nodo-domotica.nl
http://www.nodo-domotica.nl/forum/

KAKU bedienen via Arduino Ethernet Shield
http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=14&t=47
Pagina 1 van 1
Auteur:  hwijers [ 04 okt 2011, 17:09 ]
Titel:  KAKU bedienen via Arduino Ethernet Shield

Ik heb een Arduino One met daarop een Arduino Ethernet Shield.
Daar bovenop zit weer een printje met een RF ontvanger en zender.

De zender en ontvanger had ik aalgesloten zoals in de nodo documentatie stond maar kreeg problemen met de besturing van de Ethernet Shield die gebruik maakt van de digitale pinnen 4, 10, 11, 12 en 13. http://www.arduino.cc/en/Main/ArduinoEthernetShield

Ik heb de VCC pinnen van de zender/ontvanger op pin 8 en 9 gehangen en in de software aangepast (Arduinon Sketch). Nu kan ik de kaku spullen bedienen en de webserver van de Arduino benaderen.

Ik loop echter vast op het programmeer gedeelte van de webserver op de Arduino.
Door middel van bv “digitalWrite(5, HIGH); en “digitalWrite(5, LOW);” kan ik een ledje uit en aan laten gaan via webserver op de Arduino.

Nu is de vraag welk kaku commando (notatie) moet ik gebruiken om een lamp uit en aan te doen?
Auteur:  hwijers [ 06 okt 2011, 16:49 ]
Titel:  Re: KAKU bedienen via Arduino Ethernet Shield

Niemand? :cry:

Ik zoek dus een regel die ik de bestaande Nodo sketch kan zetten om een kaku device te schakelen.
Code: Selecteer alles
SendKAKU A1,On;
werkt niet.
Auteur:  Paul [ 16 dec 2011, 09:01 ]
Titel:  Re: KAKU bedienen via Arduino Ethernet Shield

Wellicht een wat late reactie, maar zo gaat het niet werken. De nodo shield en de ethernet shield gebruiken deels dezelfde i/o pennen. Bovendien zal je te weinig geheugen in de uno hebben voor zowel de nodo software als een ethernetlibray. Je moet even wachten op de nieuwe release, daar wordt je een complete oplossing aangeboden met ethernet.
Auteur:  rogergorissen [ 16 dec 2011, 12:24 ]
Titel:  Re: KAKU bedienen via Arduino Ethernet Shield

Paul schreef:Wellicht een wat late reactie, maar zo gaat het niet werken. De nodo shield en de ethernet shield gebruiken deels dezelfde i/o pennen. Bovendien zal je te weinig geheugen in de uno hebben voor zowel de nodo software als een ethernetlibray. Je moet even wachten op de nieuwe release, daar wordt je een complete oplossing aangeboden met ethernet.


Zie in dit kader ook mijn andere topic, viewtopic.php?f=4&t=138

Wat ik niet begrijp is hoe je nu een nodo moet bouwen, met ethernetshield en gebruik kunt maken van de nodo-software. Is er een een verlooptabel voor de pinnen van de Mega, zodat je de nodog kunt bouwen obv het schema op de site, en vervolgens ook het ethernetshield kunt gebruiken, ondanks dat die in principe deels dezelfde pinnen gebruiken?

Ik begrijp het niet meer... :(
Auteur:  Paul [ 16 dec 2011, 16:06 ]
Titel:  Re: KAKU bedienen via Arduino Ethernet Shield

rogergorissen schreef:Wat ik niet begrijp is hoe je nu een nodo moet bouwen, met ethernetshield en gebruik kunt maken van de nodo-software.


Dat kan kloppen, want het kan nu NOG niet met de huidige 1.2.1 release.

rogergorissen schreef:Is er een een verlooptabel voor de pinnen van de Mega, zodat je de nodog kunt bouwen obv het schema


Ja, die komt er aan.

rogergorissen schreef:ondanks dat die in principe deels dezelfde pinnen gebruiken?


De nieuwe release zal gebruik maken van een nieuwe penbezetting.

rogergorissen schreef:Ik begrijp het niet meer... :(


Daar hebben we dit forum voor.
Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur