nodo-domotica.nl
http://www.nodo-domotica.nl/forum/

vast ip adres
http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=13&t=2376
Pagina 1 van 1
Auteur:  Frank [ 09 feb 2015, 17:30 ]
Titel:  vast ip adres

Beste nodo community,

Ziggo heeft me voorzien van een nieuw modem/router (Ubee 321b) waarin het ip adres niet vast te leggen is. Als de client van zichzelf al een vast ip adres heeft dan gaat het goed, maar als je het in de router "static" maakt dan geeft hij het toch aan willekeurige andere apparaten uit.
De helpdesk geeft de suggestie om hun router in bridge te zetten en een eigenrouter hiervoor te gebruiken. Ik ben dan echter de wifi hotspots kwijt en moet een nieuw router aanschaffen.

Ik wil daarom dat de nodo net zoals een computer een statisch ip adres heeft zodat ik niet steeds de regel voor port forwarding hoef aan te passen noch internet er ineens de brui aangeeft als één van de kinderen met haar mobieltje thuiskomt en de nodo en haar mobiel een ip-adres gaan "delen".

Bij een arduino voorzien van ip adres en een netwerkkaartje werkt het zonder problemen.

Via de serial monitor kan ik een opdracht ip= doen alleen zodra ik de laptop verwijder en de nodo dus van de stroom afhaal is hij het weer kwijt.

De vraag is nu of en hoe je een statisch ip adres aan de nodo kunt geven.

Bij voorbaat dank, Frank
Auteur:  manjh [ 09 feb 2015, 21:08 ]
Titel:  Re: vast ip adres

Probeer eens of het werkt als je een regel in je eventlist zet, na een boot ip instellen.
Ik twijfel of het gaat werken, maar het is een poging waard!
Auteur:  rwijbenga [ 10 feb 2015, 00:00 ]
Titel:  Re: vast ip adres

Hele stomme vraag van me misschien...
Maar doe je ook een settingsSave als je het adres hebt aangepast?

http://www.nodo-domotica.nl/index.php/SettingsSave
Auteur:  manjh [ 10 feb 2015, 10:40 ]
Titel:  Re: vast ip adres

rwijbenga schreef:Hele stomme vraag van me misschien...
Maar doe je ook een settingsSave als je het adres hebt aangepast?

http://www.nodo-domotica.nl/index.php/SettingsSave

Goeie vangst, Remco. :D :D :D . Dit lag zo voor de hand dat ik het vergat te vragen!
Auteur:  Frank [ 10 feb 2015, 18:43 ]
Titel:  Re: vast ip adres

Natuurlijk doe ik een settingssave en dan reboot
Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur