nodo-domotica.nl

Nodo Mega - SWACNC-MEGA-R744

We zitten zoals bekend in de ontwikkelfase. Van diverse gebruikers heb ik al goede suggesties gekregen. Hier discussiëren we over de functionaliteiten van de nieuwe release.

Nodo Mega - SWACNC-MEGA-R744

Berichtdoor DrEnergy » 18 aug 2014, 08:05

Ik ben eindelijk weer eens verder gegaan met mijn Nodo, ik heb de nieuwe release erop gezet en ben begonnen met het opnieuw maken van mijn eventlist.

Nu wil ik graag ook weer zien hoevaak er is aangebeld, en een melding hiervan krijgen.

Dit is hoe mijn eventlist eruit ziet.

CODE: SELECTEER ALLES
!***Deurbel***!
!
EventlistWrite; Kaku A8,On; VariableInc 11, 1;
EventlistWrite; Kaku A8,On; VariableSend 11,HTTP;
EventlistWrite; Kaku A8,On; UserEventSend 11,0;
!
!**Resetten van de deurbel teller
EventlistWrite; Time 00:00; VariableSet 11,0;
EventlistWrite; Time 00:00; VariableSend 11,HTTP;


Dit bovenste stuk werkt helemaal, de varbiable 11 wordt netjes opgehoogd, maar als ik in de webapp kijk staat ie op 3, + 1 maakt hij er 5 van. Als ik hem reset naar 0, en ook verifieer in de webapp dat de variable 0 is, dan geeft de webapp 5 aan.

Oftewel de webapp geeft een andere variabele waarde weer dan wat er daadwerkelijk in de variabele zit.

Wat is hier aan de hand?
DrEnergy
 
Berichten: 145
Geregistreerd: 04 jan 2012, 09:09
Woonplaats: Dordrecht

Re: Nodo Mega - SWACNC-MEGA-R744

Berichtdoor henkdejonge » 19 aug 2014, 09:23

Hi,

Ik heb hetzelfde fenomeen. Ik heb het opgelost door het volgende te doen.

ALs de bel gaat dan verhoog ik een variable met (Kaku G8,On; VariableInc 8,1) en reset de teller 1x per dag om 00:00 uur (ClockDaylight 0,0; VariableSet 8,0). Wat ik in mijn value heb staan is het volgende :

Input type : variable
Display : Value
Expand on values pages : No
Output : Output Prefix : Deur bel
Suffix : x gebeld vandaag
Nodo unit : 2
Variable : 8
Graph: Type: Stepped Line
Formula : Leeg
Round : 2

Grtz,

Henk.
Afbeelding
henkdejonge
 
Berichten: 102
Geregistreerd: 21 maart 2012, 16:29

Re: Nodo Mega - SWACNC-MEGA-R744

Berichtdoor DrEnergy » 19 aug 2014, 09:26

henkdejonge schreef:Hi,

Ik heb hetzelfde fenomeen. Ik heb het opgelost door het volgende te doen.

ALs de bel gaat dan verhoog ik een variable met (Kaku G8,On; VariableInc 8,1) en reset de teller 1x per dag om 00:00 uur (ClockDaylight 0,0; VariableSet 8,0). Wat ik in mijn value heb staan is het volgende :

Input type : variable
Display : Value
Expand on values pages : No
Output : Output Prefix : Deur bel
Suffix : x gebeld vandaag
Nodo unit : 2
Variable : 8
Graph: Type: Stepped Line
Formula : Leeg
Round : 2

Grtz,

Henk.


Ha Henk,

Klopt, ik doe het nu op dezelfde manier, waar het fout gaat is als je bij Graph Type gebruik maakt van Bars totals (day), dan gebeurt er iets geks met de variabele. Ook al staat de variable bij een Status All op de juiste waarde, zodra ik de grafiek zet op Bars total dan veranderd de variabele in de webapp. Als ik hem weer terug zet naar Stepped Line dan staat het weer goed in de webapp.
DrEnergy
 
Berichten: 145
Geregistreerd: 04 jan 2012, 09:09
Woonplaats: Dordrecht

Re: Nodo Mega - SWACNC-MEGA-R744

Berichtdoor henkdejonge » 19 aug 2014, 09:31

DrEnergy schreef:
henkdejonge schreef:Hi,

Ik heb hetzelfde fenomeen. Ik heb het opgelost door het volgende te doen.

ALs de bel gaat dan verhoog ik een variable met (Kaku G8,On; VariableInc 8,1) en reset de teller 1x per dag om 00:00 uur (ClockDaylight 0,0; VariableSet 8,0). Wat ik in mijn value heb staan is het volgende :

Input type : variable
Display : Value
Expand on values pages : No
Output : Output Prefix : Deur bel
Suffix : x gebeld vandaag
Nodo unit : 2
Variable : 8
Graph: Type: Stepped Line
Formula : Leeg
Round : 2

Grtz,

Henk.


Ha Henk,

Klopt, ik doe het nu op dezelfde manier, waar het fout gaat is als je bij Graph Type gebruik maakt van Bars totals (day), dan gebeurt er iets geks met de variabele. Ook al staat de variable bij een Status All op de juiste waarde, zodra ik de grafiek zet op Bars total dan veranderd de variabele in de webapp. Als ik hem weer terug zet naar Stepped Line dan staat het weer goed in de webapp.


Ik heb het idee als je bars gebruikt dat de webapp in de database kijkt en alle entries van die variable die er in staan van die dag bij elkaar opteld. Bijv ;

Var 1 = 0
Var 1 = 1 (increment met 1)
Var 1 = 2 (increment met 1)
Var 1 = 0 (reset)
Var 1 = 1 (increment met 1)
Var 1 = 0 (reset)
Var 1 = 1 (increment met 1)

Als je deze bij elkaar opteld kom je uit op var 1= 5

Grtz,

Henk.
Afbeelding
henkdejonge
 
Berichten: 102
Geregistreerd: 21 maart 2012, 16:29

Re: Nodo Mega - SWACNC-MEGA-R744

Berichtdoor DrEnergy » 19 aug 2014, 09:34

Ik heb zojuist dezelfde conclusie getrokken, daar gaat het inderdaad fout.
DrEnergy
 
Berichten: 145
Geregistreerd: 04 jan 2012, 09:09
Woonplaats: Dordrecht


Keer terug naar De nieuwe release

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron