nodo-domotica.nl
http://www.nodo-domotica.nl/forum/

Temperatuur wil maar niet lukken
http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=24&t=617
Pagina 1 van 1
Auteur:  proza [ 20 jul 2012, 19:45 ]
Titel:  Temperatuur wil maar niet lukken

Ben al even zoet met het uitlezen van de temperatuur. Ik heb inmiddels diverse censoren gekocht en geprobeerd, per saldo zie ik elke keer hetzelfde resultaat.

Na kalibreren zoals beschreven op Nodo Wiki zie ik een grafiek gelijk aan hieronder als ik een meetsample in stel van 6x per uur. De fluctuatie die ik hier zie lijken me heel erg vreemd, van 24 graden naar 47 graden. Ik weet niet waar het fout gaat maar kom maar niet verder, iemand een tip.

Gebruikte sensoren, LM335z, LM35 .

Code: Selecteer alles
! Gebruikte poorten op de Nodo
!
! Analoog 1 = A8, LM335z   > temperatuur
! Analoog 2 = A9, LDR      > lichtniveau
!
EventlistWrite; Boot; TimerSetMin 4,10
EventlistWrite; Boot; TimerSetMin 5,5
!
EventlistWrite; Timer 4,0; SendStatus WiredAnalog 1 ; Temperatuur ophalen, elke 10 minuten
EventlistWrite; Timer 4,0; TimerSetMin 4,10
!
EventlistWrite; Timer 5,0; SendStatus WiredAnalog 2 ; Licht niveau ophalen, elke 5 minuten
EventlistWrite; Timer 5,0; TimerSetMin 5,5

!

Afbeelding

Uploaded by proza
Auteur:  Kaag [ 25 jul 2012, 21:30 ]
Titel:  Re: Temperatuur wil maar niet lukken

Wanneer er nietsbis aangesloten op een analoge poort, wisselen de waardes constant.
Dit lijkt op het gedrag wat je waarneemt.
Kan het zijn dat er niets wordt doorgegeven aan je analoge poort?
Auteur:  proza [ 25 jul 2012, 22:26 ]
Titel:  Re: Temperatuur wil maar niet lukken

Kaag schreef:Wanneer er nietsbis aangesloten op een analoge poort, wisselen de waardes constant.
Dit lijkt op het gedrag wat je waarneemt.
Kan het zijn dat er niets wordt doorgegeven aan je analoge poort?


Net met de multimeter alles gecontroleerd (alles oké) en een tweede sensor gekoppeld, eens kijken wat die gaat doen.

! Analoog 1 = A8, LM335z > Temperatuur A
! Analoog 2 = A9, LDR > Lichtniveau
! Analoog 8 = A15, LM335 > Temperatuur B
Auteur:  Flippo765 [ 28 jul 2012, 18:39 ]
Titel:  Re: Temperatuur wil maar niet lukken

proza schreef:Ben al even zoet met het uitlezen van de temperatuur. Ik heb inmiddels diverse censoren gekocht en geprobeerd, per saldo zie ik elke keer hetzelfde resultaat.

Na kalibreren zoals beschreven op Nodo Wiki zie ik een grafiek gelijk aan hieronder als ik een meetsample in stel van 6x per uur. De fluctuatie die ik hier zie lijken me heel erg vreemd, van 24 graden naar 47 graden. Ik weet niet waar het fout gaat maar kom maar niet verder, iemand een tip.

Gebruikte sensoren, LM335z, LM35 .

Code: Selecteer alles
! Gebruikte poorten op de Nodo
!
! Analoog 1 = A8, LM335z   > temperatuur
! Analoog 2 = A9, LDR      > lichtniveau
!
EventlistWrite; Boot; TimerSetMin 4,10
EventlistWrite; Boot; TimerSetMin 5,5
!
EventlistWrite; Timer 4,0; SendStatus WiredAnalog 1 ; Temperatuur ophalen, elke 10 minuten
EventlistWrite; Timer 4,0; TimerSetMin 4,10
!
EventlistWrite; Timer 5,0; SendStatus WiredAnalog 2 ; Licht niveau ophalen, elke 5 minuten
EventlistWrite; Timer 5,0; TimerSetMin 5,5

!

Afbeelding

Uploaded by proza

Ik krijg zelfs die grafiek niet eens voor elkaar, heb nu je code gekopieerd en die is in ieder geval zonder fouten geaccepteerd door de Nodo.
Eerst had ik dit in elkaar geflanst (volgens mij zoals op de website staat):
http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=4&t=45&start=20#p2375

Nu alleen nog uitzoeken hoe de webapp geconfigureerd moet worden, bij jou staat er 'out' en bij mij 'in' voor de prefix
Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur