nodo-domotica.nl
http://www.nodo-domotica.nl/forum/

DHT 22 geeft Foutmelding bij uitlezen
http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=24&t=2451
Pagina 1 van 1
Auteur:  TeamKleijn [ 06 apr 2015, 12:54 ]
Titel:  DHT 22 geeft Foutmelding bij uitlezen

Hallo allen,

Wie kan mij helpen

dht 22 aangesloten Op pin 4 Dat is digitaal 8
Plugin 6 gecompileerd en geladen

Vervolgens geef ik het commando DHTRead 1,1

Krijg volgende output :

Code: Selecteer alles
Input=HTTP(185.10.51.106); Unit=5; Event=DHTRead 1,1
Input=System; Unit=5; Event=Message 14,6: Plugin returned an error.
Output=HTTP(185.10.51.106); Unit=5; Event=Message 14,6: Plugin returned an error.
Output=RF; Unit=0; Event=Message 14,6: Plugin returned an error.


Heeft iemand een idee ???

Met vriendelijke groeten,

"Team Kleijn"
Rob

[@] team.kleijn@gmail.com
[@] info@teamkleijn.nl
Auteur:  henkdejonge [ 08 apr 2015, 11:04 ]
Titel:  Re: DHT 22 geeft Foutmelding bij uitlezen

Hi Team kleijn,

Ik denk toch dat je het verkeerde pootje op de arduino pakt. de Wiki heeft het over dat
WiredOut-1 van de Nodo (D7 op het Arduino). En volgens jouw schrijven heb je de DHT aan gesloten op D8 dat zou dan WiredOut-2 moeten zijn op de Arduino.

Dus ik denk dat je dan het commando dhtread 2,1 moet gebruiken.

Suc6.
Auteur:  TeamKleijn [ 08 apr 2015, 23:00 ]
Titel:  Re: DHT 22 geeft Foutmelding bij uitlezen

Hallo henkdejonge,

Ben ik inmiddels achtergekomen en heb de aansluiting gecorrigeerd. Zit nu goed volgens de wiki. Toch niet lopen. Vervolgens DHT22 test opgezocht en geladen op de Arduino. Vanuit die Sketch kreeg ik dezelfde DHT22 wel lopend. De sensor is dus prima in orde, Overigens heb ik de test gedaan met het NESboardje er nog op en dat ging prima.

Plugin geladen en Plugin ook zichtbaar als ik de Status uitvraag. Is kijken of de developer van plugin 006 iets meer kan zeggen over foutcode 14,6

Spreek je gauw weer ....

Met vriendelijke groeten,

"Team Kleijn"
Rob

[Tracking] http://www.trackr.nl/user/TeamKleijn/live/
Auteur:  mvdbro [ 09 apr 2015, 07:23 ]
Titel:  Re: DHT 22 geeft Foutmelding bij uitlezen

Je hebt het over een NES, dus moet het een mega zijn. Dan vraag ik me af waarom er discussie over D7 of D8 is. Dat zou dan volgens mij D30 moeten voor WiredOut 1.
Auteur:  TeamKleijn [ 10 apr 2015, 21:58 ]
Titel:  Re: DHT 22 geeft Foutmelding bij uitlezen

Hallo Martin,

Het is D30, Pen 3 op de connector van de NES. Daar zit de datalijn van de DHT-22 op.
henkdejonge, gaf deze ook al aan. Hopelijk kun je iets vertellen over de foutcode 14,6

De eerder beschreven DHT22 test heb ik gedaan met de datalijn op pen3 van de connector. Die liep helemaal prima. Dan zou ik denken Arduino cq de doorverbinding naar de NES is prima.
De DHT22 sensor is prima en correct aangesloten.

Hij zou het dus eigenlijk echt moeten doen....

Heb je nog andere tips Martin ?

Met vriendelijke groeten,

"Team Kleijn"
Rob

[Tracking] http://www.trackr.nl/user/TeamKleijn/live/
Auteur:  TeamKleijn [ 11 apr 2015, 19:35 ]
Titel:  Re: DHT 22 geeft Foutmelding bij uitlezen

Probleem boven water (en opgelost natuurlijk)
Blijkt dat in de config file de verwijzing naar plug-in niet juist was

Code: Selecteer alles
// DHT 22 : temperatuur en vochtigheid op Pin 6 van IDC is Digitaal 10 op Arduino
#define PLUGIN_006
#define PLUGIN_006_CORE 22

Bij de tweede regel stond er geen PLUGIN_006 maar een andere (Iets te enthousiast Copy en Paste toepassen).

Kan nu weer verder, loop wel gelijk alweer tegen het volgende probleem aan. Ik krijg het (nog) niet voor elkaar van de beide DHT variabelen een grafiekje op te zetten. Eens kijken wat daarvan de oorzaak is...

"Team Kleijn"
Rob

[Tracking] http://www.trackr.nl/user/TeamKleijn/live/
Auteur:  Henderik55 [ 29 aug 2015, 16:13 ]
Titel:  Re: DHT 22 geeft Foutmelding bij uitlezen

Goede dag,

Geldt dit verhaal ook voor DHT11.

Grt Henk
Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur