nodo-domotica.nl
http://www.nodo-domotica.nl/forum/

Plugin 008 AlectoV1
http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=32&t=1844
« Vorige  Pagina 2 van 7  Volgende »
Auteur:  markuser [ 28 dec 2013, 19:48 ]
Titel:  Re: Plugin 008 AlectoV1

Word aan gewerkt Proza.

Mark
Auteur:  mvdbro [ 30 dec 2013, 10:41 ]
Titel:  Re: Plugin 008 AlectoV1

Hoewel deze thread over Plugin 008 gaat, lijkt het erop dat de verschillen in ontvangst kwaliteit niet door de plugin zelf worden veroorzaakt. De oorzaak moet eerder worden gezocht in de Nodo Core code, hardware of omgeving. Er is op dit moment een groep van 4 gebruikers betrokken bij nader onderzoek.

Ik heb een speciale meet plugin gemaakt voor de Alecto WS3500 waardoor de resultaten nauwkeuriger onderling kunnen worden vergeleken. Ik zal deze via PB verspreiden aan de test groep. Resultaten volgen hopelijk binnenkort via deze thread.
Auteur:  jcsat [ 31 dec 2013, 12:28 ]
Titel:  Re: Plugin 008 AlectoV1

Hoi,

Even niet online geweest. Met 596 prima ontvangst met nieuwe module met de bijpassende antenne die je op de sma kunt schroeven.

Met nieuwe plugin geen ontvangst... zelfde plek. Ook dichterbij met vrij zicht op de unit geen ontvangst.

Wil graag de test plugin testen indien nodig.

Mvg, Johan
Auteur:  mvdbro [ 31 dec 2013, 13:13 ]
Titel:  Re: Plugin 008 AlectoV1

jcsat schreef:Even niet online geweest. Met 596 prima ontvangst met nieuwe module met de bijpassende antenne die je op de sma kunt schroeven.

Met nieuwe plugin geen ontvangst... zelfde plek. Ook dichterbij met vrij zicht op de unit geen ontvangst.

Wil graag de test plugin testen indien nodig.
Mvg, Johan

Hallo Johan,

Ik hoor "prima ontvangst". Zou mooi zijn als de meet plugin dat ook kon bewijzen, maar dat wil nog niet echt lukken. En als de "nulmeting" al niet deugt dan hoeven we ook niet verder te gaan.
Maar ik stuur je wel een link naar de plugin, dan kun je die eens testen op R596. Zou mooi zijn als we "prima" in concrete cijfers terugzien, maar er lijkt op een of andere manier iets niet goed te gaan.

Overigens is het niet zo dat alles 100% wordt ontvangen als je beide ID's voorbij ziet komen. De combizender stuurt 3 verschillende datapakketten met hetzelfde ID (maar dus andere inhoud!)
1) Temperature/Humidity
2) Windspeed
3) Winddirection/Gust
En die 3 pakketten lijken niet allemaal regelmatig binnen te komen.
Auteur:  mvdbro [ 31 dec 2013, 13:31 ]
Titel:  Re: Plugin 008 AlectoV1

Mocht iemand er nog lol in hebben tijdens de jaarwisseling. Ben benieuwd wat de sniffer tool ziet van AlectoV1. Misschien krijgen we dan ook een beter beeld van de timing van de verschillende data pakketten.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/58896491/TestStuff/RFSniffer%201.0.5.zip
Auteur:  proza [ 31 dec 2013, 14:01 ]
Titel:  Re: Plugin 008 AlectoV1

mvdbro schreef:Mocht iemand er nog lol in hebben tijdens de jaarwisseling. Ben benieuwd wat de sniffer tool ziet van AlectoV1. Misschien krijgen we dan ook een beter beeld van de timing van de verschillende data pakketten.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/58896491/TestStuff/RFSniffer%201.0.5.zip


Ik zie nog wel een mogelijkheid vandaag, maar wat moet ik doen en waar plaats ik deze bestanden. In de nodo directory waar de andere INO's staan, en dan aangeven dat ik een Mega gebruik?
Auteur:  mvdbro [ 31 dec 2013, 14:05 ]
Titel:  Re: Plugin 008 AlectoV1

proza schreef:Ik zie nog wel een mogelijkheid vandaag, maar wat moet ik doen en waar plaats ik deze bestanden. In de nodo directory waar de andere INO's staan, en dan aangeven dat ik een Mega gebruik?

Dit is een op zich staande sketch zoals alle generieke Arduino sketches. Enige configureerbare is keuze tussen Arduino Mega of Uno/Mini/Nano.
Auteur:  proza [ 31 dec 2013, 14:41 ]
Titel:  Re: Plugin 008 AlectoV1

mvdbro schreef:Dit is een op zich staande sketch zoals alle generieke Arduino sketches. Enige configureerbare is keuze tussen Arduino Mega of Uno/Mini/Nano.


Sorry :oops: wat doe ik verkeerd. Ik heb het bestand geplaatst in
C:\Users\Proza\Desktop\arduino-1.0.5\examples\01.Basics

Code: Selecteer alles
RFSniffer.ino: In function 'boolean AnalyzeRawSignal(byte)':
RFSniffer:348: error: 'analysepacket' was not declared in this scope
RFSniffer:351: error: 'RawSignal_2_Nodo' was not declared in this scope
RFSniffer:352: error: 'RawSignal_2_NodoNew' was not declared in this scope
RFSniffer:353: error: 'RawSignal_2_ClassicNodo' was not declared in this scope
RFSniffer:354: error: 'kaku' was not declared in this scope
RFSniffer:355: error: 'newkaku' was not declared in this scope
RFSniffer:356: error: 'alectov1' was not declared in this scope
RFSniffer:357: error: 'alectov2' was not declared in this scope
RFSniffer:358: error: 'alectov3' was not declared in this scope
RFSniffer:359: error: 'oregonv2' was not declared in this scope
RFSniffer:360: error: 'flamengofa20rf' was not declared in this scope
RFSniffer:361: error: 'homeeasy' was not declared in this scope
RFSniffer:362: error: 'analysepacket' was not declared in this scope
Auteur:  mvdbro [ 31 dec 2013, 14:51 ]
Titel:  Re: Plugin 008 AlectoV1

In de zipfile zit een folder, die folder zet je ergens neer en open dan met de Arduino IDE binnen de folder rfsniffer het bestand "rfsniffer.ino". Je zou dan twee tabbladen moeten zien:

rfsniffer.ino
scandevices.ino

zo te zien mis je tab scandevices.
Auteur:  proza [ 31 dec 2013, 15:12 ]
Titel:  Re: Plugin 008 AlectoV1

Dank voor je snelle reactie, normal scan (1) loopt. (Ik had de folders los geplaatst ;)
Pagina 2 van 7 Alle tijden zijn GMT + 1 uur