nodo-domotica.nl

rolluik schakelaar

Hier kan gediscussieerd worden over sensoren, electronica problemen, componenten, etc.

rolluik schakelaar

Berichtdoor DMeekelenkamp » 03 mei 2014, 18:41

DMeekelenkamp
 
Berichten: 87
Geregistreerd: 20 dec 2013, 19:25

Re: rolluik schakelaar

Berichtdoor rwijbenga » 04 mei 2014, 23:14

Puik!! 8-)
rwijbenga
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 28 aug 2011, 14:58

Re: rolluik schakelaar

Berichtdoor henkdejonge » 05 mei 2014, 08:32

DMeekelenkamp schreef:Zie hier mijn nieuwste creatie. ;)

https://www.dropbox.com/s/nrbhfb3apsxvhyy/20140502_161623.jpg
https://www.dropbox.com/s/qpzbw3zslsbqyc0/20140502_161608.jpg
https://www.dropbox.com/s/arfn2tdswdazonf/20140502_161559.jpg


Nodo rolluik schakelaar met 2 relais kaart. Aangesloten via utp cat5 kabel van 15 meter.


Ziet er inderdaad spannend uit. Maar kun je dit ook eens schema technisch uit leggen?
Afbeelding
henkdejonge
 
Berichten: 102
Geregistreerd: 21 maart 2012, 16:29

Re: rolluik schakelaar

Berichtdoor DMeekelenkamp » 05 mei 2014, 12:26

Zal vanavond wel een tekening bij voegen.
Heb de relais namelijk fail safe aangesloten zodat er nooit op allebei de motor draden spanning kan komen.
DMeekelenkamp
 
Berichten: 87
Geregistreerd: 20 dec 2013, 19:25

Re: rolluik schakelaar

Berichtdoor manjh » 05 mei 2014, 14:29

Als ik het goed begrijp heb je een 2-relais bordje achter de normale schakelaar gekregen.
Aansturing vanuit de Nodo via utp kabel. Right?
Heb je een erg diepe inbouwdoos, of is dat een standaard inbouwmaat?
En hoe loopt de utp kabel? Heb je die gewoon door de 230V pijpen getrokken, of apart?
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: rolluik schakelaar

Berichtdoor DMeekelenkamp » 05 mei 2014, 18:27

manjh schreef:Als ik het goed begrijp heb je een 2-relais bordje achter de normale schakelaar gekregen.
Aansturing vanuit de Nodo via utp kabel. Right?
Heb je een erg diepe inbouwdoos, of is dat een standaard inbouwmaat?
En hoe loopt de utp kabel? Heb je die gewoon door de 230V pijpen getrokken, of apart?


Ik heb inderdaad een 2 kanaals relais bordje achter op een inbouw rolluik schakelaar gezet.
Deze wordt aangestuurd door de nodo (laag relais aan/hoog relais uit)
De combinatie is 40mm diep, een standaard inbouw doos is 40mm en een diepe doos is 50mm diep.
gelukkig heb ik allemaal 50mm dozen in de muur zitten dus dit geeft net iets meer ruimte.

Ik heb de UTP kabel door dezelfde buis getrokken. was even proberen of dit geen storing zou geven maar draait nu vanaf zaterdag zonder problemen. De kabel is ongeveer 15 meter.
Het relais is aangesloten op 4 draden.
Oranje +
Bruin -
Blauw omhoog
blauw/wit omlaag

De schakelaar krijgt voeding vanaf bruin uit de utp (relais is massa schakelend in mijn geval. kan ook positief zijn) Op het relais kaartje heb ik na de optocoupler een draad op het spoelcontact gesoldeerd. en de schakelaar zo aangesloten:

L contact massa
up contact massa zijde spoel 1
down contact massa zijde spoel 2

Had ook kunnen kiezen om up en down contacten terug te voeren naar de analog-in op de nodo maar nu werkt het ook zonder tussenkomst van de Nodo.

Het relais is op deze manier aangesloten:

https://www.dropbox.com/s/gkwkssdzbblqpxc/20140505_190335.jpg

En de schakelaar op deze manier:

https://www.dropbox.com/s/u3yz0288z4xidpc/20140505_190435.jpg

Op deze manier is het nooit mogelijk om de omhoog en omlaag draden tegelijk aan te sturen, dit is funest voor de rolluik motor!

Groeten Dennis
DMeekelenkamp
 
Berichten: 87
Geregistreerd: 20 dec 2013, 19:25


Keer terug naar De electronica hoek

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron