nodo-domotica.nl
http://www.nodo-domotica.nl/forum/

Nodo/Domoticz?
http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=2&t=2544
Pagina 1 van 1
Auteur:  rjmulder [ 18 jan 2016, 09:58 ]
Titel:  Nodo/Domoticz?

Hallo,

Al een geruime tijd gebruik ik naar alle tevredenheid een nodo, heel basis lampen aan en uitzetten en dimmen via de webapp verder geen speciale dingen.
Nu wil ik toch weer verder met het domotica gebeuren en weet nog niet waar ik het beste mee af ben, ga ik verder met nodo of stap ik over naar domoticz of beide gebruiken?

De wensen zijn, volgens mij niet zo spannend:
- Verlichting kunnen schakelen/dimmen (kaku's in gebruik)
- Gas, water en licht verbruik bijhouden
- Temperatuur en luchtvochtigheid huis en schuur (bekabeld netwerk)
- Voordeurbel kunnen in en uit schakelen en ook in de schuur hoorbaar afhankelijk van wel of geen licht aan in de schuur
- Verlichting buiten kunnen schakelen met sensor en hand.
- Op tijden kunnen schakelen van verlichting
- Controle als de stroom uitgeschakeld is in de schuur
- Controle van het zoutvat van de waterontharder (is hier ook een sensor voor?)

Ben benieuwd naar de reacties.

En nog een vraag is de NES ook nog leverbaar? in de webshop kan ik hem niet vinden.
Auteur:  rozenberg49 [ 19 jan 2016, 20:48 ]
Titel:  Re: Nodo/Domoticz?

Ongeveer 2 maanden geleden zat ik met hetzelfde probleem. Omdat ik nog een Raspberry Pi had liggen heb ik toen in de NodoShop de RFlink Gateway besteld en inmiddels aangesloten. Ik ben zeer tevreden. Binnen een uur had ik bijna alle functies van mijn NES erop draaien. Alleen het aansturen van een relais bijv. is (nog) niet mogelijk. Mijn slimme meter kan ik nu na aanschaf van een kabeltje uitlezen. Het is ook mogelijk dat je een NES vanuit Domoticz kan benaderen. En je krijgt heel snel een antwoord op je vragen. Al met al een aanrader. zie http://www.nemcon.nl/blog2/
Auteur:  rjmulder [ 19 jan 2016, 21:38 ]
Titel:  Re: Nodo/Domoticz?

Bedankt voor je bericht.
Zal het eens rustig doorlezen.

Slimme meters heb ik niet in huis, onderdelen om een sensor te maken voor de oude meters heb ik wel in huis ooit aangeschaft voor de koppeling met nodo alleen is het er nooit van gekomen.
De nodo of Domoticz komt ook niet in de meterkast maar op een andere plek (centraal in huis) wel ligt er een netwerkkabel.
Auteur:  bunny007 [ 20 jan 2016, 08:44 ]
Titel:  Re: Nodo/Domoticz?

Wellicht is dit een optie, wel R744, heb je een orginele Nodo met Domoticz als controller.

http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=42&t=2343&start=100

Maar volgens mij zitten al je wensen ook al in de webapp.
Auteur:  rjmulder [ 20 jan 2016, 09:06 ]
Titel:  Re: Nodo/Domoticz?

Bedankt, zal dat topic ook eens doorlezen.
Zulke speciale dingen wil ik volgens mij ook niet en ben een beetje aan het kijken geweest en als ik het goed zie worden bij Domoticz veel raspberr's gebruikt voor de sensoren die zijn een heel stuk duurder dan een arduino.
Auteur:  bunny007 [ 20 jan 2016, 09:17 ]
Titel:  Re: Nodo/Domoticz?

Sensoren zijn net zo goedkoop voor beide platformen over het algemeen, maar de mogelijkheden zijn eindeloos, veel gebruiken Rasbarry PI of Orange PI met alleen Domoticz als controller zonder gebruik te maken van de I/O poorten erop.
Auteur:  rjmulder [ 20 jan 2016, 09:28 ]
Titel:  Re: Nodo/Domoticz?

OK.
Ik heb trouwens al wel een raspberry met Domoticz draaien met alleen een koppeling naar het netwerk, was benieuwd hoe dat er uit zag :)
Ga weer snel verder met lezen van het andere topic :D
Auteur:  bunny007 [ 22 jan 2016, 09:59 ]
Titel:  Re: Nodo/Domoticz?

was benieuwd hoe dat er uit zag :)

Beetje grijs, netwerk kabel is over het algemeen grijs. ;)

Maar veel via LAN lijkt me goeie optie, ook snel en stabiel, maar dan heb je een PI via LAN en 1 of meerdere Nodo's met ethernet shield in een netwerk, heb je best veel mogelijkheden, ook met decentraal en centraal dingen regelen, sommige dingen wil je op de Nodo (decentraal) doen, en sommige dingen via Domoticz blocky (centraal) omdat het soms wat makkelijker is en je meer opties hebt.
Auteur:  rjmulder [ 22 jan 2016, 10:46 ]
Titel:  Re: Nodo/Domoticz?

bunny007 schreef:
was benieuwd hoe dat er uit zag :)

Beetje grijs, netwerk kabel is over het algemeen grijs. ;)

Grapjas ;) bedoel natuurlijk de software :D

bunny007 schreef:Maar veel via LAN lijkt me goeie optie, ook snel en stabiel, maar dan heb je een PI via LAN en 1 of meerdere Nodo's met ethernet shield in een netwerk, heb je best veel mogelijkheden, ook met decentraal en centraal dingen regelen, sommige dingen wil je op de Nodo (decentraal) doen, en sommige dingen via Domoticz blocky (centraal) omdat het soms wat makkelijker is en je meer opties hebt.

Dan is mijn gedachte hierover dus juist.

Van de week de RFLink de besteld de NES was helaas niet meer beschikbaar. Mijn huidige nodo daar werkt de ontvanger niet lekker meer van dus moet vervangen worden en wil dit vervangen door de originele NES.
Auteur:  rjmulder [ 24 jan 2016, 09:34 ]
Titel:  Re: Nodo/Domoticz?

Van de week ook nog een Raspberry PI 2 met klasse 10 kaartje besteld zal wel maandag of dinsdag binnen komen.
Domoticz draait nu op een oude Raspberry met een oud kaartje dat draait niet altijd echt soepel, een Arduino was al binnen gekomen en een zender en ontvanger had ik nog liggen die er aan gezet en de rflink software erop gezet en werken.
Alleen het dimmen werkt niet goed.

Nog wel een vraag om Nodo en Domoticz naast elkaar te draaien is dan de WebApp ook nodig?
Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur