nodo-domotica.nl

Re: Meterkast Slave 2.0

Hier kan gediscussieerd worden over sensoren, electronica problemen, componenten, etc.

Re: Meterkast Slave 2.0

Berichtdoor rjmulder » 26 sep 2013, 20:33

Voor 80 cent kun ja altijd een gok wagen om zo'n printje aan te passen lijkt mij en als je een antennetje en de coax hebt liggen helemaal.

Wat ik denk ik zou proberen is om de onderdelen (2x een C en 1x een L) die aan de pcb antenne zitten verwijderen en een dunne 50 ohm coax te solderen aan massa en aan de de soldeer pad die vrij gekomen is en vanaf de chip komt. Geen bak en braad werk en geen lange niet afgeschermde coax.

Als het werkt :?: Heb je de spullen liggen is het altijd leuk om het te proberen :D
rjmulder
 
Berichten: 52
Geregistreerd: 29 jul 2013, 14:31

Re: Meterkast Slave 2.0

Berichtdoor rtenklooster » 26 sep 2013, 22:08

Jammer van het beperkte bereik. Maargoed we kunnen voor die paar centen geen wonderen verwachten. Mooi dat je ons op de hoogte houd van je vorderingen. Succes verder.
rtenklooster
 
Berichten: 377
Geregistreerd: 04 aug 2012, 12:10
Woonplaats: Aduard

Re: Meterkast Slave 2.0

Berichtdoor rtenklooster » 30 sep 2013, 19:32

Leuk. Had vandaag mijn tranceivertjes op de mat verwacht maar helaas.. moet nog even geduld hebben.

Waar ik benieuwd naar ben, heb je het energieverbruik van deze zenders ook gemeten? Ben benieuwd of 2.4 ghz. zuiniger is dan 433 mhz? Voor de battery powered tiny's.
rtenklooster
 
Berichten: 377
Geregistreerd: 04 aug 2012, 12:10
Woonplaats: Aduard

Re: Meterkast Slave 2.0

Berichtdoor mvdbro » 01 okt 2013, 07:05

rtenklooster schreef:Waar ik benieuwd naar ben, heb je het energieverbruik van deze zenders ook gemeten? Ben benieuwd of 2.4 ghz. zuiniger is dan 433 mhz?

Niet gemeten, maar volgens datasheet iets van 13 mA. Ik denk vergelijkbaar met de 433MHz zenders.

rtenklooster schreef:Voor de battery powered tiny's.

Ik vrees dat de Tiny hier moet afhaken. Het schijnt te kunnen werken met een NRF maar je houdt geen IO pinnen over om te meten (tenzij je de reset pin gaat gebruiken en een high voltage programmer hebt...)
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Meterkast Slave 2.0

Berichtdoor rtenklooster » 01 okt 2013, 21:34

Okay :) naja gaat me in eerste instantie om mn meterkast dallas slave.
rtenklooster
 
Berichten: 377
Geregistreerd: 04 aug 2012, 12:10
Woonplaats: Aduard

Re: Meterkast Slave 2.0

Berichtdoor manjh » 02 okt 2013, 11:16

Tsja... elektrische stroom veroorzaakt altijd warmte door weerstand, hoe minimaal ook. Misschien is dit wel een super-geavanceerde manier om het verbruik te meten? :D :D :D

Maar goed, ik hou het wel op de P1 methode... begint te werken!
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: Meterkast Slave 2.0

Berichtdoor rtenklooster » 10 okt 2013, 21:16

haha ja ik meet overal temperaturen ;)
Voor mn energieverbruik.. ben ik buiten nodo om bezig. Is me niet precies genoeg. Heb een uno + ethernetshield. Iedere puls doet ie een http request naar mn server, die een regel in mn database schrijft, met de puls en de pulstijd.
Geld voor electrisch als voor gas en water. Echt realtime informatie. Water tot op de liter nauwkeurig, electrisch 600 pulsjes per kwh. Ook redelijk precies. Kan vervolgens uit de db mn dag verbruik huidig verbruik etc etc halen.

En mn temperatuur nodo hangt inderdaad in de meterkast :)
rtenklooster
 
Berichten: 377
Geregistreerd: 04 aug 2012, 12:10
Woonplaats: Aduard


Keer terug naar De electronica hoek

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron