nodo-domotica.nl

Nodo release 3.7 is uit

We zitten zoals bekend in de ontwikkelfase. Van diverse gebruikers heb ik al goede suggesties gekregen. Hier discussiëren we over de functionaliteiten van de nieuwe release.

Re: Nodo release 3.7 is uit

Berichtdoor DaveJessen » 08 apr 2014, 21:27

Hi Mark,

Thnx voor je hulp, echter het mag niet helpen :( .

Zodra ik een commando DHTRead 2,6 geef ontvang ik als result:
Code: Selecteer alles
Input=HTTP(185.10.48.55); Unit=1; Event=DHTRead 2,6


In het Eventlog zie ik vervolgens niets terug, als ik Tempread 1,5 doe dan zie ik dit wel terug in het EventLog.

De instellingen staan als volgt:

Input type: Variable
Display: Value
Expand on values page: No
In or Output: Input
Input control: +/-

Step: 0
Prefix: Luchtvochtigheid
Suffix: %
Nodo Unit: 1
Variable: 7
DaveJessen
 
Berichten: 37
Geregistreerd: 13 jan 2014, 15:27

Re: Nodo release 3.7 is uit

Berichtdoor Paul » 08 apr 2014, 21:32

Het is zo wat lastig te zeggen waar het fout gaat. Probeer even via een serial of telnet venster te kijken wat er gebeurt, pas daarna in de WebApp.
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Nodo release 3.7 is uit

Berichtdoor DaveJessen » 08 apr 2014, 22:20

Ik heb de nodo nog een keer gereset en nu werkt weer!

bedankt voor jullie reacties
DaveJessen
 
Berichten: 37
Geregistreerd: 13 jan 2014, 15:27

Re: Nodo release 3.7 is uit

Berichtdoor negraohikal » 30 apr 2014, 13:35

Foutje gevonden, standaard staat er #define CONFIG_FILE Config_10.c moet zijn #define CONFIG_FILE Config_01.c in de nodo.ino :)
negraohikal
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 07 dec 2013, 14:17

Re: Nodo release 3.7 is uit

Berichtdoor pepijn » 21 okt 2014, 14:13

markuser schreef:EventlistWrite; Boot 1; TimerSet 6,120
EventlistWrite; Timer 6,0; TimerSet 6,120
EventlistWrite; Timer 6,0; DHTRead 1,5
EventlistWrite; Timer 6,0; VariableSend 5, HTTP
EventlistWrite; Timer 6,0; VariableSend 6, HTTP
[/code]


Even nog wat aanvullende info: Ik heb het gevoel dat, sinds v3.7, wanneer er meer dan 2 events in de queue worden gezet er iets misgaat.
Ik deed in v3.6 het onderstaande. Dit werkte vlekkeloos.
Code: Selecteer alles
EventlistWrite 20; Time **:56; TempRead 1,2
EventlistWrite 21; Time **:56; DHTRead 2,3
EventlistWrite 22; Time **:57; BMP085Read 5
EventlistWrite 23; Time **:57; VariableWiredAnalog 7,1

EventlistWrite 31; Time **:58; VariableSend 2,I2C
EventlistWrite 32; Time **:58; VariableSend 3,I2C
EventlistWrite 33; Time **:58; VariableSend 4,I2C
EventlistWrite 34; Time **:59; VariableSend 5,I2C
EventlistWrite 35; Time **:59; VariableSend 6,I2C
EventlistWrite 36; Time **:59; VariableSend 7,I2C


Maar het lijkt dat sinds v3.7 variable 4 en 7 af en toe niet doorkomen op de andere units. Dit omdat variable 4 en 7 als 3e in de queue komen. Doe ik vervolgens het volgende dan gaat het wel goed:

Code: Selecteer alles
EventlistWrite 20; Time **:53; TempRead 1,2
EventlistWrite 21; Time **:54; DHTRead 2,3
EventlistWrite 22; Time **:55; BMP085Read 5
EventlistWrite 23; Time **:56; VariableWiredAnalog 7,1

EventlistWrite 31; Time **:57; VariableSend 2,I2C
EventlistWrite 32; Time **:57; VariableSend 3,I2C
EventlistWrite 33; Time **:58; VariableSend 4,I2C
EventlistWrite 34; Time **:58; VariableSend 5,I2C
EventlistWrite 35; Time **:59; VariableSend 6,I2C
EventlistWrite 36; Time **:59; VariableSend 7,I2C


Moet het nog even verder onderzoeken maar het is misschien een aanwijzing voor de problemen die jullie aanhalen.
pepijn
 
Berichten: 56
Geregistreerd: 10 okt 2012, 19:25
Woonplaats: Zaanstad

Vorige

Keer terug naar De nieuwe release

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron