nodo-domotica.nl

Plugin 008 AlectoV1

We zitten zoals bekend in de ontwikkelfase. Van diverse gebruikers heb ik al goede suggesties gekregen. Hier discussiëren we over de functionaliteiten van de nieuwe release.

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor proza » 02 jan 2014, 23:02

Momenteel ben ik versie R657 aan het testen, op mijn NES metr SMA Antenne (unit 2)
Ik zie alleen ID 70, de andere ID 102 van het weerstation komt niet voorbij. Dit in een periode van ongeveer drie kwartier.

En variablen worden niet ingevuld.
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor andreo » 03 jan 2014, 00:26

proza schreef:Momenteel ben ik versie R657 aan het testen, op mijn NES metr SMA Antenne (unit 2)
Ik zie alleen ID 70, de andere ID 102 van het weerstation komt niet voorbij. Dit in een periode van ongeveer drie kwartier.

En variablen worden niet ingevuld.



Hier een vergelijkbaar resultaat, met de laatste versie R657 geïnstalleerd zie ik weer 5 ID's verschijnen, de ontvangst lijkt weer als van ouds maar ook hier wordt alleen variabele 5 gevuld met data (momenteel geen regen dus variabele 3 blijft op 0, of deze werkt weet ik mogelijk morgen als we weer de nodige regen hebben gehad :evil: )
Verder blijven de overige variabelen leeg.
Groet, Andre
mijn NES
Nodo-Mega V3.7 R744|Nodo-Mini V3.7 R744|WebApp lokaal QNAP TS-119P II (SWINWA-PROD-V099)|WS-3500|ASUN650 zonweringsmodule | diverse KAKU |
andreo
 
Berichten: 119
Geregistreerd: 17 sep 2012, 23:51
Woonplaats: Anna Paulowna

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor jcsat » 03 jan 2014, 07:45

wel wat raar...

Ik heb wel de indruk (niet bevestigd met testen) dat de nodo meer "bezig" is t.o.v. de oude 596. als dat zo is en hij is ergens mee "bezig" dan zal hij zaken missen....
De sniffer krijgt ook veel binnen hier. ik zal eens gaan tellen hoeveel in een kwartier en dan kijken hoeveel hij er binnen krijgt met 657...

wat hebben jullie voor events?
welke plugins?

Ik heb wel variabelen in de 657 versie:

!******************************************************************************!
Nodo Domotica controller (c) Copyright 2013 P.K.Tonkes.
Licensed under GNU General Public License.
Nodo-Mega V3.6.9 (Beta), Product=SWACNC-MEGA-R657, Home=1, ThisUnit=1, ID=UK4T35DR
Date=03-01-2014 (Fri), Time=07:37 -
IP=192.168.2.248, PortOutput=80, PortInput=6636
Host=xxxx, HostIP=192.168.2.8
!******************************************************************************!

>>status variableset
Input=Terminal(192.168.2.249); Unit=1; Event=Status VariableSet,0
VariableSet 1,8.10
VariableSet 2,99.00
VariableSet 3,1.00
VariableSet 4,2.88
VariableSet 5,6.00
VariableSet 6,4.32

>>EventlistShow
Input=Terminal(192.168.2.249); Unit=1; Event=EventlistShow 0
!******************************************************************************!
1: Boot 1; Sound 1,0
2: Boot 1; Sound 1,0
3: Boot 1; Sound 1,0
4: Boot 1; Sound 1,0
5: Boot 1; Sound 1,0
6: Boot 1; AlectoV1 201,1
7: Boot 1; AlectoV1 233,1
8: Boot 1; TimerSet 1,180
9: Time 00:03,*; VariableSet 3,0.00
10: Time 04:21,Sun; ClockSync
11: Timer 1; TimerSet 1,180
12: Timer 1; VariableSend 1,All
13: Timer 1; VariableSend 2,All
14: Timer 1; VariableSend 3,All
15: Timer 1; VariableSend 4,All
16: Timer 1; VariableSend 5,All
17: Timer 1; VariableSend 6,All
18: NewKAKU 0xB1FD389,On; NewKAKUSend 4,On
19: NewKAKU 0xB1FD389,Off; NewKAKUSend 4,Off
!******************************************************************************!

>>status plugin
Input=Terminal(192.168.2.249); Unit=1; Event=Status Plugin,0
Plugin 1
Plugin 2
Plugin 8
>>
jcsat
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 12 apr 2013, 20:29

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor mvdbro » 03 jan 2014, 08:38

Nog even een vraagje, hebben jullie in de "live' omgeving RawSignalReceive aan of uit staan en maakt dat wat uit?
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor proza » 03 jan 2014, 10:23

mvdbro schreef:Nog even een vraagje, hebben jullie in de "live' omgeving RawSignalReceive aan of uit staan en maakt dat wat uit?

Mijn test is op een compleet lege NES + SMA antenne en de onderstaande gegevens. De sniffer liet veel meer zien dan deze combi Nodo-Mega V3.6.9 (Beta), Product=SWACNC-MEGA-R657

Het is erg wisselvallig, nu een half uurtje onderweg en zie het volgende. Maar regelmaat is er zeker niet :?

//
VariableSet 1,10.70
VariableSet 2,38.00
VariableSet 3,0.00
VariableSet 4,2.88
VariableSet 5,7.00
VariableSet 6,4.32

RawSignalReceive Off ( maakt geen verschil Off/On )

Plugin 1
Plugin 2
Plugin 8

Code: Selecteer alles
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=Kaku O15,On
Input=RF; Unit=0; Event=NewKAKU 0x670ED89,On
Input=RF; Unit=0; Event=NewKAKU 0x670ED89,Off
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=NewKAKU 0x670ED89,On
Input=RF; Unit=0; Event=NewKAKU 0x670ED89,Off
Input=RF; Unit=0; Event=Kaku O15,Off
Input=RF; Unit=0; Event=Kaku O15,Off
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 102,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 102,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 102,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 102,1
Input=RF; Unit=0; Event=Kaku O15,On
Input=RF; Unit=0; Event=Kaku O15,On
Input=RF; Unit=0; Event=NewKAKU 0x670ED89,On
Input=RF; Unit=0; Event=NewKAKU 0x670ED89,Off
Input=RF; Unit=0; Event=NewKAKU 0x670ED89,On
Input=RF; Unit=0; Event=NewKAKU 0x670ED89,Off
Input=RF; Unit=0; Event=Kaku O15,Off
Input=RF; Unit=0; Event=Kaku O15,Off
Input=RF; Unit=0; Event=NewKAKU 0x670ED89,Off
Input=RF; Unit=0; Event=Kaku O15,On
Input=RF; Unit=0; Event=NewKAKU 0x670ED89,Off
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 70,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 102,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 102,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 102,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 102,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 102,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 102,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 102,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 102,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 102,1
Input=RF; Unit=0; Event=Kaku O15,Off
Input=RF; Unit=0; Event=Kaku O15,Off
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor andreo » 03 jan 2014, 22:07

De resultaten....tot nu toe..

Wat heb ik gedaan, een WS3500 regenzender en een windvaan van het schuurdak gehaald en binnen geplaatst zodat het wat eenvoudiger te testen is. Als eerste heb ik de batterijen uit alle modules gehaald ook uit het binnen station (het display van de WS3500). Alle batterijen geplaatst en de beide buiten modules ingeleerd op de binnenunit, dit gaat goed. Alle eenheden zoals temp/hum/wind en regen zijn af te lezen en reageren ook op veranderingen.

Nu een ATMega328 genomen en hier een RFSniffer op geïnstalleerd wat het volgende laat zien.
ID 227 is de windvaan en ID 199 de regenunit.

Code: Selecteer alles
+4424 Pulses:18 Protocol: ?
+133 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:227, Temp:229, Hum:78
+132 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:227, Temp:229, Hum:78
+133 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:227, Temp:229, Hum:78
+132 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:227, Temp:229, Hum:78
+132 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:227, Temp:229, Hum:78
+132 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:227, Temp:229, Hum:78
+13045 Pulses:76 Protocol: ?
+123 Pulses:72 Protocol: ?
+123 Pulses:74 Protocol: ?
+123 Pulses:74 Protocol: ?
+122 Pulses:72 Protocol: ?
+123 Pulses:72 Protocol: ?
+123 Pulses:72 Protocol: ?
+16414 Pulses:18 Protocol: ?
+120 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:227, WindSpeed:0
+156 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:227, WindDir:6, WindGust:0
+149 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:227, WindSpeed:0
+157 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:227, WindDir:6, WindGust:0
+343 Pulses:40 Protocol: ?
+129 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:199, Rain:122
+129 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:199, Rain:122
+130 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:199, Rain:122
+129 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:199, Rain:122
+129 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:199, Rain:122
+16265 Pulses:76 Protocol: ?
+123 Pulses:74 Protocol: ?
+123 Pulses:72 Protocol: ?
+123 Pulses:74 Protocol: ?
+123 Pulses:74 Protocol: ?
+122 Pulses:72 Protocol: ?
+123 Pulses:72 Protocol: ?
+12414 Pulses:18 Protocol: ?
+121 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:227, WindSpeed:0
+157 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:227, WindDir:6, WindGust:0
+149 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:227, WindSpeed:0
+157 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:227, WindDir:6, WindGust:0
+148 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:227, WindSpeed:0
+157 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:227, WindDir:6, WindGust:0
+5906 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:199, Rain:122
+130 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:199, Rain:122
+130 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:199, Rain:122
+129 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:199, Rain:122
+130 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:199, Rain:122
+130 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:199, Rain:122
+129 Pulses:74 Protocol: Alecto V1, ID:199, Rain:122
+14267 Pulses:76 Protocol: ?
+123 Pulses:72 Protocol: ?


Op de NodoMEGA met NES en SMA antenne is het volgende te zien, RawSignalreceive = off

Code: Selecteer alles
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 199,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 199,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 199,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 199,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 199,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 227,1


Tot dusver worden dezelfde ID's ontvangen, als ik na enige tijd de variabelen opvraag is het volgende zichtbaar.

Code: Selecteer alles
status variableset
Input=Serial; Unit=2; Event=Status VariableSet,0
VariableSet 1,0.00
VariableSet 2,0.00
VariableSet 3,34.00
VariableSet 4,5.76
VariableSet 5,6.00
VariableSet 6,10.80
VariableSet 7,0.00
VariableSet 8,0.00
VariableSet 9,0.00
VariableSet 10,0.00
VariableSet 11,0.00
VariableSet 12,0.00
VariableSet 13,0.00
VariableSet 14,0.00
VariableSet 15,0.00


Ook na lange tijd (1 uur minimaal) worden variabelen 1 en 2 niet gevuld terwijl deze wel af en toe langskomen bij de RFSniffer en ook veranderen op binnenunit van de WS3500.

De eventlist is simpel.

Code: Selecteer alles
eventlistshow
Input=Serial; Unit=2; Event=EventlistShow 0
!******************************************************************************!
1: Boot 2; AlectoV1 227,1
2: Boot 2; AlectoV1 199,1
3: Boot 2; TimerSet 1,300
4: Time 00:00,*; VariableSet 3,0.00
5: Timer 1; VariableSend 1,All
6: Timer 1; VariableSend 2,All
7: Timer 1; VariableSend 3,All
8: Timer 1; VariableSend 4,All
9: Timer 1; VariableSend 5,All
10: Timer 1; VariableSend 6,All
!******************************************************************************!


De versie welke ik gebruik

Code: Selecteer alles
!******************************************************************************!
Nodo Domotica controller (c) Copyright 2013 P.K.Tonkes.
Licensed under GNU General Public License.
Nodo-Mega V3.6.9 (Beta), Product=SWACNC-MEGA-R657, Home=1, ThisUnit=2
Date=03-01-2014 (Fri), Time=21:33 -
IP=192.168.1.37, PortOutput=80, PortInput=6636
!******************************************************************************!


De plugin

Code: Selecteer alles
status plugin
Input=Serial; Unit=2; Event=Status Plugin,0
Plugin 8


Wie heeft een idee voor wat betreft de temp en hum :?:
Groet, Andre
mijn NES
Nodo-Mega V3.7 R744|Nodo-Mini V3.7 R744|WebApp lokaal QNAP TS-119P II (SWINWA-PROD-V099)|WS-3500|ASUN650 zonweringsmodule | diverse KAKU |
andreo
 
Berichten: 119
Geregistreerd: 17 sep 2012, 23:51
Woonplaats: Anna Paulowna

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor jcsat » 04 jan 2014, 10:36

zou het kunnen zijn dat de nodo nog bezig is de burst te verwerken met windkracht en dan de data van de temp en hum mist?
jcsat
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 12 apr 2013, 20:29

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor jcsat » 04 jan 2014, 14:16

met de nieuwe release komen inderdaad de wind zaken wel binnen, temp en hum niet... 596 werkt super...
jcsat
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 12 apr 2013, 20:29

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor proza » 04 jan 2014, 16:57

UPDATED:

Ik zie nu regelmatig updates van beide ID's, waarbij ik een burst aan ID (gemiddeld 6, Temp, Hum. en Rain) zie op de NES met SMA. Op mijn Live zelf gemaakt Nodo zie ik één event regel in de log voorbij komen op datzelfde moment.

Code: Selecteer alles
!******************************************************************************!
Nodo Domotica controller (c) Copyright 2013 P.K.Tonkes.
Licensed under GNU General Public License.
Nodo-Mega V3.6.9 (Beta), Product=SWACNC-MEGA-R657, Home=1, ThisUnit=2
Date=04-01-2014 (Sat), Time=16:40 -
IP=192.168.19.100, PortOutput=80, PortInput=6636
!******************************************************************************!
VariableSet 1,9.70
VariableSet 2,28.00
VariableSet 3,0.00
VariableSet 4,5.04
VariableSet 5,7.00
VariableSet 6,13.68

Plugin 1
Plugin 2
Plugin 8

RawSignalReceive On
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor andreo » 04 jan 2014, 19:39

Hallo Nodo-ers,

Zojuist nog even in de webapp gekeken en vastgesteld dat er in de laatste release V3.6.9 R657 sporadisch gegevens in variabele 1 en 2 zijn geplaatst, van een grafiek kan ik niet spreken zo te zien zijn er 3 updates gedaan in 10 uur ipv 1 per 300 seconde.

Hieronder mijn grafiek

Afbeelding

Na terugzetten op V3.6 R596 zie ik om de 300 sec. een nieuwe waarde verschijnen.

Afbeelding
Groet, Andre
mijn NES
Nodo-Mega V3.7 R744|Nodo-Mini V3.7 R744|WebApp lokaal QNAP TS-119P II (SWINWA-PROD-V099)|WS-3500|ASUN650 zonweringsmodule | diverse KAKU |
andreo
 
Berichten: 119
Geregistreerd: 17 sep 2012, 23:51
Woonplaats: Anna Paulowna

VorigeVolgende

Keer terug naar De nieuwe release

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron