nodo-domotica.nl

Wens voor toevoegen Energie monitor

We zitten zoals bekend in de ontwikkelfase. Van diverse gebruikers heb ik al goede suggesties gekregen. Hier discussiëren we over de functionaliteiten van de nieuwe release.

Re: Wens voor toevoegen Energie monitor

Berichtdoor markuser » 14 feb 2013, 20:49

Hoi Hans,

Zelf ga ik het schema van Maurice proberen, de onderdelen staan in bestelling. heb je dat al geprobeerd?

Mark
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: Wens voor toevoegen Energie monitor

Berichtdoor Dave » 14 feb 2013, 21:28

Natuurlijk wil ik dit delen dat is toch de kracht van de Nodo!
Weet iemand nog een handig (freeware) progje om een schema te maken ?

Heb wel diverse progjes voor het maken van PCB's maar daar krijg ik geen net schema uit.

Ik ben al met al dagen aan het klooien geweest met de CNY70, nu werkt het al dagen stabiel met een tiny85 erachter en heb gelijk een 2e print gemaakt voor mijn watermeter. Het grote voordeel hem zit in de LED die op een vrij digitaal poortje van de ATtiny85 zit zodat je direct ziet wat er gebeurd en het uitrichten/afregelen dus aanzienlijk gemakkelijker is.

Als ik een geschikt progje heb dan teken ik hem direct effe voor jullie uit.
Dave
 
Berichten: 71
Geregistreerd: 18 sep 2011, 12:20

Re: Wens voor toevoegen Energie monitor

Berichtdoor manjh » 14 feb 2013, 21:33

Dave schreef:Natuurlijk wil ik dit delen dat is toch de kracht van de Nodo!
Weet iemand nog een handig (freeware) progje om een schema te maken ?

Heb wel diverse progjes voor het maken van PCB's maar daar krijg ik geen net schema uit.

Ik ben al met al dagen aan het klooien geweest met de CNY70, nu werkt het al dagen stabiel met een tiny85 erachter en heb gelijk een 2e print gemaakt voor mijn watermeter. Het grote voordeel hem zit in de LED die op een vrij digitaal poortje van de ATtiny85 zit zodat je direct ziet wat er gebeurd en het uitrichten/afregelen dus aanzienlijk gemakkelijker is.

Als ik een geschikt progje heb dan teken ik hem direct effe voor jullie uit.

Als je niks kunt vinden, dan is een duidelijke pentekening die je even door de scanner haalt ook prima hoor. Het hoeft niet goudgerand te zijn, het gaat mij erom dat het werkt!
Hans
manjh
 
Berichten: 1173
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: Wens voor toevoegen Energie monitor

Berichtdoor manjh » 14 feb 2013, 21:35

markuser schreef:Hoi Hans,

Zelf ga ik het schema van Maurice proberen, de onderdelen staan in bestelling. heb je dat al geprobeerd?

Mark

Ik kan geen schema vinden, heb jeeen linkje?
Hans
manjh
 
Berichten: 1173
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: Wens voor toevoegen Energie monitor

Berichtdoor markuser » 14 feb 2013, 21:53

Hoi Hans,

Maurice heeft het schema in het filmpje staan.
Deze is alleen aangesloten op een mega. Aankomend weekend verwacht ik de bpw40, en ga ik tevens de CNY70 testen.
Met dank aan Maurice een screenshot:
Afbeelding
Afbeelding
Mark
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: Wens voor toevoegen Energie monitor

Berichtdoor manjh » 14 feb 2013, 22:33

markuser schreef:Maurice heeft het schema in het filmpje staan.

Ok, die had ik gezien en geproheerd. Ik heb hem zowel op de elektra meter geprobeerd, maar het langskomende zwarte vlekje op de schijf levert geen signaal op.
Ook de gasmeter: de laatste draaiende digit heeft een metaalkleurig vlakje vlak voor de 0, maar ook dat is niet tracerbaar.
De sensor werkt wel als ik een duidelijk donker/licht vlak ervoor hou.
Hans
manjh
 
Berichten: 1173
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: Wens voor toevoegen Energie monitor

Berichtdoor Dave » 15 feb 2013, 01:29

Heb even snel het schema op papier gezet, hoop dat e.e.a. zo duidelijk is.

https://www.dropbox.com/s/niviuv1qd4ngv0o/Schema_Energiemeting_CNY70.jpg

Hier de code die ik gebruik voor de ATtiny:
Code: Selecteer alles
    #define INPIN 1    // pin used for input (analog)

    #define LEDPIN 0   // pin used for output to LED
   
    #define AUXPIN 1   // Pin for output to nodo

     

    int ledStatus = 0;  // LED status (0 = low, 1 = high)

    int inVal = 0;    // variable used to store state of input

     

    int switchOn = 60;   // value at which we switch LED on

    int switchOff = 155;  // value at which we switch LED off

     

    void setup ()

    {

      pinMode (LEDPIN, OUTPUT);
      pinMode (AUXPIN, OUTPUT);

      digitalWrite (LEDPIN, LOW);
      digitalWrite (AUXPIN, LOW);

    }

     

    void loop ()

    {

      inVal = analogRead(INPIN);  // Read state of the input pin

      // if LED currently on and go below lower threshold we turn off

      if (ledStatus == 1 && inVal >= switchOff)

      {

        ledStatus = 0;

        digitalWrite (LEDPIN, HIGH);
        digitalWrite (AUXPIN, ledStatus);

      }

      else if (ledStatus == 0 && inVal <= switchOn)

      {

        ledStatus = 1;

        digitalWrite (LEDPIN, LOW);
        digitalWrite (AUXPIN, ledStatus);

      }

    }

Dave
 
Berichten: 71
Geregistreerd: 18 sep 2011, 12:20

Re: Wens voor toevoegen Energie monitor

Berichtdoor manjh » 15 feb 2013, 08:49

Misschien een domme vraag, maar vooruit. Afgezien van de R waarden zie ik weinig verschil met het schema uit het youtubefilmpje.
Waarom zou een tiny hier wel mee werken, en een gewone nodo op basis van een duemilanove of mega niet?
Hans
manjh
 
Berichten: 1173
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: Wens voor toevoegen Energie monitor

Berichtdoor mvdbro » 15 feb 2013, 12:14

manjh schreef:Misschien een domme vraag, maar vooruit. Afgezien van de R waarden zie ik weinig verschil met het schema uit het youtubefilmpje.
Waarom zou een tiny hier wel mee werken, en een gewone nodo op basis van een duemilanove of mega niet?

De Tiny wordt hier gebruikt als dedicated Analog/Digital converter met programmeerbare threshold. Dus de Nodo krijgt dan een digitaal signaal binnen op de pulsingang.
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Wens voor toevoegen Energie monitor

Berichtdoor Dave » 15 feb 2013, 12:36

Zoals ik eerder aangaf gebruik ik de Tiny idd om van het zeer zwakke analoge signaal wat ik van de CNY70 krijg om te zetten naar een harde digitale puls. Dit om via interrupt te kunnen tellen. Op een analoge poort rechtstreeks aan de Nodo werkt ook ook maar omdat mijn nodo vrij druk is met PIR sensors door het hele huis miste ik daardoor behoorlijk wat pulsen. Op de D18 poortkreeg ik het met geen mogelijkheid aan de praat omdat de puls te zwak was. Na het omzetten van het signaal naar een harde puls werkt dit nu al een weekje prima.

En door de toevoeging van een ledje is de plaatsing voor de schijf erg gemakkelijk, je ziet direct wat hij doet.
Dave
 
Berichten: 71
Geregistreerd: 18 sep 2011, 12:20

VorigeVolgende

Keer terug naar De nieuwe release

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron