nodo-domotica.nl

Binnenkort: Nodo 3.8 release

Hier alles over software in combinatie met de Nodo

Re: Binnenkort: Nodo 3.8 release

Berichtdoor Paul » 13 jul 2015, 20:19

Hoi,

De plugins zijn afkomstig van forumleden en worden ook door hen onderhouden. De 3.8 release is in beta, maar nog niet alle plugins zijn door hen 'opgepoetst'. Omdat het nu zomerreces is, is de kans klein dat dit op hele korte termijn geregeld wordt. Zodra de zomervakantie voorbij is zullen we de draad weer oppakken, immers bij 25+ graden en de BBQ op temp zitten we niet achter de PC.

Zoals het er nu naar uitziet zullen de plugins - als service - van het Nodo team worden aangepast, zodat de huidige gebruikers weer verder kunnen, waarna we na deze release weer een beroep doen op de bedenkers/bouwers van de plugins.
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Binnenkort: Nodo 3.8 release

Berichtdoor PeterB » 11 sep 2015, 20:01

Met de laatste builds van v3.8 is het mogelijk variabele nummers hoger dan 16 te gebruiken. Het automatisch uitwisselen van variabelen tussen de nodo's (Globale variabelen) lijkt ook goed te werken. Ik loop alleen nu tegen het probleem aan dat de webapp deze niet herkend. Ik zie in de eventlog van de webapp de events wel binnenkomen van deze variabelen met nummers groter dan 16 alleen als je ze wilt gebruiken in de grafieken wordt de data niet zichtbaar. Moet er nog aan de webapp gesleuteld worden of moet je e.e.a. anders instellen in de webapp?
PeterB
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 01 maart 2014, 21:27

Re: Binnenkort: Nodo 3.8 release

Berichtdoor Paul » 11 sep 2015, 20:33

PeterB schreef:Met de laatste builds van v3.8 is het mogelijk variabele nummers hoger dan 16 te gebruiken. Het automatisch uitwisselen van variabelen tussen de nodo's (Globale variabelen) lijkt ook goed te werken. Ik loop alleen nu tegen het probleem aan dat de webapp deze niet herkend. Ik zie in de eventlog van de webapp de events wel binnenkomen van deze variabelen met nummers groter dan 16 alleen als je ze wilt gebruiken in de grafieken wordt de data niet zichtbaar. Moet er nog aan de webapp gesleuteld worden of moet je e.e.a. anders instellen in de webapp?


Gebruik je de nieuwe WebApp ?

https://webapp.nodo-domotica.nl/

Als dit het geval is, dan zul je gewoon met de variabelen moeten kunnen werken.
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Binnenkort: Nodo 3.8 release

Berichtdoor PeterB » 11 sep 2015, 22:24

Ik gebruik de nieuwe webapp, dat was het probleem niet. Achteraf gezien had ik het goede unitnummer niet ingevuld in de webapp. In de webapp stond het unitnummer van de hoofdnodo maar de data kwam van een andere via de globale variabelen. Ik was aan het zoeken geweest of deze variabelen met een "wildcard, system,variable,0; eventsend http" naar de webapp werden gestuurd maar dat werkte niet. Je moet "WildCard RF24,All,0; EventSend HTTP" o.i.d. aan hebben staan. Door het verkeerde unitnummer werd de data in de webapp niet afgevangen.
PeterB
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 01 maart 2014, 21:27

Re: Binnenkort: Nodo 3.8 release

Berichtdoor Paul » 12 sep 2015, 20:43

PeterB schreef:Ik gebruik de nieuwe webapp, dat was het probleem niet. Achteraf gezien had ik het goede unitnummer niet ingevuld in de webapp. In de webapp stond het unitnummer van de hoofdnodo maar de data kwam van een andere via de globale variabelen. Ik was aan het zoeken geweest of deze variabelen met een "wildcard, system,variable,0; eventsend http" naar de webapp werden gestuurd maar dat werkte niet. Je moet "WildCard RF24,All,0; EventSend HTTP" o.i.d. aan hebben staan. Door het verkeerde unitnummer werd de data in de webapp niet afgevangen.

Dan lijkt het er op dat je probleem is opgelost. Maak je al gebruik van "VariableGlobal <Var>, <on | off>" om de variabelen tussen Nodo's uit te wisselen?
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Binnenkort: Nodo 3.8 release

Berichtdoor PeterB » 12 sep 2015, 23:48

Ja daar maak ik inderdaad gebruik van. Ik had behoefte aan VariableReceive of VariablePut o.i.d. maar zag dat je deze er weer uit had gesloopt. Zo liep ik tegen VariableGlobal aan de changelog/code. Werkt goed zover ik het nu kan zien. Omdat de variabelen dus ook worden aangepast op de hoofdnodo was ik in de veronderstelling dat ze evenals de lokale variabelen bij wijziging naar de webapp zouden worden gestuurd maar dat is niet zo. Het gebruik van deze globale variabelen scheelt mij ook nogal wat regels in de eventlist. Is ook mooi meegenomen.
PeterB
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 01 maart 2014, 21:27

Re: Binnenkort: Nodo 3.8 release

Berichtdoor Paul » 13 sep 2015, 07:56

PeterB schreef:Ja daar maak ik inderdaad gebruik van. Ik had behoefte aan VariableReceive of VariablePut o.i.d. maar zag dat je deze er weer uit had gesloopt. Zo liep ik tegen VariableGlobal aan de changelog/code. Werkt goed zover ik het nu kan zien. Omdat de variabelen dus ook worden aangepast op de hoofdnodo was ik in de veronderstelling dat ze evenals de lokale variabelen bij wijziging naar de webapp zouden worden gestuurd maar dat is niet zo. Het gebruik van deze globale variabelen scheelt mij ook nogal wat regels in de eventlist. Is ook mooi meegenomen.

Daar heb je een punt. Eigenlijk zou wijzigen van een variabele altijd tot een event moeten, onafhankelijk waar de wijziging is veroorzaakt. Thanks voor de tip!
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Binnenkort: Nodo 3.8 release

Berichtdoor jody » 23 sep 2015, 20:02

moet de nodo map nog in de libery staan tbv ethernet shield??
ik krijg geen ip adres meer te zien en poortnummer
jody
 
Berichten: 40
Geregistreerd: 29 apr 2012, 10:52

Re: Binnenkort: Nodo 3.8 release

Berichtdoor erwin » 02 dec 2015, 20:03

Wanneer is de nieuwe versie beschikbaar?
erwin
 
Berichten: 42
Geregistreerd: 31 maart 2012, 14:28

Vorige

Keer terug naar Overige software Nodo

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast