nodo-domotica.nl
http://www.nodo-domotica.nl/forum/

2 variabelen bij elkaar optellen
http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=24&t=2371
« Vorige  Pagina 2 van 2
Auteur:  Paul [ 06 maart 2015, 20:57 ]
Titel:  Re: 2 variabelen bij elkaar optellen

Anton schreef:
manjh schreef:Volgens mij werken die instructies alleen in een script, en daarom dus alleen op een mega met sd card...


Daar lijkt het inderdaad op, maar ik had verwacht dat het middels een sendto opdracht wel zou lukken. Misschien kan Paul hier een reactie op geven?

Vandaar ook mijn aanvullende vraag wat de mogelijkheden zijn om variabelen tussen een min pro en een Mega heen en weer te sturen.

Werkt niet op een Small. De berekening wordt alleen aan de Mega zijde uitgevoerd. Maar mist de Nodo dan een belangrijk commando?
Auteur:  Anton [ 06 maart 2015, 22:18 ]
Titel:  Re: 2 variabelen bij elkaar optellen

Paul schreef:
Anton schreef:
manjh schreef:Volgens mij werken die instructies alleen in een script, en daarom dus alleen op een mega met sd card...


Daar lijkt het inderdaad op, maar ik had verwacht dat het middels een sendto opdracht wel zou lukken. Misschien kan Paul hier een reactie op geven?

Vandaar ook mijn aanvullende vraag wat de mogelijkheden zijn om variabelen tussen een min pro en een Mega heen en weer te sturen.

Werkt niet op een Small. De berekening wordt alleen aan de Mega zijde uitgevoerd. Maar mist de Nodo dan een belangrijk commando?


Omdat de berekeningen alleen door de Mega kunnen worden uitgevoerd mist aan de small zijde het commando "variableget."
De volgende werkwijze heb ik dan in gedachten:
Op de Mega [unit 1]: VariableGet 1, 10, 4
Berekening uitvoeren
Op de small [unit 10]: VariableGet 4, 1, 1
Op die manier haal ik de variabele voor de berekingen even naar de Mega om hem daarna weer terug te zetten.
Auteur:  Paul [ 06 maart 2015, 22:27 ]
Titel:  Re: 2 variabelen bij elkaar optellen

In de komende 3.8 release heb je een VariablePut <Variablele>, <UnitBestemming>, <VariabeleBestemming>

Heb je daar wat aan?
Auteur:  Anton [ 06 maart 2015, 23:09 ]
Titel:  Re: 2 variabelen bij elkaar optellen

Paul schreef:In de komende 3.8 release heb je een VariablePut <Variablele>, <UnitBestemming>, <VariabeleBestemming>

Heb je daar wat aan?


Ja dat inderdaad.
Nog even wachten dus.
Dank je wel voor je reactie.
Auteur:  Paul [ 06 maart 2015, 23:34 ]
Titel:  Re: 2 variabelen bij elkaar optellen

Anton schreef:
Paul schreef:In de komende 3.8 release heb je een VariablePut <Variablele>, <UnitBestemming>, <VariabeleBestemming>

Heb je daar wat aan?


Ja dat inderdaad.
Nog even wachten dus.
Dank je wel voor je reactie.

Je kunt hem al pakken uit

https://code.google.com/p/arduino-nodo/source/browse/#svn%2FArduino%2FNodo

Er kunnen nog wat onhebbelijkheden in zitten. Releasenotes.txt geeft een korte opsomming van de aanpassingen.
Auteur:  Anton [ 07 maart 2015, 08:05 ]
Titel:  Re: 2 variabelen bij elkaar optellen

Paul schreef:
Anton schreef:
Paul schreef:In de komende 3.8 release heb je een VariablePut <Variablele>, <UnitBestemming>, <VariabeleBestemming>

Heb je daar wat aan?


Ja dat inderdaad.
Nog even wachten dus.
Dank je wel voor je reactie.

Je kunt hem al pakken uit

https://code.google.com/p/arduino-nodo/source/browse/#svn%2FArduino%2FNodo

Er kunnen nog wat onhebbelijkheden in zitten. Releasenotes.txt geeft een korte opsomming van de aanpassingen.


Ik denk dat ik maar even wacht tot hij vrijgegeven wordt.
Vraagje: waarom werkt variableget vanaf een small niet?
Is dit "by design", of is het nog een bug?
In de releasenotes zie ik hem niet staan.
Pagina 2 van 2 Alle tijden zijn GMT + 1 uur