nodo-domotica.nl

Dallas sensoren uitlezen

Alles over sensoren en meten met de Nodo

Re: Dallas sensoren uitlezen

Berichtdoor rtenklooster » 11 dec 2012, 00:14

Heb indertussen getest met nieuwe release en het werkt prima.
Vindt het jammer datje maar 1 sensor per bus kan aansluiten. Vandaar dat ik mijn dedicated mini toch maar even blijf gebruiken. Heb hem gewoon als userplugin draaien.

In ieder geval Mooi werk mannen! Komt aardig van de grond zo, het hele nodo project.

Verder over dx vs. Ebay...

Tot grote onvrede van mijn vrouw heb ik het afgelopen jaar voor ong. 900 euro via ebay besteld. Alles wat ik heb besteld isaangekomen op een setje weerstanden na. Deze heb ik opnieuw geleverd gekregen.
Je hoeft niet bang te zijn te bestellen op ebay. Gaat uitstekend en over het algemeen binnen twee week in huis. Bij dx heb ik wel eens twee maand moeten wachten.
rtenklooster
 
Berichten: 377
Geregistreerd: 04 aug 2012, 12:10
Woonplaats: Aduard

Re: Dallas sensoren uitlezen

Berichtdoor Paul » 22 feb 2013, 20:57

dylantje schreef:Newbie hier...
Wil ook van die waterdicht sensoren aansluiten meerdere op mijn mega...
Kan iemand een simpele how to geven...
Moet ik in de sketch ook bijzondere aanpssingen doen?
Sensor 1 is tuin
Sensor 2 is dak
sensor 3 is zonneboiler.


enz enz ...


Of een link naar iets bruikbaars..


http://www.nodo-domotica.nl/index.php/Temperatuursensor_Dallas_DS18B20

Mocht je niet uitkomen dan hoor ik het wel. Hans Man is onze Dallas ' held' en kan je zeker op weg helpen. Ik heb deze sensoren zelf nog niet in gebruik.
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Dallas sensoren uitlezen

Berichtdoor markuser » 22 feb 2013, 21:17

dylantje schreef:Newbie hier...
Wil ook van die waterdicht sensoren aansluiten meerdere op mijn mega...
Kan iemand een simpele how to geven...
Moet ik in de sketch ook bijzondere aanpssingen doen?
Sensor 1 is tuin
Sensor 2 is dak
sensor 3 is zonneboiler.


enz enz ...


Of een link naar iets bruikbaars..


Dit kun je onder het tabblad userdevice in de arduino software. Je hier kunt meerdere sensoren toevoegen. Zelf heb ik er 2 aangesloten.

En je script, http://www.nodo-domotica.nl/index.php/VariableDevice


Code: Selecteer alles
float Device(byte Device, int Parameter)
  {
  switch(Device)
    {
    case 1:
      return Sensor_Temp_Dallas1820(PIN_WIRED_OUT_1); // Lees de Dallas DS1820 sensor uit die zich op Arduino poort 7 bevindt. Dit is PIN_WIRED_OUT_1

    case 2:
      return Sensor_Temp_Dallas1820(PIN_WIRED_OUT_2); // Verwijs hier naar een funktie

    case 3:
      return 0; // Verwijs hier naar een funktie

    case 4:
      return 0; // Verwijs hier naar een funktie

    /* enzovoort */
   
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: Dallas sensoren uitlezen

Berichtdoor Paul » 05 apr 2013, 18:47

dylantje schreef:Is het one wire systeem ook zo te maken dat de one wire door 2 arduino's tegelijk uit te lezen is.

Ik wil eigenlijk de sensoren voor meerdere doeleinden gebruiken...
1 voor mijn Zonnepanlen, maar ook voor mijn nodo.
Zodat de waterkoeling aan kan als de panelen te heet worden..

Ik dacht 1 draad 2x de sensoren gebruiken..

De I2C is een bus. je kunt ze gewoon aan elkaar knopen. Overigens komt binnenkort de nieuwe release uit zodat je ook de Nodo's over de I2c-bus met elkaar events kan laten uitwisselen. Wil je meerdere temperatuursensoren op dezelfde bus, dan moet er een aanpassing aan de code komen. Voorwaarde is dat ieder apparaat op de bus een eigen adres heeft.

Hans Man is de Dallas-sensor guru.
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Dallas sensoren uitlezen

Berichtdoor rtenklooster » 29 sep 2013, 20:52

Goed, daar zijn we weer :)
Ik ben aan het upgraden naar de nieuwste release en loop tegen het volgende aan.
Had eerst een userplugin die dallas temperaturen uitleest.
Nu kan dit dus met plugin_005.
Fantastisch. Ik heb mn nodo oven om gebatterijd van 3 sensoren op 1 bus naar 1 sensor per bus x 3.

Wat me opvalt is dat de resolutie op een of andere manier minder hoog is?
Ik krijg temperaturen van 10.00 10.50 20.00 20.50.
Worden variabelen tegenwoordig afgerond op halven ofzo?
rtenklooster
 
Berichten: 377
Geregistreerd: 04 aug 2012, 12:10
Woonplaats: Aduard

Re: Dallas sensoren uitlezen

Berichtdoor Paul » 29 sep 2013, 21:12

rtenklooster schreef:Goed, daar zijn we weer :)
Ik ben aan het upgraden naar de nieuwste release en loop tegen het volgende aan.
Had eerst een userplugin die dallas temperaturen uitleest.
Nu kan dit dus met plugin_005.
Fantastisch. Ik heb mn nodo oven om gebatterijd van 3 sensoren op 1 bus naar 1 sensor per bus x 3.

Wat me opvalt is dat de resolutie op een of andere manier minder hoog is?
Ik krijg temperaturen van 10.00 10.50 20.00 20.50.
Worden variabelen tegenwoordig afgerond op halven ofzo?

Neehoor, als het goed is niet. Dit is de nu net uitgelezen temperatuur in de woonkamer.
Code: Selecteer alles
Output=HTTP(141.138.136.245); Unit=2; Event=Variable 1,22.19

Maar je moet wel zeker weten dat je de Dalles DS18B20 hebt. dus de B variant. Andere sensoren hebben een andere resolutie. Dus de DS1820 geeft WEL waarden af afgerond op 0.5 graden.
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Dallas sensoren uitlezen

Berichtdoor rtenklooster » 29 sep 2013, 21:43

Mijn fout.. excuses.. ik was in de veronderstelling dat ik al mijn sensoren al had vervangen, maar ze lagen nog in een zakje op zolder. Ben al druk aan het solderen :)
rtenklooster
 
Berichten: 377
Geregistreerd: 04 aug 2012, 12:10
Woonplaats: Aduard

Re: Dallas sensoren uitlezen

Berichtdoor Paul » 29 sep 2013, 21:48

rtenklooster schreef:Mijn fout.. excuses.. ik was in de veronderstelling dat ik al mijn sensoren al had vervangen, maar ze lagen nog in een zakje op zolder. Ben al druk aan het solderen :)

Ik heb een waterdichte variant gekocht bij SparkFun. Deze hangt in de buitenlucht. Hierbij mijn meetwaarden.
Bijlagen
Screenshot_2013-09-29-22-46-05.png
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Dallas sensoren uitlezen

Berichtdoor rtenklooster » 29 sep 2013, 22:49

Lache hé! Ik heb echt een tik.. ik vind grafiekjes dus echt lache, net zoals jij daar hebt. visite en collega's zijn meestal wel onder de indruk.
Heb ook wat custom grafieken met een php script. Zet binnen en buitentemperatuur tegen elkaar af en daar kun je heel leuk op de grafiek een stuk selecteren, dan zoomt hij daarop in.
Zal binnenkort ff een linkje plaatsen. Ik gebruik er highcharts voor. Maakt echt vette grafiekjes zoals bijvoorbeeld: http://www.highcharts.com/demo/gauge-speedometer Dit. Kun je heel leuk status grafiekje maken mbt. de temperatuur binnen en buiten. Heb een aparte overzichtspagina met gas /electrisch / waterverbruik inclusief de kosten erbij, dagverbruik aan gas 2 euro 100 liter water en 10 khw.

Beetje teveel dingen tegelijk mee bezig. Nu druk met de upgrade naar 3.6. Leuk leuk.
rtenklooster
 
Berichten: 377
Geregistreerd: 04 aug 2012, 12:10
Woonplaats: Aduard

Re: Dallas sensoren uitlezen

Berichtdoor Nottje » 03 nov 2013, 19:29

Newbie hier...

Dit lijkt me perfect om buiten wat te gaan doen met de sensoren uit China.
Kan iemand mij uitleggen welke hardware ik nodig heb?
Of is er een ander lijstje en evt. een how to?
Kan dit ook op batterijen werken?
Nottje
 
Berichten: 23
Geregistreerd: 30 sep 2013, 11:02

VorigeVolgende

Keer terug naar Sensoren

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron