nodo-domotica.nl

Plugin 008 AlectoV1

We zitten zoals bekend in de ontwikkelfase. Van diverse gebruikers heb ik al goede suggesties gekregen. Hier discussiëren we over de functionaliteiten van de nieuwe release.

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor markuser » 28 dec 2013, 19:48

Word aan gewerkt Proza.

Mark
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor mvdbro » 30 dec 2013, 10:41

Hoewel deze thread over Plugin 008 gaat, lijkt het erop dat de verschillen in ontvangst kwaliteit niet door de plugin zelf worden veroorzaakt. De oorzaak moet eerder worden gezocht in de Nodo Core code, hardware of omgeving. Er is op dit moment een groep van 4 gebruikers betrokken bij nader onderzoek.

Ik heb een speciale meet plugin gemaakt voor de Alecto WS3500 waardoor de resultaten nauwkeuriger onderling kunnen worden vergeleken. Ik zal deze via PB verspreiden aan de test groep. Resultaten volgen hopelijk binnenkort via deze thread.
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor jcsat » 31 dec 2013, 12:28

Hoi,

Even niet online geweest. Met 596 prima ontvangst met nieuwe module met de bijpassende antenne die je op de sma kunt schroeven.

Met nieuwe plugin geen ontvangst... zelfde plek. Ook dichterbij met vrij zicht op de unit geen ontvangst.

Wil graag de test plugin testen indien nodig.

Mvg, Johan
jcsat
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 12 apr 2013, 20:29

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor mvdbro » 31 dec 2013, 13:13

jcsat schreef:Even niet online geweest. Met 596 prima ontvangst met nieuwe module met de bijpassende antenne die je op de sma kunt schroeven.

Met nieuwe plugin geen ontvangst... zelfde plek. Ook dichterbij met vrij zicht op de unit geen ontvangst.

Wil graag de test plugin testen indien nodig.
Mvg, Johan

Hallo Johan,

Ik hoor "prima ontvangst". Zou mooi zijn als de meet plugin dat ook kon bewijzen, maar dat wil nog niet echt lukken. En als de "nulmeting" al niet deugt dan hoeven we ook niet verder te gaan.
Maar ik stuur je wel een link naar de plugin, dan kun je die eens testen op R596. Zou mooi zijn als we "prima" in concrete cijfers terugzien, maar er lijkt op een of andere manier iets niet goed te gaan.

Overigens is het niet zo dat alles 100% wordt ontvangen als je beide ID's voorbij ziet komen. De combizender stuurt 3 verschillende datapakketten met hetzelfde ID (maar dus andere inhoud!)
1) Temperature/Humidity
2) Windspeed
3) Winddirection/Gust
En die 3 pakketten lijken niet allemaal regelmatig binnen te komen.
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor mvdbro » 31 dec 2013, 13:31

Mocht iemand er nog lol in hebben tijdens de jaarwisseling. Ben benieuwd wat de sniffer tool ziet van AlectoV1. Misschien krijgen we dan ook een beter beeld van de timing van de verschillende data pakketten.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/58896491/TestStuff/RFSniffer%201.0.5.zip
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor proza » 31 dec 2013, 14:01

mvdbro schreef:Mocht iemand er nog lol in hebben tijdens de jaarwisseling. Ben benieuwd wat de sniffer tool ziet van AlectoV1. Misschien krijgen we dan ook een beter beeld van de timing van de verschillende data pakketten.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/58896491/TestStuff/RFSniffer%201.0.5.zip


Ik zie nog wel een mogelijkheid vandaag, maar wat moet ik doen en waar plaats ik deze bestanden. In de nodo directory waar de andere INO's staan, en dan aangeven dat ik een Mega gebruik?
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor mvdbro » 31 dec 2013, 14:05

proza schreef:Ik zie nog wel een mogelijkheid vandaag, maar wat moet ik doen en waar plaats ik deze bestanden. In de nodo directory waar de andere INO's staan, en dan aangeven dat ik een Mega gebruik?

Dit is een op zich staande sketch zoals alle generieke Arduino sketches. Enige configureerbare is keuze tussen Arduino Mega of Uno/Mini/Nano.
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor proza » 31 dec 2013, 14:41

mvdbro schreef:Dit is een op zich staande sketch zoals alle generieke Arduino sketches. Enige configureerbare is keuze tussen Arduino Mega of Uno/Mini/Nano.


Sorry :oops: wat doe ik verkeerd. Ik heb het bestand geplaatst in
C:\Users\Proza\Desktop\arduino-1.0.5\examples\01.Basics

Code: Selecteer alles
RFSniffer.ino: In function 'boolean AnalyzeRawSignal(byte)':
RFSniffer:348: error: 'analysepacket' was not declared in this scope
RFSniffer:351: error: 'RawSignal_2_Nodo' was not declared in this scope
RFSniffer:352: error: 'RawSignal_2_NodoNew' was not declared in this scope
RFSniffer:353: error: 'RawSignal_2_ClassicNodo' was not declared in this scope
RFSniffer:354: error: 'kaku' was not declared in this scope
RFSniffer:355: error: 'newkaku' was not declared in this scope
RFSniffer:356: error: 'alectov1' was not declared in this scope
RFSniffer:357: error: 'alectov2' was not declared in this scope
RFSniffer:358: error: 'alectov3' was not declared in this scope
RFSniffer:359: error: 'oregonv2' was not declared in this scope
RFSniffer:360: error: 'flamengofa20rf' was not declared in this scope
RFSniffer:361: error: 'homeeasy' was not declared in this scope
RFSniffer:362: error: 'analysepacket' was not declared in this scope
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor mvdbro » 31 dec 2013, 14:51

In de zipfile zit een folder, die folder zet je ergens neer en open dan met de Arduino IDE binnen de folder rfsniffer het bestand "rfsniffer.ino". Je zou dan twee tabbladen moeten zien:

rfsniffer.ino
scandevices.ino

zo te zien mis je tab scandevices.
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor proza » 31 dec 2013, 15:12

Dank voor je snelle reactie, normal scan (1) loopt. (Ik had de folders los geplaatst ;)
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

VorigeVolgende

Keer terug naar De nieuwe release

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast