nodo-domotica.nl

Normale mode werkt eventlist niet, maar wel in de simulatie

Met de Nodo commando's en dee Eventlist kun je vrijwel elke domotica wens realiseren. De Nodo beschikt hiervoor over een eigen script-taal waarmee u uw domotica wensen kunt realiseren. Plaats hier uw vragen en tips die hier op betrekking hebben.

Normale mode werkt eventlist niet, maar wel in de simulatie

Berichtdoor gheijnen » 12 mei 2012, 09:04

Vreemd, maar snap er totaal niets van.
Ik heb onderstaande eventlist, die wil maar niet werken, geen enkele lamp gaat aan of uit.
Echter als ik het commando simulateday gebruik, dan lijkt de eventlist veilloos te werken, alle lampen worden aan en uit geschakeld.
Tijd staat goed, want dat had ik in min vorig toppic al gecheckt.
dat is toch vreemd?

-----------------------------------------------------------------------------
Ik wil namelijk onderstaande script gebruiken om mijn lampen automatisch aan/uit te laten gaan als ik niet thuis ben.
Maar het werkt gewoon niet.
Dus gaat er iets mis met de tijd of iets met het script?

Event 1 = lampen aan om 19:00
Event 2 = lampen uit om 01:00
Event 3 = misbruik ik om mijn slaapkamer tv uit te laten gaan omdat de afstandsbediening van de tv stuk is en kan met de universele de timerfunctie niet gebruiken, als nl de tv eerder uitgaat dan ik slaap, druk ik hem nl weer aan, vandaar de verschillende uit timers

EventlistErase
EventlistWrite; Boot; Sound 7,0
EventlistWrite; WildCard RF,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard IR,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard Variables,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard Wired,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; UserEvent 1,0; SendKAKU A1,On
EventlistWrite; UserEvent 1,0; SendKAKU A2,On
EventlistWrite; UserEvent 1,0; SendKAKU A3,On
EventlistWrite; UserEvent 1,0; SendKAKU A4,On
EventlistWrite; ClockAll 19,0; UserEvent 1,0
EventlistWrite; UserEvent 2,0; SendKAKU A1,Off
EventlistWrite; UserEvent 2,0; SendKAKU A2,Off
EventlistWrite; UserEvent 2,0; SendKAKU A3,Off
EventlistWrite; UserEvent 2,0; SendKAKU A4,Off
EventlistWrite; ClockAll 1,0; UserEvent 2,0
EventlistWrite; UserEvent 3,0; SendKAKU A1,Off
EventlistWrite; ClockAll 1,30; UserEvent 3,0
EventlistWrite; ClockAll 2,0; UserEvent 3,0
EventlistWrite; ClockAll 2,30; UserEvent 3,0
------------------------------------------------------------------------------
gheijnen
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 18 sep 2011, 09:46

Re: Normale mode werkt eventlist niet, maar wel in de simula

Berichtdoor albert81 » 12 mei 2012, 13:33

Wat ik uit de wiki opmaak is dat het ClockAll commando daar anders is opgebouwd dan in jouw eventlist.
Code: Selecteer alles
EventlistWrite;ClockALL 19 00; SendKAKU B1,on;
Wellicht dat het daar iets mee te maken heeft.
Gewoon omdat het kan......
albert81
 
Berichten: 81
Geregistreerd: 25 nov 2011, 13:55

Re: Normale mode werkt eventlist niet, maar wel in de simula

Berichtdoor gheijnen » 12 mei 2012, 16:36

Thnx, maar ook dat had ik al geprobeerd, maar dan corrigeert hij het vanzelf naar:

EventlistWrite; ClockAll 19,0; SendKAKU B1,On

Maar dan zou je denken dat het in de simulatie ook fout zou moeten gaan, maar dan werkt alles, alleen dan heel erg versneld.
gheijnen
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 18 sep 2011, 09:46

Re: Normale mode werkt eventlist niet, maar wel in de simula

Berichtdoor gheijnen » 18 mei 2012, 17:33

Zou iemand dit voor mij kunnen testen, het wekt nl nog steeds niet, weet ook niet wat er fout is.
Zelfs op deze manier werkt het niet:
ClockAll 1,30; SendKAKU A3,Off

Heb nu maar weer de uno voor de dag gehaald.
gheijnen
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 18 sep 2011, 09:46

Re: Normale mode werkt eventlist niet, maar wel in de simula

Berichtdoor bryan241 » 18 mei 2012, 17:50

Doet je clock het wel?
Als je via een seriele verbinding op de nodo inlogt, krijg je dan de tijd te zien in de welkomst tekst?
Bij mij werkt het wel nmlk.
bryan241
 
Berichten: 172
Geregistreerd: 07 jan 2012, 14:14

Re: Normale mode werkt eventlist niet, maar wel in de simula

Berichtdoor gheijnen » 18 mei 2012, 23:50

Hmm,
Als ik dat doe met mega2560 dan zie ik alleen dit:
Code: Selecteer alles
Booting...

!******************************************************************************!
Nodo Domotica controller (c) Copyright 2011 P.K.Tonkes.
Licensed under GNU General Public License.
Version= (Beta) 0.1.1, ThisUnit=1, ID=FA8TJ584
NodoIP=192.168.1.10
!******************************************************************************!
System=Boot, Unit=1, Event=Boot


en als ik dat met de uno doe dan zie ik dit:
Code: Selecteer alles
************************************************************
Nodo-Due Domotica controller (c) Copyright 2011 P.K.Tonkes.
Licensed under GNU General Public License.
Version=1.2.1, ThisUnit=1
TimeStamp=Sat 2012-05-19 00:46, DaylightSaving
************************************************************
Direction=Internal, Source=System, Unit=1, Event=(Boot)


in beide gevallen met dezelfde nodo, is er dan idd iets met de tijd of wordt er geen timestamp met de mega weergegeven?
gheijnen
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 18 sep 2011, 09:46

Re: Normale mode werkt eventlist niet, maar wel in de simula

Berichtdoor gheijnen » 19 mei 2012, 08:10

Ik heb het denk ik al gevonden.
Als ik via de webapp "Sync Nodo Clock" doe dan krijg ik dit als output (op mijn pc is het dan 9:01):
Code: Selecteer alles
!******************************************************************************!
 >ClockSetYear 20,12
 Date=2012-05-19 (Sat), Time=00:01, Input=HTTP(93.95.0.86), Event=ClockSetYear 20,12
 >ClockSetDate 19,05
 Date=2012-05-19 (Sat), Time=00:01, Input=HTTP(93.95.0.86), Event=ClockSetDate 19,5
 >ClockSetTime 09,01
 Date=2012-05-19 (Sat), Time=00:01, Input=HTTP(93.95.0.86), Event=ClockSetTime 0,1
 >ClockSetDow 7
 Date=2012-05-19 (Sat), Time=00:01, Input=HTTP(93.95.0.86), Event=ClockSetDOW 7
 >FileLog
 !******************************************************************************!


Ik heb alle datum commando's ook los ingevoerd en die kan ik allemaal naar de gewenste datum zetten en dat accepteerd hij ook goed, maar als ik het tijdcommando gebruik zoals hij bij de "Sync Nodo Clock"
Code: Selecteer alles
ClockSetTime 09,01

Dan krijg ik dit als output:
Code: Selecteer alles
!******************************************************************************!
 >ClockSetTime 09,01
 Date=2012-05-19 (Sat), Time=00:01, Input=HTTP(93.95.0.86), Event=ClockSetTime 0,1
 >FileLog
 !******************************************************************************!

Hij maakt er dus 00:01 van
Als ik het commando wijzig naar:
Code: Selecteer alles
ClockSetTime 9,01

Dan krijg ik wel de juiste output/tijd:
Code: Selecteer alles
!******************************************************************************!
 >ClockSetTime 9,01
 Date=2012-05-19 (Sat), Time=09:01, Input=HTTP(93.95.0.86), Event=ClockSetTime 9,1
 >FileLog
 !******************************************************************************!


Waar het dan echt precies fout gaat weet ik niet, wellicht is dit een bug, of ik heb alleen dat probleem.
gheijnen
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 18 sep 2011, 09:46

Re: Normale mode werkt eventlist niet, maar wel in de simula

Berichtdoor bryan241 » 19 mei 2012, 15:16

Je hebt een bug gevonden :)
Deze kan je melden op: http://code.google.com/p/arduino-nodo/issues/list

Het is ten slotte nog steeds een beta release...

Maar het werkt dus wel, als je geen 0 ervoor zet, dus je zou wel verder moeten kunnen testen.
bryan241
 
Berichten: 172
Geregistreerd: 07 jan 2012, 14:14


Keer terug naar Nodo scripts

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron