nodo-domotica.nl

Complete Nodo - Verkoop geannuleerd

Wil je iets te koop aanbieden of zoek je iets voor je Nodo, medt het hier.

UITSLUITEND NODO GERELATEERDE PRODUCTEN, GEEN COMMERCIËLE HANDEL, GEEN ACQUISITIE.

Complete Nodo - Verkoop geannuleerd

Berichtdoor fhuiskamp » 12 sep 2015, 15:33

Hallo,

Bij deze bied ik mijn complete Nodo aan voor verkoop.

Het gaat om de volgende onderdelen:
* Nodo NES v2.0.1 (Gesoldeerd gekocht via Nodo shop) incl. SMA antenne
* Arduino MEGA 2560 (gekocht via Nodo shop)
* 2x KaKu ACM 1000

Ik zou de set graag willen verkopen i.v.m. overstap naar Domoticz i.c.m. Z-Wave

Mvg,
F. Huiskamp
Laatst bijgewerkt door fhuiskamp op 16 sep 2015, 18:49, in totaal 1 keer bewerkt.
fhuiskamp
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 01 nov 2013, 16:42

Re: Complete Nodo

Berichtdoor Voyager » 12 sep 2015, 17:16

Waarom niet de Arduino /nes erbij houden voor 433mhz support.. (rflink erop en gaan..)
ZWave is leuk wat betreft retour melding van schakelaars maar zwave sensoren voor temperatuur, schemer, beweging e.d. zijn veel te prijzig. Daar ben je op 433mhz beter af.
Voyager
 
Berichten: 180
Geregistreerd: 23 okt 2014, 14:26

Re: Complete Nodo

Berichtdoor fhuiskamp » 12 sep 2015, 17:53

Ik heb geprobeerd om de RFlink software op de NES te gebruiken i.c.m. Domoticz maar dit werkte niet. Krijgt de KaKu's niet aangemeld. Anders was het inderdaad een mooie toevoeging.

Ik merkt dat de aansturing van de schakelaars niet altijd even goed gaat, met enige regelmaat wordt het lamp niet uitgezet. Terwijl dit commando wel verstuurd is. Inderdaad, Z-Wave is een stuk duurder maar het mesh-netwerk gedeelte leek me een oplossing voor het bereik verhaal, plus de terugmelding inderdaad.

Ben alleen zelf niet zo thuis in het zelf solderen van sensoren e.d. :oops:
fhuiskamp
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 01 nov 2013, 16:42

Re: Complete Nodo

Berichtdoor Voyager » 12 sep 2015, 18:32

RFlink moet het goed doen op de NES..
Wel is het van belang dat je de laatste firmware versie pakt van RFLink en ook een recente beta versie gebruikt van Domoticz. Pak je de standaard Domoticz stable release dan gaat er inderdaad nog van alles mis.
In dat geval moet ook Kaku prima werken maar daar ging het eigenlijk niet om.. want je wens van terugmelding heb je alleen met zwave.. het ging om de toevoeging van goedkope commerciële sensoren zoals temperatuur, luchtvochtigheid, regen, enz.. Komt geen solderen bij aan te pas.
Of dat nou een Alecto setje is of een goedkope sensor van de blokker/aldi/lidl/bangood.com/etc. van rond de 10 euro.. werkt allemaal..
en voor 10 euro heb je geen temp sensor op zwave.. en een retour signaal voor dat soort sensoren is ook niet echt nodig.. vandaar dat je met de combinatie van zwave en de nes een mooie combinatie hebt..
Voyager
 
Berichten: 180
Geregistreerd: 23 okt 2014, 14:26

Re: Complete Nodo

Berichtdoor fhuiskamp » 12 sep 2015, 18:52

Ik weet niet welke versie van Domoticz ik laatst gebruikt hebt. Zal het nog eens proberen met de laatste versie's. Wat vooral het "probleem" is, is dat de schakelaars soms niet reageren. Dit lijkt op een probleem met bereik, maar de NES en de schakelaar zitten maar 7 meter van elkaar verwijderd.

Volgens de verhalen zou het bereik van Z-Wave beter moeten zijn door het mesh-netwerk.
fhuiskamp
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 01 nov 2013, 16:42

Re: Complete Nodo

Berichtdoor Voyager » 12 sep 2015, 21:26

7 meter is redelijk kort..
maar je kan zwave en 433mhz gewoon tegelijk gebruiken.
Ik heb enkele schakelaars met zwave en de meeste met kaku..
ook de gordijnen, temperatuur/beweging/deur/schemer sensoren is allemaal op 433mhz.
Ik wilde ooit overstappen naar zwave maar had daar uiteindelijk meer problemen mee dan met kaku..
Voor mij is het hebben van beide uiteindelijk beter dan voor 1 systeem gaan..
Voyager
 
Berichten: 180
Geregistreerd: 23 okt 2014, 14:26

Re: Complete Nodo

Berichtdoor fhuiskamp » 13 sep 2015, 09:33

Een combinatie klinkt op zich niet verkeerd inderdaad. Vanmorgen nog even getest met de RFlink.
Ik gebruik Domoticz v2.3004 (Windows) en Rlink v1.1r30.

Als ik de KAKU wil toevoegen via AutoLearn wil toevoegen krijg ik een "TimeOut" error in de webinterface, dit staat dan in log:
2015-09-13 10:25:25.885 RFLink: serial retrying in 30 seconds...
2015-09-13 10:25:56.184 RFLink: Using serial port: COM4
2015-09-13 10:25:56.506 Incoming connection from: 127.0.0.1
2015-09-13 10:25:57.054 RFLink: Controller Initialized!...
2015-09-13 10:27:04.946 New sensors allowed for 5 minutes...

Als ik het via de manual optie probeer krijg dit in de log:
2015-09-13 10:27:52.680 RFLink Sending: 10;NewKaku;010000;1;ON
2015-09-13 10:27:57.000 Error: RFLink: TX time out...

Maar misschien dat deze vragen meer in de support sectie horen dan het verkoop gedeelte 8-)
Ik zal deze vraag ook even de juiste thread zetten :D
fhuiskamp
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 01 nov 2013, 16:42


Keer terug naar Te koop / gevraagd

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Google [Bot] en 1 gast

cron