nodo-domotica.nl

Dallas sensoren uitlezen

Alles over sensoren en meten met de Nodo

Re: Dallas sensoren uitlezen

Berichtdoor Paul » 03 nov 2013, 20:37

Nottje schreef:Newbie hier...

Dit lijkt me perfect om buiten wat te gaan doen met de sensoren uit China.
Kan iemand mij uitleggen welke hardware ik nodig heb?
Of is er een ander lijstje en evt. een how to?
Kan dit ook op batterijen werken?

Dag Nottje,

Ik weet niet wat je wilt. Dus begin daar maar eens mee. Vooralsnog is mijn stelling dat vrijwel alles mogelijk is.
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Dallas sensoren uitlezen

Berichtdoor Nottje » 03 nov 2013, 20:55

Uhmm.

Nou als ik dan van leer kan/mag gaan.........:

Ik zou graag een soort van satelliet sensor hebben die via de 433MHz te "zien" is.
Dus met een uno/mega/pro...
Liefst op batterijen en klein, maar mag ook op een voeding, of solarcel.
En dan evt een stuk of 3/4 Dallas sensoren, uitlezen en die stuk voor stuk als unieke sensoren te zien zijn, in de webapp.
Eigenlijk niet als NODO satelliet, maar als Temperatuursensoren/weerstation zichtbaar op de 433Mhz band.
Evt, met vocht/hygro/barometer/regenmeter/co2/ethanol/uv/wind???......... ;) ;) ;) [ alle arduino sensoren en 1-wire die mogelijk zijn ]
Nu is een sensor van oregon €30 en heb je alleen temperatuur, als de Chinees bezorgd zouden, alle meetsensoren enz zullen al goedkoper zijn.
Dus eigen een soort van Arduino meetstation via de 433MHz.
En als ik dan toch bezig ben, op een solarcel.... :lol: :lol: :lol:


Als dat zou kunnen.. :D :D :D :D
Is de NODO denk ik nog unieker.. :?: :?:
Nottje
 
Berichten: 23
Geregistreerd: 30 sep 2013, 11:02

Re: Dallas sensoren uitlezen

Berichtdoor Paul » 03 nov 2013, 21:07

Nottje schreef:Uhmm.
Ik zou graag een soort van satelliet sensor hebben die via de 433MHz te "zien" is.
Dus met een uno/mega/pro...
Liefst op batterijen en klein, maar mag ook op een voeding, of solarcel.

Meerdere satelieten is mogelijk en kosten vrijwel niets. Batterijen nog even niet aan te raden, maar de Uno's kun je eigenlijk overal bijpluggin: USB van je router, beltravo, etc.

Nottje schreef:En dan evt een stuk of 3/4 Dallas sensoren, uitlezen en die stuk voor stuk als unieke sensoren te zien zijn, in de webapp.
Eigenlijk niet als NODO satelliet, maar als Temperatuursensoren/weerstation zichtbaar op de 433Mhz band.

Geen probleem. Neem voor de temp sensoren buiten de waterdichte DS18B20 (B-variant!!!) Voor binnen kan ik je de DHT-22 aanraden. Wat prijziger, maar leest tevens de vochtigheid.

Nottje schreef:Evt, met vocht/hygro/barometer/regenmeter/co2/ethanol/uv/wind???......... ;) ;) ;) [ alle arduino sensoren en 1-wire die mogelijk zijn ]

Er is veel mogelijk. Maar denk ook eens aan een simpele LDR voor meten van de lichtsterkte. Regenmeter kun je een Alecto weerstation met een plugin uitlezen met de Nodo. Verder eens lijken op DealExtreme (dx.com) die hebben een wereld aan sensoren. Denk vooral ook eens aan energiemeting als je een P1-Slimme meter hebt of een electra meter met een knipperled,

Nog meer wensen :?:
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Dallas sensoren uitlezen

Berichtdoor Nottje » 03 nov 2013, 21:11

Tsja...

Als dit al mogelijk is....
Misschien een sketch.....met een how to?
Tekening?
Nottje
 
Berichten: 23
Geregistreerd: 30 sep 2013, 11:02

Re: Dallas sensoren uitlezen

Berichtdoor Paul » 03 nov 2013, 21:13

Nottje schreef:Tsja...

Als dit al mogelijk is....
Misschien een sketch.....met een how to?
Tekening?

Alles staat op de wiki. Gewoon ergens beginnen en je laten helpen door de forumleden. Start maar eens met eenvoudige temperatuur meting in de woonkamer met een DTH22
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Dallas sensoren uitlezen

Berichtdoor Paul » 03 nov 2013, 21:34

Voorbeeld van enkele actuele metingen bij mij.
Bijlagen
Ovz.png
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Dallas sensoren uitlezen

Berichtdoor Paul » 03 nov 2013, 21:37

Grafiek
Bijlagen
TempVocht.png
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Dallas sensoren uitlezen

Berichtdoor Nottje » 05 nov 2013, 19:35

Paul,

Ik ben de wiki aan het uitspitten, maar kan het niet vinden..

Wat ik zoek is dus die satelliet zender, zonder nodo, die 1-wire zend.[ dat is er toch ?]
Die signalen zouden dan toch zichtbaar moeten zijn, als zijnde temperatuursensor..
Nottje
 
Berichten: 23
Geregistreerd: 30 sep 2013, 11:02

Re: Dallas sensoren uitlezen

Berichtdoor Paul » 05 nov 2013, 20:07

Nottje schreef:Paul,

Ik ben de wiki aan het uitspitten, maar kan het niet vinden..

Wat ik zoek is dus die satelliet zender, zonder nodo, die 1-wire zend.[ dat is er toch ?]
Die signalen zouden dan toch zichtbaar moeten zijn, als zijnde temperatuursensor..

Ik begrijp niet wat je bedoeld met 'een sateliet zender zonder Nodo' .
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Dallas sensoren uitlezen

Berichtdoor Nottje » 05 nov 2013, 20:17

Oke, zitten we even mis.

Ik dacht ergens gelezen te hebben dat je met de nodo ook een soort van 433Mhz zender kunt maken.
Die zender is geen NODO maar alleen een zender.
En met die zender zou je 1 wire kunnen uitlezen en dan zenden.
Zoiets als een Funky V2 http://harizanov.com/wiki/wiki-home/funky-sensor-v2/

Of ben ik gek aan het worden. :D :D :D
Nottje
 
Berichten: 23
Geregistreerd: 30 sep 2013, 11:02

VorigeVolgende

Keer terug naar Sensoren

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

cron