nodo-domotica.nl
http://www.nodo-domotica.nl/forum/

Al weer de tweede Arduino (Mega) in huis
http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=17&t=591
Pagina 1 van 1
Auteur:  proza [ 16 jun 2012, 10:16 ]
Titel:  Al weer de tweede Arduino (Mega) in huis

Na de eerste stapjes met een Arduino UNO gekoppeld aan een ThinClient liet ik de verlichting bijna geheel automatisch schakelen in huis, en zo ook de zonwering. Nu een paar maanden later heb ik de tweede Arduino in huis.

De tweede nodo (mega) hier in combinatie met een Mega Proto- en Ethernetshield. De boel draait en voor nu naar alle tevredenheid. Waarbij ik de tweede bouwlaag gebruikt heb voor het plaatsen van de Real Time Clock RTC, Zender en Ontvanger, en een Piezo buzzer.

Nu 5 oktober 2013 als beta user het bouwpakket van Paul mogen ontvangen en zojuist in elkaar gezet. Ik was al erg te spreken over mijn huidige zelf in elkaar gesoldeerde set (zie plaatjes hieronder) maar deze NES is wel heel erg fraai. SMD was al geregeld en de rest heb ik er net zelf op gesoldeerd. Bizar...

Pracht spul. :lol:

Code: Selecteer alles
!
! 2012-12-24 - Geladen via | Arduino 1.0.1
!
! SWACNC-MEGA-R491 Nodo V3.0.1.zip
! SWACUP-WS01-R474.zip
!
! UserPlugin_Base_0_13_4.ino      Basis
! UserPlugin__WS_0_13_4.ino      Voor WS-3500
! UserPlugin__DHT_0_13_3.ino       Voor DHT11


Afbeelding
Nieuwe NES By proza at 2013-10-05

Afbeelding
Mega By proza at 2012-06-16

Afbeelding
Mega By proza at 2012-12-30 (Plus DHT11 sensor)

Afbeelding
UNO By proza at 2012-02-16 (Inmiddels voorzien van LDR en DS18B20

Afbeelding
WebApp By proza at 2012-04-14
Auteur:  arjen [ 16 feb 2013, 21:17 ]
Titel:  Re: Al weer de tweede Arduino (Mega) in huis

Hallo proza,

je hebt net als ik de ethernet shield boven de protoshield geplaatst. Hoe verbind je de 6 pinnetjes in het midden met de mega?

Gerrit
Auteur:  manjh [ 17 feb 2013, 10:08 ]
Titel:  Re: Al weer de tweede Arduino (Mega) in huis

arjen schreef:Hallo proza,

je hebt net als ik de ethernet shield boven de protoshield geplaatst. Hoe verbind je de 6 pinnetjes in het midden met de mega?

Gerrit

Die zes heb je alleen nodig als je de mega wilt besturen vanuit een programmer. Als je hem programmeert met de arduino compiler heb je ze niet nodig.
Alleen voor een nieuwe bootloader kan het handig zijn, maar die ga je sowieso branden zonder alle shields erop. En dan nog, een nieuwe bootloader branden is zelden nodig.
Auteur:  proza [ 17 feb 2013, 10:08 ]
Titel:  Re: Al weer de tweede Arduino (Mega) in huis

Gewoon met de stack header, er zijn er te koop 2x3 6 Pin Stackable http://www.abelectronics.co.uk/docs/sto ... 3DIL25.jpg

Maar ik heb een twee 4 pins 'verknipt' naar en 3 pins en deze naast elkaar gezet op de print
http://www.futurlec.com/Pictures/ARDUINO_HEADER.jpg

Succes
Auteur:  arjen [ 17 feb 2013, 19:46 ]
Titel:  Re: Al weer de tweede Arduino (Mega) in huis

Ik werk via de arduino compiler, dus ik zou de pinnetjes niet nodig hebben. Ik heb de draadjes die ik tijdelijk had, verwijderd, maar ik krijg de volgende foutmelding:

Failed to configure Ethernet using DHCP

Misschien toch maar de headers bestellen? Of zou er nu wat anders aan de hand zijn.


Gerrit
Auteur:  mvdbro [ 17 feb 2013, 19:53 ]
Titel:  Re: Al weer de tweede Arduino (Mega) in huis

Die 6 pins header is nodig voor de SPI communicatie met het ethernet shield, dus dat verklaart de error...
Auteur:  arjen [ 17 feb 2013, 20:04 ]
Titel:  Re: Al weer de tweede Arduino (Mega) in huis

Okay,
hartelijk dank voor de snelle hulp!

Gerrit (met zoon Arjen)
Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur