nodo-domotica.nl

Hoe Eventlist naar Nodo sturen?

Met de Nodo commando's en dee Eventlist kun je vrijwel elke domotica wens realiseren. De Nodo beschikt hiervoor over een eigen script-taal waarmee u uw domotica wensen kunt realiseren. Plaats hier uw vragen en tips die hier op betrekking hebben.

Hoe Eventlist naar Nodo sturen?

Berichtdoor sjopun » 30 jun 2012, 22:12

Hoe kun je een eventlist naar de Nodo sturen?
Ik deed dit altijd via de Beheertool en vond dat prima werken, maar die doet het niet meer met de Mega2560. Nu doe ik het regel voor regel via het Arduino programma. Maar dat werkt niet zo handig, vooral nu de lijst wat langer wordt.
Via de Eventghost werkt bij mij niet want ik gebruik een Macintosh. Ik heb al een poging gedaan via Windows emulatie met VirtualBox, maar daar wordt de poort naar de Nodo op een of andere manier niet "gezien".
Kan het ook via telnet of de webapp?
Of is er ergens een beschrijving die ik niet gevonden heb?
Met vriendelijke groet,
Sjoerd
sjopun
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 01 mei 2012, 18:27
Woonplaats: Drachten

Re: Hoe Eventlist naar Nodo sturen?

Berichtdoor proza » 30 jun 2012, 22:56

Als je in het bezit bent van een EthernetShield op je Mega zorg dan dat je het compleet maakt,

http://code.google.com/p/arduino-nodo/downloads/list

Nodo beta xxxx.zip Nodo beta Arduino
EthernetNodo 1.x.x.zip Ethernet library Arduino WizNet W5100 V1.x.x Arduino

Maak een user aan via http://www.nodo-domotica.nl/webapp

En daarna kan je via telnet en/of webapp je regels toevoegen. Succes
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

Re: Hoe Eventlist naar Nodo sturen?

Berichtdoor sjopun » 01 jul 2012, 11:40

Proza, bedankt voor je aanwijzingen. Je schrijft:

En daarna kan je via telnet en/of webapp je regels toevoegen. Succes


Hier ligt mijn "probleem". Hoe doe je dat, regel voor regel? Dat doe ik nu ook, maar is erg onhandig als je een wijziging wilt aanbrengen in je macro's.
In de Beheertool kun je een macro tekst file in zijn geheel naar de Nodo sturen. De macro tekst file kun je mooi met een text editor onderhouden.

Ik wil dus graag de macro text file in zijn geheel naar de Nodo sturen. Kan zoiets ook via de Webapp of Telnet? En hoe doe je dat?
sjopun
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 01 mei 2012, 18:27
Woonplaats: Drachten

Re: Hoe Eventlist naar Nodo sturen?

Berichtdoor mvdbro » 01 jul 2012, 12:23

Bij de mega nodo doe ik dit via telnet. Ik heb de gehele eventlist een in notepad bestandje staan en paste deze gewoon in een actieve telnet sessie. Dat werkt prima.
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Hoe Eventlist naar Nodo sturen?

Berichtdoor proza » 01 jul 2012, 12:44

sjopun schreef:Ik wil dus graag de macro text file in zijn geheel naar de Nodo sturen. Kan zoiets ook via de Webapp of Telnet? En hoe doe je dat?


Gewoon met notepad++ oid je hele lijst erin zetten met op regel 1 de erase functie en als laatste regel de reboot. Succes

Code: Selecteer alles
EventlistErase
EventlistWrite; Boot; Sound 7,0
EventlistWrite; WildCard RF,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard IR,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard Variables,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard Wired,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard All,UserEvent; SendEvent HTTP
..
/jouw regels//
..
Reboot
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

Re: Hoe Eventlist naar Nodo sturen?

Berichtdoor sjopun » 01 jul 2012, 14:44

mvdbro en proza: Bedankt!
Dat gaat gemakkelijk zo (met Telnet), net zo handig als bij de Beheertool.
Scheelt een heleboel overtikkerij.
sjopun
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 01 mei 2012, 18:27
Woonplaats: Drachten

Re: Hoe Eventlist naar Nodo sturen?

Berichtdoor Naitsirhc » 21 aug 2012, 20:52

Ik weet dat het niet netjes is om een topic over te nemen, alleen ik ben eigenlijk op dezelfde weg bezig en bij mij werkt het natuurlijk niet......

Ik heb dit in een sessie van telnet geplakt....
EventlistErase
EventlistWrite; Boot; Sound 7,0
EventlistWrite; WildCard RF,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard IR,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard Variables,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard Wired,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard All,UserEvent; SendEvent HTTP
UserEvent 1,1, TimerSetSec 1,10
UserEvent 1,1, TimerSetSec 2,20
UserEvent 1,1, TimerSetSec 3,30
Timer 1,0, SendKaku A1, off
Timer 2,0, SendKaku A2, off
Timer 3,0, SendKaku A3, off
UserEvent 1,2, SendKaku A1, On
UserEvent 1,2, SendKaku A2, On
UserEvent 1,2, SendKaku A3, On
UserEvent 1,3, SendKaku A1, On
UserEvent 1,4, SendKaku A1, Off
UserEvent 1,5, SendKaku A2, On
UserEvent 1,6, SendKaku A2, Off
UserEvent 1,7, SendKaku A3, On
UserEvent 1,8, SendKaku A3,Off
UserEvent 1,9, SendKaku A5,On
UserEvent 1,10, SendKaku A5,Off
UserEvent 1,11, SendKaku A6,On
UserEvent 1,12, SendKaku A6,Off
UserEvent 1,13, SendKaku A7,On
UserEvent 1,14, SendKaku A7,Off
UserEvent 1,15, SendKaku A7, On
UserEvent 1,15, SendKaku A6, On
UserEvent 1,15, SendKaku A5, On
UserEvent 1,16, SendKaku A7,Off
UserEvent 1,16, SendKaku A6,Off
UserEvent 1,16, SendKaku A5,Off
KAKU A4, On, SendKaku A4, On
KAKU A4, Off ; SendKaku A4, Off
KAKU A5, On; SendKaku A5, On
KAKU A5, Off; SendKaku A5, Off
KAKU A6, On; SendKaku A6, On
KAKU A6, Off; SendKaku A6, Off
KAKU A7, On; SendKaku A7, On
KAKU A7, Off; SendKaku A7, Off
KAKU A8, On, SendKaku A7, On
KAKU A8, On, SendKaku A6, On
KAKU A8, On, SendKaku A5, On
KAKU A8, Off, SendKaku A7, Off
KAKU A8, Off, SendKaku A6, Off
KAKU A8, Off, SendKaku A5, Off
Reboot

De nodo reboot ook keurig. Ik krijg via de webapp wel userevents te zien als ik een bepaalde knop op mijn AB indruk en het resultaat is, dat er niets gebeurt. Wat kan er verkeerd zijn gegaan?

PS als ik in de webapp op Read klik (in het tabblad setup / scripts / eventlist..... dan krijg ik ook alleen de eerste regels te zien
(EventlistErase
EventlistWrite; Boot; Sound 7,0
EventlistWrite; WildCard RF,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard IR,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard Variables,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard Wired,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard All,UserEvent; SendEvent HTTP)
Naitsirhc
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 30 sep 2011, 14:28

Re: Hoe Eventlist naar Nodo sturen?

Berichtdoor DrEnergy » 21 aug 2012, 21:09

Dit komt omdat je de EventlistWrite; vergeet, plak dit voor elke regel die je in de EventlistWrite wilt schrijven.

Dus:

EventlistWrite; ClockAll 08:00; SendNewKAKU 4, on;

Wat je ook kan doen is de tekst plakken bij Scripts en dan bv script 2 gebruiken, kan je ook makkelijk een aanpassing doen in de tekst.

Succes
DrEnergy
 
Berichten: 145
Geregistreerd: 04 jan 2012, 09:09
Woonplaats: Dordrecht

Re: Hoe Eventlist naar Nodo sturen?

Berichtdoor Naitsirhc » 22 aug 2012, 08:37

Bedankt voor de snelle reactie. Vanavond direct proberen.
Naitsirhc
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 30 sep 2011, 14:28

Re: Hoe Eventlist naar Nodo sturen?

Berichtdoor Naitsirhc » 23 aug 2012, 19:45

Alles overgezet in script2,
gereboot
gecheckt of alles erin stond en voila...het staat erin.

Als ik nu echter mijn afstandbediening van de TV pak, laat de eventlog keurig het event zien. Echter schakelt er niets bij mij. Ik wordt er moedeloos van. :(

Wie verschaft mij licht in de duisternis (het liefst met userevent 1,5 :D )

PS de lamp schakelt wel als ik via de webapp het commando (lKaku a2 on) geef.
Naitsirhc
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 30 sep 2011, 14:28

Volgende

Keer terug naar Nodo scripts

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron