nodo-domotica.nl

Voorstellen Peter

Vertel iets over jezelf, je achtergrond en wat voor doel je voor ogen hebt met de Nodo.

Voorstellen Peter

Berichtdoor vanesp » 26 dec 2012, 13:56

Beste allen,

heb een Nodo Small gekocht en een Nodo shield (voor ooit op een Arduino Mega) in de samenkopen.net actie, en beide in elkaar gesoldeerd. Ze werken prima, maar ik had me van te voren beter in moeten lezen in de beperkingen van een Nodo zonder Mega.

Ik heb een sensor netwerk gebaseerd op Jeenodes met licht, temperatuur, luchtvochtigheid en bewegingsdetectoren. Met software aanpassingen kunnen deze Jeenodes ook prima het IT+ protocol van Lacrosse sensoren lezen, zodat goedkope sensoren van Conrad ook draadloos uitgelezen kunnen worden.

Afbeelding

Ik heb een centrale ontvanger gebouwd voor al die signalen, gebaseerd op een Portux Linux computer, die alle gegevens in een MySQL database logt. Tevens pakt hij pulsen van de elektriciteitsmeter op.

Afbeelding
Portux, Arduino, RFM12B ontvanger en sensoren

Nu heb ik mijn Nodo Small aan een Raspberry Pi gekoppeld via de seriële poort, en heb nu een web-interface gebouwd op die Raspberry Pi met Node.js, Socketstream en met Node Serialport. Ik kan dus nu heel snel web-apps bouwen die m'n Nodo bedienen... alle event programmering vindt dus plaats in Javascript op de Raspberry i.p.v. op de Nodo.

Afbeelding

Het doel is nu om met Redis een data-store op te bouwen waarin de staat van de sensoren en de schakelaars bijgehouden wordt, zodat de scripts op alles kunnen werken.

Afbeelding

Peter van Es
Draadloos sensor netwerk met Jeenodes, controller met Linux op PortuxG20 en Nodo's (Nodo Shield en Nodo Arduino Small)
vanesp
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 12 sep 2012, 12:18

Keer terug naar Even voorstellen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron