nodo-domotica.nl

Meetwaarden van slave naar master

Met de Nodo commando's en dee Eventlist kun je vrijwel elke domotica wens realiseren. De Nodo beschikt hiervoor over een eigen script-taal waarmee u uw domotica wensen kunt realiseren. Plaats hier uw vragen en tips die hier op betrekking hebben.

Meetwaarden van slave naar master

Berichtdoor jack » 10 jan 2015, 12:07

Graag jullie hulp.
Ik heb een Nodo Ethernet Shield met een Arduino Mega 2560 (unit 1). Hieraan heb ik een DHT22 sensor, een Dallas sensor, een BMP180 barometer sensor en een Ventus W906 regenmeter aangesloten met het hier onderstaande script:

EventlistWrite; Boot 1; Cresta 128,7 // Ventus W906 regenmeter
EventlistWrite; Boot 1; TimerSet 1,120
EventlistWrite; Timer 1; TimerSet 1,120
EventlistWrite; Timer 1; DHTRead 1,1
EventlistWrite; Timer 1; TempRead 2,8
EventlistWrite; Timer 1; BMP085Read 3
EventlistWrite; Timer 1; VariableSend 1,HTTP
EventlistWrite; Timer 1; VariableSend 2,HTTP
EventlistWrite; Timer 1; VariableSend 3,HTTP
EventlistWrite; Timer 1; VariableSend 4,HTTP
EventlistWrite; Timer 1; VariableSend 8,HTTP
EventlistWrite; Timer 1; VariableSend 10,HTTP // regenwaarde Ventus W906
EventlistWrite; WildCard All,Variable,0; EventSend HTTP

Dit werkt naar tevredenheid, bij de regenmeter zit mogelijk nog een bug.

Nu heb ik hiernaast nog een Arduino Mega 2560 met een Aurel 433Mhz zender (TX-4MSIL) met daaraan een DHT22 sensor (unit 3) in mijn schuur om de buitentemperatuur en luchtvochtigheid te meten. Ik gebruik hiervoor het onderstaande script:
EventlistWrite; Boot 3; TimerSet 1,150
EventlistWrite; Timer 1; TimerSet 1,150
EventlistWrite; Timer 1; DHTRead 1,1
EventlistWrite; Timer 1; VariableSend 1, ALL
EventlistWrite; Timer 1; VariableSend 2, ALL

Nu mis ik regelmatig de variabele 1 (temperatuur) van unit 3 in de Nodo WebApp.
Variabele 2 (luchtvochtigheid) van unit 3 krijg ik helemaal niet in de Nodo WebApp te zien.
De temperatuur en luchtvochtigheid van unit 3 krijg ik wel keurig te zien in de seriële monitor. Zonder missers.

Wat doe ik verkeerd?
Wat moet ik doen om het initiatief niet te leggen bij de slave, maar bij de master?
Of een delay invoegen tussen elke meetwaarde?

Jack
jack
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 31 jul 2012, 13:02

Re: Meetwaarden van slave naar master

Berichtdoor jack » 14 jan 2015, 13:26

Inmiddels opgelost.
Delay toegevoegd.
Nu geen missers meer.

Jack
jack
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 31 jul 2012, 13:02

Re: Meetwaarden van slave naar master

Berichtdoor rwijbenga » 14 jan 2015, 14:23

Goed om te horen ! :)
rwijbenga
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 28 aug 2011, 14:58


Keer terug naar Nodo scripts

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Google [Bot] en 2 gasten

cron