nodo-domotica.nl
http://www.nodo-domotica.nl/forum/

Ruben's Nodo - v0.1
http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=17&t=1463
Pagina 1 van 1
Auteur:  RubenK [ 12 feb 2013, 21:15 ]
Titel:  Ruben's Nodo - v0.1

Na al enkele maanden hier op het forum te hebben rondgedwaald en uitgepuzzeld te hebben of één en ander iets voor mij zou zijn - uiteindelijk besloten om de DX-Chinees maar een paar zendingen te laten doen. Hoeveel kwaad zou het kunnen?!

Ik ben gaan werken met de Funduino MEGA2560, een Mega Prototype Shield, 433Mhz zender en een goedkope 433Mhz ontvanger. Indien deze laatste te veel last heeft van 'ruis' kan ik deze altijd nog vervangen door een Aurel.

Vandaag kwam het laatste pakketje binnen wat nodig was voor de meest basale Klik-aan-klik-uit configuratie. En ik kon het niet laten om er even mee te spelen. Zodoende versie 0.1 van mijn Nodo.

Afbeelding

Op dit moment werk ik alleen nog via de Seriële monitor van de Arduino-software, maar het werkt als een trein! Binnenkort verhuizen, in de nieuwe woning ga ik dit project eens serieus oppikken ;)
Auteur:  RubenK [ 16 feb 2013, 13:03 ]
Titel:  Re: Ruben's Nodo - v0.1

Vage bug tegengekomen - tenminste daar lijkt het op. Als ik de Arduino/Nodo aan de computer hang via USB, en ik druk op een Kaku-knopje - wordt wel het juiste event uit de Eventlist getriggered, maar krijg ik geen weergave/feedback in de Seriële Monitor. Als ik aldaar eenmaal Eventlistshow; heb getikt wordt wel altijd het signaal weergegeven. Niet een kritieke fout, maar wel een rare bug lijkt mij zo.
Auteur:  softwareregi [ 16 feb 2013, 14:37 ]
Titel:  Re: Ruben's Nodo - v0.1

Is geen bug, je moet altijd eerst een enter of commando geven voordat de regels worden getoond.
Auteur:  RubenK [ 16 feb 2013, 17:26 ]
Titel:  Re: Ruben's Nodo - v0.1

softwareregi schreef:Is geen bug, je altijd eerst een enter of commando geven voordat de regels worden getoond.


Gelukkig maar - grappig dat me het nog niet eerder was opgevallen. Dank voor de response!
Auteur:  manjh [ 17 feb 2013, 10:16 ]
Titel:  Re: Ruben's Nodo - v0.1

Achterliggende reden hiervoor is als volgt.
Het displayen van informatie op de serial port kost relatief veel tijd. Maar onder normale omstandigheden is het onnodig, omdat de nodo gewoon lekker zelfstandig zijn werk doet. Alleen als er een mens meekijkt op serial moet de informatie erop.
Vandaar dat de serial display normaliter inactief is,en pas wordt ingeschakeld als er een signaal vandaan gekomen is. Vandaar die benodige Enter.
Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur