nodo-domotica.nl

Temperatuur meten via NODO

Alles over sensoren en meten met de Nodo

Temperatuur meten via NODO

Berichtdoor drhuer » 23 sep 2011, 10:47

zeer gewaardeerde leden van dit forum; momenteel zit ik midden in een verhuizing en verbouwing van onze nieuw woning (plannings fase).... en nu wil ik graag een aantal dingen weten;

is het mogelijk om aan de nodo een weerstation/thermometer te hangen en/of wie heeft hier ervaring mee?

Alvast bedankt
drhuer
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 10 sep 2011, 18:47
Woonplaats: Nieuwegein

Re: Temperatuur meten via NODO

Berichtdoor Jubaard » 23 sep 2011, 11:41

Zelf was ik dit ook van plan, een tijd geleden heb ik een draadloos weerstation van "konig" besteld, goedkoop ding maar volgens mij is veel van dat spul vergelijkbaar. Helaas heb ik nog niet echt tijd gevonden dit goed uit te zoeken, het signaal wordt in ieder geval gezien door de nodo, om het goed uit te lezen en te ontcijferen is er wel een hoop meer werk ben ik bang. Zodoende heb ik het even links laten liggen. Hier is misschien wat meer info te vinden:
http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1268154/last

Ik ben benieuwd of er andere leden mee bezig zijn geweest!
Jubaard
 
Berichten: 109
Geregistreerd: 02 sep 2011, 16:04

Re: Temperatuur meten via NODO

Berichtdoor mvdbro » 17 nov 2011, 13:25

In principe is elke RF signaal te onderscheppen en te decoderen. Nadeel is dat de Nodo dus extra werk moet verzetten en de capaciteit van de Nodo is natuurlijk niet onbeperkt. Het uitlezen van een analoge poort gaat veel sneller dan het analyseren van de rawdata van een complex RF signaal.
Bovendien moet je dan ook zelf aan de slag in C: programmeertaal, aangezien de Nodo van huis uit alleen KAKU herkend. De prio van het ontwikkelteam ligt nu volgens mij bij de ethernet versie, dus ik verwacht voorlopig geen ontwikkelingen op dit vlak. Het zal ook nog een principieele keuze zijn om dit 'formeel' te gaan ondersteunen. Wat ook een nadeel kan zijn is dat de ether in je huiselijke omgeving steeds voller raakt met apparaten die eigenlijk ongecontroleerd en asynchroon gaan zenden, dus meer kans op conflicten...

Ik vond dit zelf echter wel een leuke uitdaging en heb met succes een Oregon Thermo sensor uit kunnen lezen. Ik heb er nu zelfs een voor de kamertemperatuur en een voor buiten.

Wat absoluut helpt is het vinden van goede documentatie over het gebruikte RF protocol. Veelal wordt gebruik gemaakt van een relatief eenvoudige 'manchester' codering. Deze is vrij snel en eenvoudig om te zetten naar een bitpatroon. Als de documentatie dan aangeeft waar elk bit voor dient is het niet zoveel werk meer. Voorbeeldcode voor Oregon staat hier ook in een thread over Oregon Scientific.

Als je alles via eigen analyse en trail en error moet doen, dan zou je wel eens de nodige avonden/weekends bezig kunnen zijn...
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06


Keer terug naar Sensoren

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast