nodo-domotica.nl
http://www.nodo-domotica.nl/forum/

Probleem met ICS-1000
http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=12&t=2201
Pagina 1 van 1
Auteur:  Yargo [ 08 sep 2014, 19:14 ]
Titel:  Probleem met ICS-1000

Hallo iedereen,

Hier heb ik de laatste 2 weken veel problemen gehad met mijn ICS-1000.

Mijn ICS-1000 stuurt eigenlijk enkel mijn rolluiken. 4 in de living, 1 in de keuken, 1 in het waskot en 2 in de badkamer. Deze gaan mee met de zonnetijden

Nu kwam het tot enkele dagen geleden voor dat om 00.00h mijn rolluiken beneden (living, keuken en waskot ) een beetje omhoog gingen, en dit ongeveer 10x na elkaar met een interval tussen van 7-8 minuten. Heel erg ambetant dus daar dit redelijk veel lawaai maakt als snachts plots de volledige benedenverdieping omhoog gaat in stukjes. Direct contact opgenomen met kaku, en ze hebben me aangeraden de cloud service op Off te zetten. Zo gezegd zo gedaan en de problemen waren opgelost, al is het wel de bedoeling dat de cloud op On staat. Na enkele dagen ook die mail van firmware 2.85 gehad.

Nu was mijn 1 rolluik in de living eens niet naar boven gegaan in de living, dus heb ik de ICS-1000 even zonder stroom gezet en dat had ik beter niet gedaan... Bij het opstarten zag ik firmware update en beta firmware voorbij komen en plots was het scherm leeg, en bleef het leeg. De blauwe achtergrondverlichting werkt niet meer (buiten het beetje pinken bovenaan) en op de bovenste rij staan er witte blokjes op het scherm. Mijn ICS-1000 is rijp voor de vuilbak :-(.

Wederom contact opgenomen met KAKU ze gaan me een nieuwe toesturen, goede service, is het niet dat de verbindingen met de ontvangers (de rolluiken) niet opgeslaan worden op de server van KAKU en dat ik die nu allemaal kwijt ben! Ik kan wel huilen! Ik moet al mijn rolluikkasten opnieuw open maken, mijn zorgvuldig afgeplakte isolatie weg trekken op op dat knopje te drukken om de nieuwe ICS-1000 dan in te leren. Ik begrijp echt niet waarom die verbindingen niet opgeslaan worden voor deze gevallen. Dat kost me minstens 4h werken om de 8 rolluikkasten open te maken en alles weer in te leren. Ik heb het bijna gehad met KAKU. Zijn er andere manieren die me werk kunnen besparen? Ik heb wel nog de KAKU afstandsbediening die ook elke rolluik apart kan bedienen die wel nog werkt uiteraard.

Alle tips zijn welkom!!
TX!
Auteur:  Paul [ 08 sep 2014, 20:35 ]
Titel:  Re: Probleem met ICS-1000

De codes die de handzenders verzenden bekijken met de Nodo en vanuit de Nodo de rolluiken bedienen?
Auteur:  proza [ 08 sep 2014, 21:17 ]
Titel:  Re: Probleem met ICS-1000

Paul schreef:De codes die de handzenders verzenden bekijken met de Nodo en vanuit de Nodo de rolluiken bedienen?


Denk niet dat deze meneer een nodo heeft ;)
Auteur:  Yargo [ 09 sep 2014, 09:06 ]
Titel:  Re: Probleem met ICS-1000

proza schreef:
Paul schreef:De codes die de handzenders verzenden bekijken met de Nodo en vanuit de Nodo de rolluiken bedienen?


Denk niet dat deze meneer een nodo heeft ;)


Ik heb inderdaad geen nodo, maar zal me toch iets moeten aanschaffen wil ik niet alles moeten open breken. Ik had dezelfde vraag op tweakers gesteld en daar zei iemand om het met een raspberry te doen. Linux heb ik nog nooit mee gewerkt. Veel ken ik niet van die projectjes, laat staan dat ik zelf zoiets kan solderen, help :o
Auteur:  henkdejonge [ 09 sep 2014, 09:33 ]
Titel:  Re: Probleem met ICS-1000

Yargo,

Kun je de ICS-1000 niet de codes aan leren die uit de afstandsbediening komen?

Grtz,

Henk.
Auteur:  Yargo [ 09 sep 2014, 11:47 ]
Titel:  Re: Probleem met ICS-1000

henkdejonge schreef:Yargo,

Kun je de ICS-1000 niet de codes aan leren die uit de afstandsbediening komen?

Grtz,

Henk.


Hey, Ik denk niet dat dit ding zo slim is :-/. De medewerker van KAKU zou het ook wel gezegd hebben moest dit het geval zijn denk ik?
Auteur:  markuser [ 09 sep 2014, 19:31 ]
Titel:  Re: Probleem met ICS-1000

Ik heb inderdaad geen nodo, maar zal me toch iets moeten aanschaffen wil ik niet alles moeten open breken. Ik had dezelfde vraag op tweakers gesteld en daar zei iemand om het met een raspberry te doen. Linux heb ik nog nooit mee gewerkt. Veel ken ik niet van die projectjes, laat staan dat ik zelf zoiets kan solderen, help :o


Solderen is niet nodig, http://www.nodo-shop.nl/home/91-nodo-et ... hield.html
Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur