nodo-domotica.nl

Nodo uitlezn vb net visualbasic

Hier alles over software in combinatie met de Nodo

Nodo uitlezn vb net visualbasic

Berichtdoor frankythys » 31 dec 2012, 10:53

Hi,

Weet er iemand hoe ik de variabelen van de nodo mega kan uitlezen in visual basic net .
Ik zou graag de temperatuur variabelen via serial in vb net kunnen uitlezen .

Mvr gr
Franky :)
frankythys
 
Berichten: 56
Geregistreerd: 16 nov 2012, 21:50

Re: Nodo uitlezn vb net visualbasic

Berichtdoor mvdbro » 31 dec 2012, 13:05

Dat is op zich geen probleem. VB.Net heeft functies voor Serial comm ingebouwd. Welk deel heb je hulp bij nodig? Ik heb zelf ook een tool gemaakt die de seriele poort uitleest en de events van een Mega of Small laat zien en op harddisk kan loggen. Het is niet zo moeilijk om de variabelen eruit te halen en er dan iets mee te doen.

gr
Martinus
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Nodo uitlezn vb net visualbasic

Berichtdoor frankythys » 31 dec 2012, 14:08

hi Martinus


Bij mij gaat het vooral om de sensor variabelen te lezen in vb net visual basic 2008 zodat ik de temperatuur kan laten zien in mijn floorplan heb een app gemaakt om serieel te verbinden met de nodo en kan wel commando's zenden voorbeeld sendkaku O1,on dat werkt ik wil eigenlijk een touchscreen gui maken voor de nodo .

Mvr gr

Franky

Alvast bedankt :)
Laatst bijgewerkt door frankythys op 02 jan 2013, 15:45, in totaal 1 keer bewerkt.
frankythys
 
Berichten: 56
Geregistreerd: 16 nov 2012, 21:50

Re: Nodo uitlezn vb net visualbasic

Berichtdoor erwin » 02 jan 2013, 15:34

Welke VB gebruik je?

In VB 6 en VB 10 heb ik al eens een communicatie opgezet.

Je moet hiervoor het onderdeel mscomm op je form plaatsen
erwin
 
Berichten: 42
Geregistreerd: 31 maart 2012, 14:28

Re: Nodo uitlezn vb net visualbasic

Berichtdoor mvdbro » 02 jan 2013, 16:06

Ik heb geen ervaring met classic VB, ook niet met GUI's e.d. Wel heb ik commandline tools zoals de NodoTool gemaakt in VB.net met Visual Studio 2005. Deze kun je ook in een "Windows Service" component opnemen, zodat e.e.a als achtergrondservice zou kunenn draaien.

In VB.net gebruik je Imports System.IO.Ports om met de seriele poort te werken, zie enkele voorbeeld regels:
Code: Selecteer alles
Imports System.IO.Ports
Dim comPort1 As New SerialPort()
AddHandler comPort1.DataReceived, AddressOf comPort1_DataReceived

De NodoTool staat hier als Visual Studio Solution, wellicht helpt het om te starten:
http://code.google.com/p/atmel/downloads/list
gr
Martinus
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Nodo uitlezn vb net visualbasic

Berichtdoor frankythys » 02 jan 2013, 21:06

mvdbro schreef:Ik heb geen ervaring met classic VB, ook niet met GUI's e.d. Wel heb ik commandline tools zoals de NodoTool gemaakt in VB.net met Visual Studio 2005. Deze kun je ook in een "Windows Service" component opnemen, zodat e.e.a als achtergrondservice zou kunenn draaien.

In VB.net gebruik je Imports System.IO.Ports om met de seriele poort te werken, zie enkele voorbeeld regels:
Code: Selecteer alles
Imports System.IO.Ports
Dim comPort1 As New SerialPort()
AddHandler comPort1.DataReceived, AddressOf comPort1_DataReceived

De NodoTool staat hier als Visual Studio Solution, wellicht helpt het om te starten:
http://code.google.com/p/atmel/downloads/list
gr
Martinus

Bedankt Martinus ik ga is in de code kijken :D
frankythys
 
Berichten: 56
Geregistreerd: 16 nov 2012, 21:50

Re: Nodo uitlezn vb net visualbasic

Berichtdoor frankythys » 27 jan 2013, 20:30

Hallo,

Het is gelukt om serial commando's naar de nodo te zenden maar het inlezen van de dallas temp sensor lukt niet omdat ik niet weet welke data er word verzonden serieel .
de serieele data van de nodo Output=HTTP(141.138.136.245), Event=Variable 1,22.00
weet er iemand hoe ik de 22.00 serieel kan vinden ? :)

vr gr
franky
frankythys
 
Berichten: 56
Geregistreerd: 16 nov 2012, 21:50


Keer terug naar Overige software Nodo

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron