nodo-domotica.nl

Unieke NewKaku nodo code

Alles over de Klik aan Klik Uit spullen.

Re: Unieke NewKaku nodo code

Berichtdoor mvdbro » 13 apr 2013, 13:29

De huidige Kaku zenders gebruiken een 26 bits voorgeprogrammeerde code, dus dit zijn 67.108.864 verschillende adressen.

In de huidige Nodo versie heb je inderdaad maar 255 codes en als je buren ook een Nodo hebben dan moet je dit goed organiseren. Met de nieuwe versie van de Nodo komt er ook een Home code zodat deze conflicten kunnen worden voorkomen.
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Unieke NewKaku nodo code

Berichtdoor manjh » 14 apr 2013, 14:59

mvdbro schreef:De huidige Kaku zenders gebruiken een 26 bits voorgeprogrammeerde code, dus dit zijn 67.108.864 verschillende adressen.

In de huidige Nodo versie heb je inderdaad maar 255 codes en als je buren ook een Nodo hebben dan moet je dit goed organiseren. Met de nieuwe versie van de Nodo komt er ook een Home code zodat deze conflicten kunnen worden voorkomen.

Volgens mij worden ook hexadecimale newkaku codes mogelijk, maar pin me er niet op vast. Het stond wel op het lijstje, maar ik weet niet 100% zeker of het ook gedaan is.

Aan de home code heb je niks denk ik. Die werkt niet voor kaku en newkaku, alleen op nodo specifieke messages.
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: Unieke NewKaku nodo code

Berichtdoor davidboerman » 06 mei 2013, 23:26

voor zover ik weet kan je ook geleerde nodo-(new)kaku verwijderen uit je ontvanger(s) door ze in de leermodus te zetten en vervolgens iets te sturen in de trend van:

sendnewkaku 1,off

kort gezegd;

sendnewkaku 1,on = aanleren "1"
sendnewkaku 1,off = afleren "1"

please correct me if I'm wrong :)
davidboerman
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 21 apr 2013, 21:29

Re: Unieke NewKaku nodo code

Berichtdoor DrEnergy » 07 mei 2013, 12:50

Om een ontvanger te resetten moet je de ontvanger in het stopcontact pluggen, hierna zal de ontvanger in leermodus terecht komen. Om alles uit het geheugen te wissen kan je gebruik maken van de kleine afstandsbediening en door te klikken op de Groep Off knop zal alles uit het geheugen worden gewist.

Om nu bijvoorbeeld deze ontvanger te laten reageren op een nieuwe SendNEWKaku maak je een knop aan met het commando en zet je nogmaals de ontvanger in leermodus, vervolgens druk je een paar keer op de knop die je heb aangemaakt. Bij bevestiging zal de ontvanger 2 keer aan uit gaan.

Vervolgens kan je met de geconfigureerde knop de ontvanger aansturen.
DrEnergy
 
Berichten: 145
Geregistreerd: 04 jan 2012, 09:09
Woonplaats: Dordrecht

Re: Unieke NewKaku nodo code

Berichtdoor manjh » 07 mei 2013, 14:42

DrEnergy schreef:Om een ontvanger te resetten moet je de ontvanger in het stopcontact pluggen, hierna zal de ontvanger in leermodus terecht komen. Om alles uit het geheugen te wissen kan je gebruik maken van de kleine afstandsbediening en door te klikken op de Groep Off knop zal alles uit het geheugen worden gewist.

Om nu bijvoorbeeld deze ontvanger te laten reageren op een nieuwe SendNEWKaku maak je een knop aan met het commando en zet je nogmaals de ontvanger in leermodus, vervolgens druk je een paar keer op de knop die je heb aangemaakt. Bij bevestiging zal de ontvanger 2 keer aan uit gaan.

Vervolgens kan je met de geconfigureerde knop de ontvanger aansturen.

Mooie beschrijving, maar waarom al die moeite. De KAKU website heeft handleidingen van alle KAKU devices online staan.
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: Unieke NewKaku nodo code

Berichtdoor Vincent » 29 maart 2015, 08:15

mvdbro schreef:De huidige Kaku zenders gebruiken een 26 bits voorgeprogrammeerde code, dus dit zijn 67.108.864 verschillende adressen.

In de huidige Nodo versie heb je inderdaad maar 255 codes en als je buren ook een Nodo hebben dan moet je dit goed organiseren. Met de nieuwe versie van de Nodo komt er ook een Home code zodat deze conflicten kunnen worden voorkomen.


Hallo,

Is deze aanpassing (rekening houden met home code) ondertussen gebeurd en indien ja waar kan ik er meer info over vinden ?

Thx,
Vincent.
Vincent
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 17 feb 2015, 22:05

Re: Unieke NewKaku nodo code

Berichtdoor Vincent » 29 maart 2015, 09:57

Vincent schreef:
mvdbro schreef:De huidige Kaku zenders gebruiken een 26 bits voorgeprogrammeerde code, dus dit zijn 67.108.864 verschillende adressen.

In de huidige Nodo versie heb je inderdaad maar 255 codes en als je buren ook een Nodo hebben dan moet je dit goed organiseren. Met de nieuwe versie van de Nodo komt er ook een Home code zodat deze conflicten kunnen worden voorkomen.


Hallo,

Is deze aanpassing (rekening houden met home code) ondertussen gebeurd en indien ja waar kan ik er meer info over vinden ?

Thx,
Vincent.


Bijkomende info:
In de releaseletter van versie 3.6. is sprake van het "homeset" commando: http://www.nodo-domotica.nl/index.php/R ... r_Nodo_3.6

Dit lijkt echter niet te werken op mijn Nodo mega (versie 3.7) en ik vind geen documentatie over dit commando.

Hopelijk kan één van de ontwikkelaars dit verduidelijken.

Reden van mijn vraag/bezorgdheid is vooral dat ik mijn tientallen Kaku ontvangers (jawel, Het Nodo project werkt verslavend bij mij :-)) niet allemaal 1 voor 1 opnieuw in learning mode wil zetten moest ik het Arduino bord van mijn huidige zend-nodo ooit moeten/willen vervangen.
Vincent
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 17 feb 2015, 22:05

Re: Unieke NewKaku nodo code

Berichtdoor manjh » 29 maart 2015, 12:20

Er is binnen het core team wat discussie over de zin van het home nummer. In de praktijk lijkt iedereen home-1 te gebruiken. Afwijkende nummers komen vooral voor in test opstellingen, waardoor je vrijuit kunt testen zonder de prod omgeving te verstoren.
Volgens mij is er nog niet echt een ei over gelegd... Paul? Jouw visie?
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Vorige

Keer terug naar Klik-Aan-Klik-Uit

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron