slechts met één Nodo worden verbonden, deze speelt dan de rol van centrale Nodo. Je kunt er wel een naast leggen die vervolgens weer het netwerk op gaat. Ook kunnen Nodo's onderling in een peer-2-peer verbinding via ethernet EventGhost events uitwisselen. Zorg er wel voor dat alle Nodo's een uniek untnummer hebben, dan kan de webapp het onderscheid maken waar events vandaan zijn gekomen.
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Hoe ziet de release er tot nu toe uit

Berichtdoor Jubaard » 17 apr 2012, 19:23

Vandaag de koppelprint in elkaar gezet en een nodo aangesloten. Na het laden van de sketch lijkt het alleen dat de nodo geen ip krijgt van mijn dhcp server:

Failed to configure Ethernet using DHCP
NodoIP=0.0.0.0

Ik heb alle stappen van de wiki doorlopen, zou het kunnen dat het ligt aan mijn ip range (192.168.222.x)?
Jubaard
 
Berichten: 109
Geregistreerd: 02 sep 2011, 16:04

Re: Hoe ziet de release er tot nu toe uit

Berichtdoor JeeGee » 17 apr 2012, 19:27

hmm kan aan je router liggen wellicht. Maar anders stel je toch een vast IP in (effe code aanpassen).
JeeGee
 
Berichten: 92
Geregistreerd: 19 sep 2011, 12:58

Re: Hoe ziet de release er tot nu toe uit

Berichtdoor Paul » 17 apr 2012, 20:32

JeeGee schreef:hmm kan aan je router liggen wellicht. Maar anders stel je toch een vast IP in (effe code aanpassen).

Nee, zeker niet de code aanpassen. Dit is een instelling met het commando "NodoIP". Probleem is dat je dan ook de Gateway, Submask en Gateway moet instellen. Dus DHCP heeft absolute voorkeur. Kijk eerst even of de netwerk lampjes op je shield knipperen. Is dit et geval, dan proberen de boel even spanningsloos te maken en weer in te schakelen. Werkt dit alles niet, dan kan het zijn dat je router op het MAC adres een reservering in de DHCP tebel heeft gedaan voor je Nodo, maar even de weg kwijt is. Kijk dan even of het veranderen van het MAC adres in de code iets oplevert.
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Hoe ziet de release er tot nu toe uit

Berichtdoor JeeGee » 17 apr 2012, 20:36

Waarom is dat af te raden Paul? Ik geeft de voorkeur aan vaste ip adressen....
JeeGee
 
Berichten: 92
Geregistreerd: 19 sep 2011, 12:58

Re: Hoe ziet de release er tot nu toe uit

Berichtdoor Paul » 17 apr 2012, 20:47

:D
JeeGee schreef:Waarom is dat af te raden Paul? Ik geeft de voorkeur aan vaste ip adressen....

As je weet wat je doet is het prima, maar alleen met een IP adres aanpassen moet je zoals ik al aangaf ook je DNS Server, Submask en Gateway instellen omdat deze gegevens aan de client worden aangeleverd. Dit gaat een gemiddelde gebruiker boven de pet en is nu juist de toegevoegde waarde van DGCP. Wil je je nodo op een vast adres hebben, dan kennen de meeste routers de mogelijkheid om een DHCP-reservering te doen.

Ik heb mij eens kleurenblind gezocht op een fout tussen WebApp en Nodo omdat er er bij de vertaling naar de Host iets mis ging doorat de dns niet juist stond ingesteld.
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Hoe ziet de release er tot nu toe uit

Berichtdoor JeeGee » 18 apr 2012, 09:32

Mee eens hoor. Maar als Linux specialist stel ik het liever zelf in....
JeeGee
 
Berichten: 92
Geregistreerd: 19 sep 2011, 12:58

Re: Hoe ziet de release er tot nu toe uit

Berichtdoor Jubaard » 19 apr 2012, 09:52

Voor zover geen succes met de dhcp, vanavond met een andere router testen. Handmatig lijkt ook niet te werken, misschien een issue met de netwerk kaart? De eerste 4 ledjes branden maar op de router is de poort op niet actief...
Jubaard
 
Berichten: 109
Geregistreerd: 02 sep 2011, 16:04

Re: Hoe ziet de release er tot nu toe uit

Berichtdoor kabouter » 19 apr 2012, 12:12

Jubaard schreef:Voor zover geen succes met de dhcp, vanavond met een andere router testen. Handmatig lijkt ook niet te werken, misschien een issue met de netwerk kaart? De eerste 4 ledjes branden maar op de router is de poort op niet actief...


Werk jij toevallig met de ethernet r3 versie?
heb ik hier ook problemen mee, probleem ondervind ik niet met de oudere ethernet shield.
Nog niet kunnen achterhalen wat het probleem veroorzaakt. :?:
maak trouwens wel gebruik van DHCP-reservering op mac adres, zodat ik altijd de zelfde ip-adres krijg.
kabouter
 
Berichten: 214
Geregistreerd: 10 nov 2011, 13:57

VorigeVolgende

Keer terug naar De nieuwe release

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron