nodo-domotica.nl
http://www.nodo-domotica.nl/forum/

Nieuwe release niet up te loaden
http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=32&t=2069
Pagina 1 van 1
Auteur:  OCMEROS [ 30 maart 2014, 20:01 ]
Titel:  Nieuwe release niet up te loaden

Zojuist de nieuwe release gedownload en deze geprobeerd te laden op mijn Mega.
Ik gebruik hiervoor de Arduino 1.0.5 compiler. Het controleren van de software gaat zonder problemen. Echter bij het uploaden lijkt het niet goed te gaan. De RX TX ledjes op de mega gaan voor mijn gevoel veels te kort knipperen (+-1 sec). De arduino compiler blijft de melding Bezig met uploaden geven.
Vervolgens lichten de RX TX ledjes op de mega soms heel kort even op, maar de compiler komt maar niet met de melding uploaden voltooid.
Na een aantal minuten krijg ik de melding: avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout

ik de vorige release in de compiler laad gaat het uploaden in een keer goed.

Wat zou hiervan het probleem kunnen zijn?

Alvast bedankt voor de hulp.
Auteur:  rtenklooster [ 30 maart 2014, 20:54 ]
Titel:  Re: Nieuwe release niet up te loaden

Lijkt me een probleem met de bootloader van je arduino.
Heb je een programmer? / USBAsp? Dan zou ik proberen de bootloader opnieuw te branden.
Auteur:  arendst [ 30 maart 2014, 20:58 ]
Titel:  Re: Nieuwe release niet up te loaden

Bij mij werkt het wel goed maar ... ik compileer de software met de IDE en zend het naar de Mega via een separaat process met gebruik making van avrdude.

Echter denk ik niet dat daar je probleem ligt. Maak jij gebruik van de LCD plugin? En heb je daar een tekst in staan met drie uitroeptekens zoals Alarm!!!? Zo ja dan is mogelijk je Mega bootloader de oorzaak. Ik heb dat probleem namelijk ook en de oorzaak is de Mega bootloader die drie uitroeptekens ziet als een break voor toegang tot een monitor routine in de bootloader. Zie ook hier: http://code.google.com/p/arduino/issues/detail?id=392. Ik heb nog geen tijd gehad de bootloader te vervangen zoals genoemd in het artikel maar de snelste oplossing is de drie uitroeptekens te vervangen door eentje...

My two cents.
Auteur:  OCMEROS [ 31 maart 2014, 07:49 ]
Titel:  Re: Nieuwe release niet up te loaden

Hey,

Bedankt voor de snelle reacties ik maak inderdaad gebruik van de LCD plugin. Dat is het enigste verschil tussen de config files van mijn nieuwe en de vorige release.

Ik zal vanmiddag eens proberen of de lukt de bootloader te updaten of anders de uitroeptekens te verwijderen.

Hopelijk is het daarna opgelost zodat ik de nieuwe release kan gaan uitproberen.

Remco
Auteur:  arendst [ 31 maart 2014, 10:55 ]
Titel:  Re: Nieuwe release niet up te loaden

Ik heb de bootloader vervangen door de standaard Arduino 1.0.5 Mega bootloader en het probleem met de uitroeptekens is opgelost.
Auteur:  OCMEROS [ 31 maart 2014, 15:54 ]
Titel:  Re: Nieuwe release niet up te loaden

Zojuist geprobeerd de mega te programmeren met 1 vraagteken dit ging in een keer goed. Als ik tijd heb zal ik de bootloader nog een keer updaten.
Voorlopig kan ik zo wel weer even verder. :D :D
Auteur:  tazitiz [ 25 apr 2014, 13:08 ]
Titel:  Re: Nieuwe release niet up te loaden

zelfde hier. had het idee dat ik 2 mega's getoast had.

na het verwijderen van de !!! loopt het weer als een zonnetje.
en in de tussentijd had ik al even een extra nodo en arduino besteld....komt altijd wel van pas
Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur