nodo-domotica.nl
http://www.nodo-domotica.nl/forum/

Hardware ontwikkelingen
http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=23&t=380
Pagina 1 van 1
Auteur:  softwareregi [ 02 maart 2012, 00:21 ]
Titel:  Hardware ontwikkelingen

De printen en de onderdelen voor de Nodoshields, extentionshield en Nodo-Arduino zijn eindelijk binnengekomen, de bouwpakketten kunnen nu samengesteld worden en zullen op korte termijn worden verzonden.
De reden waarom het allemaal zo lang heeft geduurd heeft te maken met het Chinees nieuwjaar (ze werken dan ongeveer 1-2 weken niet!)
Voor degene die geassambleerde printen hebben besteld: de soldeerbouten van Remco en ondergetekend zijn inmiddels roodgloeiend en er wordt hard gewerkt om ook deze zo snel mogelijk te kunnen versturen.

Helaas hebben we niet alle Nodoshields printen binnen, van de 87 die besteld waren zijn er 27 afgekeurd door de leverancier, er zijn al nieuwe gemaakt en deze zijn onderweg vanuit China.

Wat zijn de verdere ontwikkelingen:

- er zijn 2 nieuwe printen gemaakt om een koppeling tussen de Mega + ethernetshield en de NodoShield te maken. Deze printen zijn inmiddels besteld en ook al onderweg vanuit China.
De ethernetshield kan gewoon op de Mega worden geplaatst en achter dit shield (op de vrije aansluitingen) wordt de Mega-connectionprint geplaatst, vanuit deze print gaat een bandkabel naar een 2e print waarop de Nodoshield kan worden geplaatst.Op deze print zijn ook nog extra aansluitingen voor 5V/GND en niet gebruikte poorten.
Als deze printen beschikbaar zijn dan zal dit z.s.m. bekend worden gemaakt en kunnen ze ook direct worden geleverd.

- opzetprint voor de Mega; op deze print zit een geintergreerde ethernetaansluiting en alle componenten die nodig zijn voor de Nodo (IR ontvanger, IR zender, RGB led, luidsprekertje, 433 Mhz zender, 433 Mhz ontvanger, 8 beveiligde analoge poorten, 7 beveiligde digitale poorten, RTC klok), resetknop en SD kaarthouder. Eigenlijk is het een Arduino ethernetshield + Nodoshield + extetionshield ineen.
Van deze printen zijn er 5 besteld en deze zijn ook al onderweg vanuit China. Er zijn er maar 5 besteld omdat we deze print eerst, met het team, uitgebreid willen testen.
Als de testen positief uitpakken dan is de vraag of er genoeg animo is voor deze print. De print kan nml. niet als bouwpakket worden geleverd omdat deze bijna geheel uit SMD componenten bestaat en dus door een derde partij gefabriceerd moet worden. Afhankelijk van het aantal kan ook de prijs worden bepaald en de vraag is of dat opweegt tegen losse ethernetshield + koppelprinten + Nodoshield + extentionshield. Nader bericht volgt binnen 3-4 weken.

- laatste ontwikkeling: Mega + de bovengenoemde opzetprint + extra aansluitingen van de nog vrije poorten. Dit wordt dus 1 print waar alles op zit. Deze print zit nog in de ontwikkelingsfase (bestaat nog alleen maar uit schema's en een beginnende layout) Aangezien dit een complexe print is vergt dit nogal wat tekenwerk. Zodra er wat meer over bekend is dan zal dit op het forum bekend worden gemaakt.

We hebben ook de vraag gekregen waarom we de printen in China bestellen. Dit is puur uit kostenoverweging! Indien we de printen in Europa of Amerika bestellen (met dezelfde kwaliteit) dan worden de printen eens zo duur (dus 100% erbij).
Bestellingen bij de Chinezen vragen echter wel wat meer geduld (levertijd 5- 6 weken)

gr. John
Auteur:  softwareregi [ 12 maart 2012, 16:40 ]
Titel:  Re: Hardware ontwikkelingen

Alle Nodo printen (en combinaties) in beeld:
(maatvoering is genomen zonder de antenne)

Arduino Duemilanova / Nodoshield V1.2 / extentionshield:
Uno1.jpg

Uno2.jpg


Nodo Arduino V1.7: (een combinatie van Arduino Duemilanova, Nodoshield V1.2 en uitgebreide extentionshield ineen met meerdere configuratie- en test-mogelijkheden)
NA1.jpg


Arduino Mega / koppelset / Nodoshield V1.2 / extentionshield:
M1.jpg
M2.jpg
M3.jpg

Koppelset zal binnenkort via Samenkopen worden aangeboden.

Nieuwste ontwikkeling:
Nodo-ethernetshield: (een combinatie van ethernetshield, Nodoshield V1.2 en uitgebreide extentionshield ineen)
Deze print wordt momenteel getest en wordt nog NIET geproduceerd.
NE1.jpg
NE2.jpg


Zodra meer bekend is over de eventuele productie van de Nodo-ethernetshield dan zal dit bekend worden gemaakt op het forum. Omdat een groot deel van de componenten op de print uit SMD componenten bestaat zal deze print zeker niet als bouwpakket worden geleverd.

gr. Remco en John
Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur