nodo-domotica.nl

vast ip adres

Hier alles over software in combinatie met de Nodo

vast ip adres

Berichtdoor Frank » 09 feb 2015, 17:30

Beste nodo community,

Ziggo heeft me voorzien van een nieuw modem/router (Ubee 321b) waarin het ip adres niet vast te leggen is. Als de client van zichzelf al een vast ip adres heeft dan gaat het goed, maar als je het in de router "static" maakt dan geeft hij het toch aan willekeurige andere apparaten uit.
De helpdesk geeft de suggestie om hun router in bridge te zetten en een eigenrouter hiervoor te gebruiken. Ik ben dan echter de wifi hotspots kwijt en moet een nieuw router aanschaffen.

Ik wil daarom dat de nodo net zoals een computer een statisch ip adres heeft zodat ik niet steeds de regel voor port forwarding hoef aan te passen noch internet er ineens de brui aangeeft als één van de kinderen met haar mobieltje thuiskomt en de nodo en haar mobiel een ip-adres gaan "delen".

Bij een arduino voorzien van ip adres en een netwerkkaartje werkt het zonder problemen.

Via de serial monitor kan ik een opdracht ip= doen alleen zodra ik de laptop verwijder en de nodo dus van de stroom afhaal is hij het weer kwijt.

De vraag is nu of en hoe je een statisch ip adres aan de nodo kunt geven.

Bij voorbaat dank, Frank
Frank
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 16 maart 2013, 17:19

Re: vast ip adres

Berichtdoor manjh » 09 feb 2015, 21:08

Probeer eens of het werkt als je een regel in je eventlist zet, na een boot ip instellen.
Ik twijfel of het gaat werken, maar het is een poging waard!
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: vast ip adres

Berichtdoor rwijbenga » 10 feb 2015, 00:00

Hele stomme vraag van me misschien...
Maar doe je ook een settingsSave als je het adres hebt aangepast?

http://www.nodo-domotica.nl/index.php/SettingsSave
rwijbenga
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 28 aug 2011, 14:58

Re: vast ip adres

Berichtdoor manjh » 10 feb 2015, 10:40

rwijbenga schreef:Hele stomme vraag van me misschien...
Maar doe je ook een settingsSave als je het adres hebt aangepast?

http://www.nodo-domotica.nl/index.php/SettingsSave

Goeie vangst, Remco. :D :D :D . Dit lag zo voor de hand dat ik het vergat te vragen!
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: vast ip adres

Berichtdoor Frank » 10 feb 2015, 18:43

Natuurlijk doe ik een settingssave en dan reboot
Frank
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 16 maart 2013, 17:19


Keer terug naar Overige software Nodo

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron