nodo-domotica.nl

Alecto 4500 werkt niet meer

Hier alles over software in combinatie met de Nodo

Alecto 4500 werkt niet meer

Berichtdoor Arkest » 28 mei 2014, 22:01

Sinds nodo versie 3.5 krijg is mijn weerstation niet meer aan de praat. Tot die tijd werkte het prima met AlectoV1. Alles kwam netjes binnen zowel de wind als de regenmeter. Nu krijg is nog steeds netjes het event binnen op de nodo, alleen komt er niets meer in de variabelen terecht.
Dit in mijn eventlist staan:
Code: Selecteer alles
EventlistWrite; Boot 1; AlectoV1 143,1                 
EventlistWrite; Boot 1; AlectoV1 2,1

en krijg het volgende terug:
Code: Selecteer alles
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 2,1
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 143,1

maar de waarden van de variabelen blijven allemaal op 0 staan.

De vraag is nu dus, zie ik iets over het hoofd, of is de code in de tussentijd aangepast waardoor de Alecto 4500 niet meer werkt?
Arkest
 
Berichten: 23
Geregistreerd: 23 jun 2013, 21:52

Re: Alecto 4500 werkt niet meer

Berichtdoor markuser » 29 mei 2014, 09:16

Je schrijft vanaf versie 3.5, je gebruikt nu wel de laatste versie ?
En hoe ziet het script eruit ?
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: Alecto 4500 werkt niet meer

Berichtdoor Arkest » 29 mei 2014, 11:31

Ik gebruik inderdaad de laatste versie. mijn script is als volgt:
Code: Selecteer alles
EventlistErase                                          ! script centrale NODO
EventlistWrite; Boot 1; sound 7,0                       ! Boot sound
EventlistWrite; Boot 1; ClockSync HTTP                  ! zet de clock gelijk met internet
EventlistWrite; Boot 1; ClockSync                       ! zet de clock gelijk met internet
EventlistWrite; WildCard All, All; EventSend HTTP       ! zend door naar de webapp
EventlistWrite; WaitFreeRX on;

! leest het Alecto weerstation uit
EventlistWrite; Boot 1; AlectoV1 143,1                  ! Alecto 4500 buitenunit stel ID in! wind
EventlistWrite; Boot 1; AlectoV1 2,1                   ! Alecto 4500 buitenunit stel ID in! regen
eventlistwrite; Boot 1; TimerSet 1,300                  ! Start de timer
eventlistwrite; Time 00:00; VariableSet 3,0             ! Reset regen dagteller
eventlistwrite; Timer 1; TimerSet 1,300                 ! Reset de timer
eventlistwrite; Timer 1; VariableSend 1,HTTP            ! AlectoV1 Temperatuur
eventlistwrite; Timer 1; VariableSend 2,HTTP            ! AlectoV1 Vochtigheid
eventlistwrite; Timer 1; VariableSend 3,HTTP            ! AlectoV1 Regen
eventlistwrite; Timer 1; VariableSend 4,HTTP            ! AlectoV1 Windsnelheid
eventlistwrite; Timer 1; VariableSend 5,HTTP            ! AlectoV1 Windrichting
eventlistwrite; Timer 1; VariableSend 6,HTTP            ! AlectoV1 Windvlaag


het laatste stuk voor het versturen naar de webapp is eigenlijk nu niet van belang, de variabelen in de nodo blijven gewoon op nul staan.
Arkest
 
Berichten: 23
Geregistreerd: 23 jun 2013, 21:52

Re: Alecto 4500 werkt niet meer

Berichtdoor Arkest » 29 mei 2014, 17:14

Ik ben ondertussen een stapje verder. Heb je unit nog eens naar binnen gehaald en dat blijkt het wel te werken. Eenmaal weer opgehangen is het bereik niet goed genoeg en komen de waarden niet meer binnen. Op het basisstation van de Alecto komt het signaal wel binnen, dus blijkbaar heeft de Alecto een minder goed signaal. Ook ben ik in de tussentijd overgestapt van mijn zelfbouw nodo naar een NES, kan dit er nog iets mee te maken hebben?
Arkest
 
Berichten: 23
Geregistreerd: 23 jun 2013, 21:52

Re: Alecto 4500 werkt niet meer

Berichtdoor manjh » 29 mei 2014, 19:35

Dat zou betekenen dat de NES minder goed ontvangt dan de zelfbouwunit? Zou ik niet verwachten.
Wat voor antenne zit erop? Heb je de goeie lengte gebruikt?
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: Alecto 4500 werkt niet meer

Berichtdoor Arkest » 01 jun 2014, 21:34

Ik heb twee type antennes geprobeerd, een standaard antenne van mijn router en een panel antenne (ooit gekocht voor mijn FON router) Beide hetzelfde resultaat. Ik merk trouwens dat ik binnenshuis ook problemen heb. Tot nu toe heb ik de RF nog weinig gebruikt, maar een lamp in dezelfde kamer schakelt ook niet consequent, terwijl de afstand minder dan 7 meter is.
Het vreemde is dat het soms bijna niet werkt en soms wel goed. Hoe kan ik de werking van zender en ontvanger het beste testen?
Arkest
 
Berichten: 23
Geregistreerd: 23 jun 2013, 21:52

Re: Alecto 4500 werkt niet meer

Berichtdoor manjh » 02 jun 2014, 10:23

Dat verschijnsel ken ik. Het komt maar heel zelden voor, maar pakweg eens per jaar is er zo'n dag dat het lijkt of er een massieve stoorzender in mijn kamer staat. Geen idee waar het vandaan komt. Ik heb wel eens gedacht aan de Gerbrandytoren (die kan ik vanuit mijn zolderraam zien), maar het lijkt mij sterk.

Overigens is de lengte van de antenne heel belangrijk. Ik zie dat jij al wat hebt geprobeerd, maar zeker die FON antenne lijkt me een flinke mismatch.
Probeer eens een stukje draad, bijvoorbeeld montagedraad. Ongeveer 16,5 centimeter lang.
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: Alecto 4500 werkt niet meer

Berichtdoor mvdbro » 03 jun 2014, 13:43

Arkest schreef:Ik heb twee type antennes geprobeerd, een standaard antenne van mijn router en een panel antenne (ooit gekocht voor mijn FON router) Beide hetzelfde resultaat. Ik merk trouwens dat ik binnenshuis ook problemen heb. Tot nu toe heb ik de RF nog weinig gebruikt, maar een lamp in dezelfde kamer schakelt ook niet consequent, terwijl de afstand minder dan 7 meter is.
Het vreemde is dat het soms bijna niet werkt en soms wel goed. Hoe kan ik de werking van zender en ontvanger het beste testen?


Alle Wifi router antenne's die ik heb zijn SMA female. Die passen wel op de SMA female connector van de NES, maar dan maakt de binnenste pin geen contact. Dus heb je eigenlijk geen antenne gemonteerd. Misschien iets om even te checken...

Daarnaast is een wifi antenne niet geschikt voor 433MHz!
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Alecto 4500 werkt niet meer

Berichtdoor Arkest » 05 jun 2014, 19:53

Als die antenne niet geschikt is dan verklaart dat een hoop! Ik ga nu verder met een draadantenne, dat zal dan vast beter gaan.
Arkest
 
Berichten: 23
Geregistreerd: 23 jun 2013, 21:52

Re: Alecto 4500 werkt niet meer

Berichtdoor Petervd » 17 aug 2014, 13:02

Goedemiddag allen,

Ik plaats deze reactie omdat ik ook sinds een dag of 5 'geconfronteerd' wordt met een niet meer werkende Alecto (ik gebruik de WS-4500 versie), tot op een week geleden werkte het allemaal prima (al een jaar of 1,5) en in eens ging het mis. I.p.v. de bijbehorende binnenuit te gebruiken om te testen heb ik direct de 'schuld' neergelegd bij de gecombineerde wind/temp/Hum buitenunit. Ik heb toen maar een nieuwe besteld (zijn los te verkrijgen voor 3 tientjes). Helaas bleek dat niet de gewenste oplossing.

Pas toen de orginele binnenunit weer opgezocht (die was zoek), wat beek, de oude buitenunit was idd niet helemaal jofel meer, maar de nieuwe deed het prima.

Nu herken ik dit van 1,5 jaar geleden toen werkte het ook in eens niet meer, bij mijn weten heb ik toen niets veranderd en is het spontaan weer gaan werken.

Nu zie ik keurig beide units langskomen, maar zodra ik beide units id's opneem in de boot secuqence dan werkte alleen nog de regenmeter (daar zie ik ook events van langs komen), van de andere unit zie ik helemaal niets.... Echter haal ik het weg uit de boot seq. dan komt hij wel voorbij

Al met al ben ik wel een beetje de weg kwijt, ik heb zo het idee dat er soms een bepaalde periode een hoop rotzooi in de ether zit.... Ik wacht maar even af (ten zij iemand hier nog een briljant idee heeft).

groet Peter
Petervd
 
Berichten: 34
Geregistreerd: 01 dec 2011, 16:25

Volgende

Keer terug naar Overige software Nodo

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron