nodo-domotica.nl

Plugin 008 AlectoV1

We zitten zoals bekend in de ontwikkelfase. Van diverse gebruikers heb ik al goede suggesties gekregen. Hier discussiëren we over de functionaliteiten van de nieuwe release.

Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor jcsat » 18 dec 2013, 17:31

Met de huidige svn 642 (woensdag 18 december) krijg ik voor de Alecto niks binnen via plugin 008. Is daar wat aan veranderd??

Mvg, Johan
jcsat
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 12 apr 2013, 20:29

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor jcsat » 19 dec 2013, 18:55

kan me niet voorstellen dat niemand dit test als release aanstaande is...

Ik krijg overigens helemaal niks binnen van de 3500, ook niet in telnet window!

Mvg, Johan
jcsat
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 12 apr 2013, 20:29

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor BazemanKM » 25 dec 2013, 17:10

Vandaag een Alecto WS-3500 aangesloten; batterijen er in. De Nodo ziet de AlectoV1 en geeft ook ID nummers. Alles ingesteld zoals vermeld in de Wiki, maar er komt niets binnen bij Variable 1 t/m 6.
Als ik AlectoV1 ID,1 als commando in geef krijg ik een error 14.

Wat is er aan de hand? Mijn WS-3500 sensoren zijn v2, moet ik dan een andere plug-in gebruiken?
Mijn blog over de Nodo: http://www.fam-oldenburger.nl/wordpress/tag/nodo/

Nodo-Mega V3.6, Product=SWACNC-MEGA-R596|WebApp lokaal (SWINWA-PROD-V099)|DHT-22, Dallas DS18B20, WS-3500|
BazemanKM
 
Berichten: 44
Geregistreerd: 08 aug 2012, 09:49

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor mvdbro » 26 dec 2013, 10:25

BazemanKM schreef:Vandaag een Alecto WS-3500 aangesloten; batterijen er in. De Nodo ziet de AlectoV1 en geeft ook ID nummers. Alles ingesteld zoals vermeld in de Wiki, maar er komt niets binnen bij Variable 1 t/m 6.
Als ik AlectoV1 ID,1 als commando in geef krijg ik een error 14.

Als je events voorbij ziet komen met ID nummers dan is de ontvangst in principe ok. Je moet beide ID's instellen tijdens boot van de Nodo. In dit voorbeeld zijn dit ID 113 en ID 46. Die moet je vervangen door de ID's die jij voorbij ziet komen
Code: Selecteer alles
eventlistwrite; boot 1; alectoV1 113,1;      ! 1e ID van jouw buitenunit
eventlistwrite; boot 1; alectoV1 46,1;      ! 2e ID van jouw buitenunit

BazemanKM schreef:Mijn WS-3500 sensoren zijn v2, moet ik dan een andere plug-in gebruiken?

Wat bedoel je met v2, staat dat erop?
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor proza » 26 dec 2013, 18:17

Ook ik zie nog geen alecto events verschijnen op mijn nieuwe NES met de nieuwe build op monitor en/of telnet window van mijn WS-3500 die ik zojuist voorzien heb van nieuwe batterijen.

Op oude live set komen de events wel voorbij, nog even puzzelen voor ik mijn nieuwe NES in gebruik gaat nemen.


!******************************************************************************!
Nodo Domotica controller (c) Copyright 2013 P.K.Tonkes.
Licensed under GNU General Public License.
Nodo-Mega V3.6.9 (Beta), Product=SWACNC-MEGA-R655, Home=1, ThisUnit=1
Date=26-12-2013 (Thu), Time=19:38 -
IP=192.168.19.100, PortOutput=80, PortInput=6636
!******************************************************************************!
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor markuser » 26 dec 2013, 18:53

Hier is al een issue van gemaakt.

Mark
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor proza » 26 dec 2013, 19:00

Thanks, hoef ik niet verder te zoeken. ;)
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor BazemanKM » 26 dec 2013, 20:18

mvdbro schreef:
BazemanKM schreef:Vandaag een Alecto WS-3500 aangesloten; batterijen er in. De Nodo ziet de AlectoV1 en geeft ook ID nummers. Alles ingesteld zoals vermeld in de Wiki, maar er komt niets binnen bij Variable 1 t/m 6.
Als ik AlectoV1 ID,1 als commando in geef krijg ik een error 14.

Als je events voorbij ziet komen met ID nummers dan is de ontvangst in principe ok. Je moet beide ID's instellen tijdens boot van de Nodo. In dit voorbeeld zijn dit ID 113 en ID 46. Die moet je vervangen door de ID's die jij voorbij ziet komen
Code: Selecteer alles
eventlistwrite; boot 1; alectoV1 113,1;      ! 1e ID van jouw buitenunit
eventlistwrite; boot 1; alectoV1 46,1;      ! 2e ID van jouw buitenunit

BazemanKM schreef:Mijn WS-3500 sensoren zijn v2, moet ik dan een andere plug-in gebruiken?

Wat bedoel je met v2, staat dat erop?

Op etiket van de sensoren staat v2, maar inmiddels werkt het prima. De VariableSend heb ik uit het script gehaald en in Eventlist gezet. Daarnaast heb ik een aparte timer voor de Alecto ingesteld en niet samen met DHT-22 en DS18B20.
Mijn blog over de Nodo: http://www.fam-oldenburger.nl/wordpress/tag/nodo/

Nodo-Mega V3.6, Product=SWACNC-MEGA-R596|WebApp lokaal (SWINWA-PROD-V099)|DHT-22, Dallas DS18B20, WS-3500|
BazemanKM
 
Berichten: 44
Geregistreerd: 08 aug 2012, 09:49

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor proza » 26 dec 2013, 20:29

BazemanKM schreef:Op etiket van de sensoren staat v2, maar inmiddels werkt het prima. De VariableSend heb ik uit het script gehaald en in Eventlist gezet. Daarnaast heb ik een aparte timer voor de Alecto ingesteld en niet samen met DHT-22 en DS18B20.


Maak ik nu hieruit op dat het bij jou nu wel werkt, ik zie in de laatste build NIETS voorbij komen:
Nodo-Mega V3.6.9 (Beta), Product=SWACNC-MEGA-R655, Home=1, ThisUnit=1
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

Re: Plugin 008 AlectoV1

Berichtdoor proza » 28 dec 2013, 19:10

markuser schreef:Hier is al een issue van gemaakt.

Mark


Op de NES een werkende code geplaatst en ook dan gaat het niet goed. Ook dan zie ik maar één ID voorbij komen en de andere nooit, wat zou er mis kunnen zijn met de nieuwe NES / Code :?:
Code: Selecteer alles
Nodo Beta V3.4.9 Mega, Product=SWACNC-MEGA-R528, Home=1, ThisUnit=2
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

Volgende

Keer terug naar De nieuwe release

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron