nodo-domotica.nl

Je eigen isp / avr programmer maken

Hier kan gediscussieerd worden over sensoren, electronica problemen, componenten, etc.

Je eigen isp / avr programmer maken

Berichtdoor rtenklooster » 28 okt 2013, 23:42

Voor degenen die het leuk vinden om zelf wat te knutselen met losse atmega 328 en tiny 85 controllers, ik heb een handig ontwerpje gemaakt van een printje om ze te programmeren, van stroom te voorzien en via serial te verbinden.

Afbeelding
Voor groot: http://weblog.tenklooster.net/wp-content/uploads/2013/10/foto-1.jpg
Afbeelding
voor groot: http://weblog.tenklooster.net/?p=164
Wat kun je hiermee? Op eBay zijn goedkope avr isp programmers te koop. Deze kun je op dit printje aansluiten. Je kunt de 328 bovenin, en de tiny 85 onderin plaatsen.
Zonder moeite kun je nu bootloaders branden en sketches uploaden, zowel via de programmer als via serial, er zit ook een seriele aansluiting op.

Je kunt indien gewenst een oscillator in de connector plaatsen.

Verder heb ik er een i2c aansluiting opgemaakt, hier kun je mooi je lcd display mee testen, en in combinatie met de dallas 18b20 aansluiting die ik er heb opgemaakt kun je temperatuur testen / aflezen op je display. (Ik heb dit gemaakt om mijn ets tosti ijzer mee aan te sturen icm. een relays.)

Voor geinterresseerden, ik kan je de fritzing files opsturen en voor degenen die niet kunnen etsen, voor een kleine vergoeding kan ik je ook een pcb opsturen. Dit duurt wel ff want zoals op de foto te zien is, heb ik per abuis de verkeerde zif socket besteld.( te breed voor atmega) Ik heb hem dus nog niet kunnen testen, al wel met de multimeter, zoals het nu lijkt werkt het in ieder geval, maar nog geen praktijktest kunnen doen.
rtenklooster
 
Berichten: 377
Geregistreerd: 04 aug 2012, 12:10
Woonplaats: Aduard

Keer terug naar De electronica hoek

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast